balum' Alıntı:Yani yaylada özel mülkiyet mi var yoksa hazinenin mi yerler...demek istediğim ben gece gidip kulubeyi kondurabilirmiyim ???
hayır mülk sahibi olamazsınız. yaylaların tapusu veya kullanım hakkı köy muhtarlarında bulunur. devletin izin vermediği gibi, köylüler de buna izin vermezler zaten. mesela bizim trabzondaki yaylada birkaç sene öncesine kadar (sadece bizim köylüler) büyükçe bir alanı çitlerle çevirip içine ev yapabiliyordu ama nüfus artmaya başlayınca küçük bir bahçe sahibi olmaktan öte büyük bir alanı çevirmeye köy halkı izin vermiyor.balum' Alıntı:Yani yaylada özel mülkiyet mi var yoksa hazinenin mi yerler...demek istediğim ben gece gidip kulubeyi kondurabilirmiyim ???
Evet...aslında bu teyit ettirmek istediğim şey buydu. :'( elbette bununda mantıklı açıklaması (koruma vb.) vardır ama bu haksızlık...Orda ben yada babam,dedem vs. doğmadı diye neden orda kalan hayatımı devam ettiremiyorumyol' Alıntı:... köylüler de buna izin vermezler zaten. mesela bizim trabzondaki yaylada birkaç sene öncesine kadar (sadece bizim köylüler) büyükçe bir alanı çitlerle çevirip içine ev yapabiliyordu ama nüfus artmaya başlayınca küçük bir bahçe sahibi olmaktan öte büyük bir alanı çevirmeye köy halkı izin vermiyor.
mogzilla' Alıntı:Çok güzel resimler , eline sağlık.Hele 4 no.ya bayıldım.
yok paşam sis dağına bizim köyün üstünden çıkmıştık hatırlarsan. kadırga gümüşhane torul ilçesi sınırları içinde kalıyor. yakında gps koordinatlarını ve fotoğraflarını gönderirim.Deep' Alıntı:Kadırga yaylası Sis dağının ordamıydı?
fotoğraflar muhteşem gerçekten