Cherokee XJ Alırken Dikkat Etmem Gereken Noktalar Nelerdir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 160
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,942
Ynt: Cherokee XJ Alırken Dikkat Etmem Gereken Noktalar Nelerdir ?

xj cherokee off road'a uyarlanması için kaldırma kitleri ,tavan bagaj havuzları çeki sistmi, jant lastik (offroada uygun) ne kadara malolur bu konudada bilgi verecek olursa sevinirim....

Etiketler

Jeepcj7' Alıntı:
Yaa bu Turkcell hayatımı mahfediyor, dün gece forma yazarken sinemadaydım... eşim sinirden köpürüyordu...

;D

Ben ancak şimdi düze döndüm, birazdan Ankaraya doğru yollanıyorum .ara ara izledim yazdıklarınızı ;)

Benim aracıma yaptıklarım ucuza mal oldu, 2" yükseltme, 31x10,5x15 MT lastikler ve snorkel var. T-Max vinç alındı Tampon sırada. Yapmayı planladıklarınıza göre değişir maliyetler. 2" yükseltme ile 6 " yükseltme arasında 10 katından fazla fiyat farkı var mesela ;)

Ynt: Jeep Cherokee XJ Hakkında Genel Bilgiler...

Bunlarda benim arşivim.İtfaiye XJ leri ben de kırmızı ve yükseltilmiş istiyorum.Ama sadece xj yi aldık harç bitti. :(
[attachment=1]

AberdeenCar200.jpg

BolbuzJack' Alıntı:
V8'mi yok kalsın ;D O zamanlar araç bakarken V8 düşünüyordum ama şu an aklımda dizel var. Zira XJ.in yakıt olayına çözüm bulamadım. Bu hafta sonu asfalt virajlı yollar ve toprak yollar ortalamasında 100 km.de 26 lt LPG tüketerek beni delirtti yine, otobanda 110'u geçmemek kaydıylada 100 km.de 20 lt LPG tüketti. MT lastikler ve snorkel beraber takıldı, sebep hangisi ya da her ikisimi bilmiyorum ama o zamandan beri benim gibi haftasonu 400-500 km yol yapan biri için can sıkıcı bir hal aldı XJ.

Disco II td5 eğer iyi modifiye edilirse süper olur, Fiyatlarında açıkçasını söyliyeyim , Disco I 300 tdi ların piyasada az bulunması sebebiyle onlardan ucuz veya yakın. Eğer Xj in yakıtı sana fazla geliyorsa Disco V8 den kesinlikle uzak dur, denemek için bile binme, sesini hiç dinleme. Kardeş tavsiyesi. ;D

Ynt: Jeep Cherokee XJ Hakkında Genel Bilgiler...

kırmızı demısken ..
2000 model chıroki xj classic
aldıgımda
my.php

jant-10" ofset + 32 11,5 15 mastercraft mt lastık + 3" skyjacker yukseltme den sonra
my.php

dodikler geldii
my.php

sapka hazır 1 aydır beklıo tampon vinc sırada ..

XJ almadan baya bir süre Disco1 V8 bakmıştım, direkten dönmüşüm demekki. ;D Döviz patladı, LPG zamlanır yine; en iyisi bir süre XJ'i otoparkta bırakıp Hondayla takılmak...

BolbuzJack' Alıntı:
XJ almadan baya bir süre Disco1 V8 bakmıştım, direkten dönmüşüm demekki. ;D Döviz patladı, LPG zamlanır yine; en iyisi bir süre XJ'i otoparkta bırakıp Hondayla takılmak...

Aslında döviz fiyatlarından çok petrol fiyatları etkiliyor, şu durumda benzinle dizel eşit gibi oldu, lpg gerçekten çok avantajlı. Benim yakıttan dolayı bir şikayetim yok, hemde gündelik kullanıyorum, ama Disco v8 kesinlikle XJ den fazla yakar, arada ağırlık farkı var,birisi sürekli 4 çeker, birinde ayrılabiliyor, birde v8 in sesi insanı büyülüyor, sakin kullanamayabiliyorsun.

Şöylede birşey var zaten az yakan bir araç istiyorsan arazi araçlarından uzak duracaksın bu bir gerçek, bunların hiçbiri az yakmaz, ama az yakıyor diyede dağ başına başka bir araçla gitmem, bir defa o hataya düştüm, karda 4 gün mahsur kaldım kabus gibiydi.

Selamlar

Dağ başı tarzı yerlere XJ iyi gidiyor, hafif gezi yapacaksam, kullanılan düz bildiğim orman yollarında gezeceksem ve fazla bagaj yerine ihtiyacım yoksa HR-V işimi görüyor ve nerdeyse XJ'e göre üçte bir maliyetle gidebiliyorum istediğim yere. Disconun ve RR Classic'in kullanım hissi gerçekten mükemmel, Fevzi Beyin beyaz RR Classic'inin İğneada'da ki sesi kulaklarımda hala ;D Ancak XJ.in yürütme maliyetlerinin LR.lara göre çok daha makul olduğu aşikar. Sonuçta en iyisi bütçeme uygun olanı şimdilik, şu kriz muhabbeti geçene kadar idareli gitmek şart... ;)

Murat b
BolbuzJack' Alıntı:
Dağ başı tarzı yerlere XJ iyi gidiyor, hafif gezi yapacaksam, kullanılan düz bildiğim orman yollarında gezeceksem ve fazla bagaj yerine ihtiyacım yoksa HR-V işimi görüyor ve nerdeyse XJ'e göre üçte bir maliyetle gidebiliyorum istediğim yere. Disconun ve RR Classic'in kullanım hissi gerçekten mükemmel, Fevzi Beyin beyaz RR Classic'inin İğneada'da ki sesi kulaklarımda hala ;D Ancak XJ.in yürütme maliyetlerinin LR.lara göre çok daha makul olduğu aşikar. Sonuçta en iyisi bütçeme uygun olanı şimdilik, şu kriz muhabbeti geçene kadar idareli gitmek şart... ;)

Murat bey anlayamadım nasıl oluyorda HR-V cherokeenin üçte biri kadar yakıyor XJ'ler için 350 kuruş gibi bir tüketim veriliyor bu durumda HR-V 110 kuruşmu yakıyor nasıl anlayamadım ben; Yoksa siz XJ'yi benzinlemi kullanıyorsunuz :smiley:

BolbuzJack' Alıntı:

Murat, jimny yi inceledinmi? otomatik seçeneğide var, benim çok hoşuma gitti , tüm kriterlerimide karşılıyor. Gerçekten değiştirme düşüncen varsa Bir bak istersen. Garanti dahilinde böyle bişey bana çok mantıklı geldi.

Geçen İğneada gezisinde orman yollarında falan XJ in tüketimi 45 YKR.lara çıktı LPG ile, benzer yollarda yumuşak kullanımla HR-V 15-16 YKR tüketiyor LPG ile ;D 31" MT lastik takılı bir XJ ile orman yollarında 35 YKR yakabilene helal olsun derim ;)

Jimny kafamda var ciddi ciddi, arka koltukları iptal edip komple bagaja çevirip 2 kişilik bir offroader yapma düşüncelerim var ama şu krizi atlatalım, bir düze çıkalım. Hatta abartıp LPG.de takıp bir gezide 1000 km.yi devirebileceğim bir araç güzel olurdu. HR-V ile tek tatilde 4350 km yapmışlığım var mesela ekonomikliği sayesinde.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,988
Kayıtlı Üye Sayımız
166,736
Kaydolan Son Üyemiz
S_Erdem

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.