Cherokee ZJ 2 Çeker Şanzuman Tadilatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RICHI2727 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,317
Ynt: Cherokee ZJ 2 Çeker Şanzuman Tadilatı

ben cidden merak ettim bunu. drift yapmak zevkli evet,eski aracımda, pathfinder ile yapıyordum ama kaç kere yapmışımdır bunu sormak lazım. 2 kere 3 kere mi?

oysa ki önden çekere dönüşmüş ama 4x4 low drive yeteneği yerli yerinde duran bir grand cherokee makul seviyede yol tutmaya devam edecek, ıslak yada buzlu zeminlerde önden çeker olduğu için hala ilerleyebilecek ve en önemlisi yakıt kullanımını azaltacaktır. bir jeep forum sitesinde okudum adam balansı bozulan arka şaftı sökmüş ve evine 750 mil boyunca önden çöker halde dönmüş.

bence denemeye değer. zaten kaşıntım tuttu ZJ mi alsam diye bu sırala, eşimi kandırmaya çalışıyorum.

Etiketler

KLL' Alıntı:
ben cidden merak ettim bunu. drift yapmak zevkli evet,eski aracımda, pathfinder ile yapıyordum ama kaç kere yapmışımdır bunu sormak lazım. 2 kere 3 kere mi?

oysa ki önden çekere dönüşmüş ama 4x4 low drive yeteneği yerli yerinde duran bir grand cherokee makul seviyede yol tutmaya devam edecek, ıslak yada buzlu zeminlerde önden çeker olduğu için hala ilerleyebilecek ve en önemlisi yakıt kullanımını azaltacaktır. bir jeep forum sitesinde okudum adam balansı bozulan arka şaftı sökmüş ve evine 750 mil boyunca önden çöker halde dönmüş.

bence denemeye değer. zaten kaşıntım tuttu ZJ mi alsam diye bu sırala, eşimi kandırmaya çalışıyorum.

önce düzgün bir zj bul eşini bindir takribi 30 km yol yap ve hiç konuşma tek kelime etme...30 km sonunda kendisi sana zj almayı teklif edecektir....garantili:smiley:

tabiki önden çeker yapma şansımızda var fakat biz bu denemeleri yaparken asfalt ve hafif meyil yumuşak zeminde yaptık ön şaftı ve sırasıyla arka şaftı sökerek denedik araç yumuşuk zeminde arka çekerle çıktığı yolu önden çekerle biraz parçalayarak çıktı ama talebiniz olursa onmuda yapacak teknoloji ve bilgi birikimine sahibiz

hefif meğilli ve yumuşak zeminde kullandığınız lastik türü neydi? çünkü o yüzeye uygun olmayan lastik rahatlıkla patinaja düşebiliyor. hatta michelin energy marka lasitk takılı opel astra yokuş yukarı burnunu gezdirirken asfaltta, aynı arabaya taktığım dandik ve ucuz kar lastikleri canavar gibi yokuş çıkıyor.

eğer bu işle bahsettiğiniz gibi kolayca ve sorunsuzca yapılıyorsa bence önden çeker bir aracın avantajı arkadan itişe göre çok daha fazla olacaktır. eski arabam arkadan iki çeker hi 4x4 ve low 4x4 idi. o arabayla kışın ıslak veya buzlu zamanlarda 4 çekere almadan çıkamıyordum.

aklıma eskiden karda bol kullandığım için yaşadığım deneyim geldi. hyundai accent aracım geri geri çıkabildiği tepeciği, ileriye doğru giderken tırmanamıyordu. sanırım ağırlığın çekişi sağlayan tekerleğe dağılması ile iligli bir durum. ama karda yada kaygan zeminde nasılsa kontrollü kullanacağımızdan ve durup büyük ihtimalle 4 çekere alacağımızdan kullanışlılık açısından sorun olmaz. düşünüyorumda iki sene önceki arabamda sahip olduğumu 90000km boyunca normal şartlarda 4 çekeri kaç kere yolda kullandım acaba. sadece mıcırlı ve virajlı yerlerde kullanmışımdır o da araç kafadan kaydığı içindir. önden çeker olsa zaten gaz verince viraj içine dönüyor otomobiller. ekonomisi iyileşecekse bence arkadan itişten vazgeçilebilir.

BAHSETTİĞİM ARAÇ 97 5.2 ÜZERİNDE SİLVERSTONE MT 117 EXTREME LASTİK VAR YANİ OLACAĞININ EN SONU GİBİ BİŞEY

AT olsaydı belki daha iyi sonuç alınırdı yumuşak ama çamur olmayan zeminde. hele bir Zj alayımda görüşürüz artık.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,063
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler