Cherokee XJ Alırken Dikkat Etmem Gereken Noktalar Nelerdir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 160
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,044
Ynt: Cherokee XJ Alırken Dikkat Etmem Gereken Noktalar Nelerdir ?

o zaman size Tam Şase bir Wrangler TJ verelim..Hem park etmesi kolay hem de lpg koymazsaniz yeterince bagaj yeri var ;)

Etiketler

Jeepcj7' Alıntı:
o zaman size Tam Şase bir Wrangler TJ verelim..Hem park etmesi kolay hem de lpg koymazsaniz yeterince bagaj yeri var ;)

iyi alternatif ama bütçeyi aşar ;)

Arkadaşlar bu XJ veya ZJ kasaların 16 yaş üzeri yani vergi diliminde inebileceği en alt seviyeye düşmüş olan bir modelini almaya kalksak (ben anca onların vergisini karşılayabilirim o da 4.0 litre motor veya daha aşagısı) diyorum; tamam mekaniği ve motoru çok sağlam diyelim sonuçta ağır şartlar için üretilmişte kaporta konusunda ne düşünüyorsunuz sonuçta 16 sene geçmiş habire ordan burdan pas, çürük çıkarmaz dimi veya çıkarsa ne olacak komple söküp toplamak baya külfet getirir toplamasan bir başladımı arkası gelir bide bakmışsın taban bile delinmiş... :smiley:
Sırf vergisi nedeni ile 93-94 model diye düşünüyorum onlarında kaportası düşündürüyor.

Aracımı almadan önce çok XJ baktım ama çürük, pas v.s. olanına rastlamadım. Belki alüminyum kasaya sahip olmadığı içindir ;D

Artık eskisi gibi çürümüyor araçlar... Murat sende potansiyel land düşmanlığı seziyorum ::smiley: , bak yapma hepimiz kardeşiz ;D ;D ;D

Yok aslında bizzat Disco hastasıyım (gerçekten) :smiley: XJ almadan önce çok Discoya ve RR Classic.e baktım. Discolara bakarken alüminyum kasa denilen henüz 10-12 yaşında araçların nasıl olupta kapı altlarından, tavanda ki camların ve sunroofun kenarından, bagaj kapağı içlerinden çürümeye başladığını anlamamıştım. Eğer içime sinen bir araç bulabilseydim şu anda Disco kullanıyor olurdum. Hafta sonu Mert'in aracı görünce yine kanım kaynadı Disco'ya. Kısmet artık, eğer maddi imkanlar el verirse, arabaya servet harcamayı göze alırsam ;D bi Disco2 istiyorum...

V8 motorlu Aluminyum Peynir tenekesi ... içi ferah ama...

V8'mi yok kalsın ;D O zamanlar araç bakarken V8 düşünüyordum ama şu an aklımda dizel var. Zira XJ.in yakıt olayına çözüm bulamadım. Bu hafta sonu asfalt virajlı yollar ve toprak yollar ortalamasında 100 km.de 26 lt LPG tüketerek beni delirtti yine, otobanda 110'u geçmemek kaydıylada 100 km.de 20 lt LPG tüketti. MT lastikler ve snorkel beraber takıldı, sebep hangisi ya da her ikisimi bilmiyorum ama o zamandan beri benim gibi haftasonu 400-500 km yol yapan biri için can sıkıcı bir hal aldı XJ.

Jeepcj7' Alıntı:
V8 motorlu Aluminyum Peynir tenekesi ... içi ferah ama...

hoops hops ;D

Bu mesajı size V8 motorlu alüminyum peynir tenekemin içindeki car-pc m den yazıyorum, Ilgazdan hepinize selamlar, birazdn araziye dalıyorum. ;D

Bizde güzelim İğneada-Demirköy ormanlarını bırakıp geldik, ofiste küfleniyoruz, yapılır mı bu şimdi... :(

Heryerde yakalanıyoruz yaw... bu discocuları admin yapmamak lazım ::smiley:

GEÇmiş olsun.... MT lastik sarfiyatı arttırsada ebat çok değişmeden bu kadar fazla yaktıracağını sanmıyorum..

225/75/15 den 31/10,5/15 e geldi ebat, bir miktar etkisi olmalı, çünkü bu değişikliklerden önce gayet makuldü yakışı XJ.in...

Jeepcj7' Alıntı:
Heryerde yakalanıyoruz yaw... bu discocuları admin yapmamak lazım ::smiley:

GEÇmiş olsun.... MT lastik sarfiyatı arttırsada ebat çok değişmeden bu kadar fazla yaktıracağını sanmıyorum..

Tukcell çalıştığı çalıştığı sürece takipteyim, hempsini okuyorum ona göreee ;D ama yazmak için durmam gerekiyor. :(

Yaa bu Turkcell hayatımı mahfediyor, dün gece forma yazarken sinemadaydım... eşim sinirden köpürüyordu...

Murat bence önce bir lastikleri değiştir öyle dene.
mut ları xj ye takınca benim yakıt sarfiyatı *2 den fazla artmıştı.
bende söküp depoda dinnenmeye bıraktım.
vaktim olursa hafta sonu gidilecek olan geziye mut larla gideceğim bide pajero da denemek için.
onda da aynı sonucu alırsam mut falan dinnemem satarım :smiley:
ya şu disko 2 işini hala düşünüyorum.pajerodan önce çok aradım ama kafama göre bir araç bulamadım.
buldumda gidene kadar satıldı:smiley:
napalım artık bir süre japona devam.

Vinci takınca AT.lere geri dönebilirim, hoş alıştım MT performansına arazide ama yakıt farkıda öyle yabana atılır gibi değil...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,010
Kayıtlı Üye Sayımız
166,758
Kaydolan Son Üyemiz
yasayanefsane

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR