Cherokee Xj Sanzuman Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alper054 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,467

alper054

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar..bir konu hakkında yardıma ihtiyacım var..1989 model kare kasa cherokee otomatik vitesle ilgili bazı aksaklıklar çıktı...internetten forumlardan aldığım bilgiler den roket teli ayarı yapılması gerekiyor heralde..bu ayar bozulunca şu problemler oluyormuş.
Araç kickdown yapmıyorsa yada gecikmeli veya zayıf şekilde kickdown yapıyorsa

-Kickdown yapınca araç redline'a gelmeden vites büyültüyorsa

-Özellikle az gaz verince 1 den 2 ye geçerken öne arkaya sallayıp kararsız kalıyorsa

-Araç vitesi bitirip üst vitese geçince öne arkaya sallama yapıyorsa ( devir saati yukarı aşağı oynar )

-Çok yakıyorsa
bu sorunlar hepsi bende mevcut.bu ayar nasıl yapılır bir arkadaş tarif etmiş ama zj için bir bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim

Etiketler
Ynt: Cherokee Xj Sanzuman Sorunu

çok basit bir yanıt olacak biliyorum ama şanzıman yağınızı hiç kontrol ettiniz mi yada değiştirdiniz mi

şanzuman yağına bakmıştık ondan değil sanırım

bakın burda birşey buldum ama http://www.arazideyiz.com/showthread.php?t=7128

oradaki resimdeki işlem yapacağımız parçaları bir türlü bulamadık :(

yeri çok basit bi yer ama sizin araç galiba xj, zj lerde bu tel mpi body yada gaz kelebeklerinin yani hava filtresinin borusunun motorun üstüne bağlandığı yerdedirorda üç tane tel vardır ikisi aracın ön tarafında biri arka tarafındadır. bu araka tarafa giden tel. orda bu teli ve muhafazasını tutan bir sac parça var ayar tam olarak ordan yapılıyor.

sizin için bir fotoğraf buldum

100_2154.jpg

izmirdeyim izmir olsaydınız getirin bi bakalım diyecektim benim zj de uğraşmıştık oralarla baya

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,924
Kayıtlı Üye Sayımız
166,949
Kaydolan Son Üyemiz
gezginmelisa

Çevrimiçi üyeler

Geri