Çiğdem Yaylası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyahasan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,248

Etiketler

Ynt: Çiğdem Yaylası

ne kadar güzel bi yermiş bu çiğdem yaylası...tabii fotoğraflarda bir o kadar güzel...
Huzur verici ...Merak ediyorum acaba oraya yerleşmek istesem bunun yasal olarak şartları varmıdır/mümkünmüdür

Yerleşmek mümkün tabi bi sorun olmaz
siz de yayla köylüleri gibi yaşayabilirsiniz ancak yayla köylüleri kışın yaşamıyor orada, aşağıda Dokurcun ve tepesindeki köylerde yaşıyorlar. İrtifası 1450m. olduğu için kışın kar yüzünden pek ulaşım imkanı yok. O yayla evlerinden birinde kalmıştık, medeniyetten gerçekten uzakta olduğunuzu hissediyorsunuz.

Yani yaylada özel mülkiyet mi var yoksa hazinenin mi yerler...demek istediğim ben gece gidip kulubeyi kondurabilirmiyim ???

balum' Alıntı:
Yani yaylada özel mülkiyet mi var yoksa hazinenin mi yerler...demek istediğim ben gece gidip kulubeyi kondurabilirmiyim ???

Hocam hiç gerek yok zaten her taraf yayla evi dolu. Biz uygun bir şekilde konakladık bu evlerden birinde. Fotoğrafları beğenminize sevindim. Nadir abi 4 numara benimde sevdiğim bir fotoğraf. Küçük bir göletten yansıma ile farklı bir fotografik atmosfer çıktı ortaya. :D :D

balum' Alıntı:
hayır mülk sahibi olamazsınız. yaylaların tapusu veya kullanım hakkı köy muhtarlarında bulunur. devletin izin vermediği gibi, köylüler de buna izin vermezler zaten. mesela bizim trabzondaki yaylada birkaç sene öncesine kadar (sadece bizim köylüler) büyükçe bir alanı çitlerle çevirip içine ev yapabiliyordu ama nüfus artmaya başlayınca küçük bir bahçe sahibi olmaktan öte büyük bir alanı çevirmeye köy halkı izin vermiyor.

yol' Alıntı:
... köylüler de buna izin vermezler zaten. mesela bizim trabzondaki yaylada birkaç sene öncesine kadar (sadece bizim köylüler) büyükçe bir alanı çitlerle çevirip içine ev yapabiliyordu ama nüfus artmaya başlayınca küçük bir bahçe sahibi olmaktan öte büyük bir alanı çevirmeye köy halkı izin vermiyor.
Evet...aslında bu teyit ettirmek istediğim şey buydu. :'( elbette bununda mantıklı açıklaması (koruma vb.) vardır ama bu haksızlık...Orda ben yada babam,dedem vs. doğmadı diye neden orda kalan hayatımı devam ettiremiyorum :(

mogzilla' Alıntı:
Çok güzel resimler , eline sağlık.Hele 4 no.ya bayıldım.

Nadir abi beğenmene sevindim, çok teşekkür ederim. Karınca kararınca güzellikleri kadrajıma sığdırmaya çalışıyorum.

Görüşmek üzere...

Erdem kardeşim , iyiki izin yok ; aksi taktirde aşağıdaki görüntüler kaçınılmaz olurdu.

219607.jpg
219608.jpg
219609.jpg

bırakalım da mülk sahibi olamasak ta , hiç olmazsa gezme hakkımızı kullanarak şu görüntülerle gözümüz , gönlümüz şenlensin.

219610.jpg

219611.jpg

219614.jpg

219615.jpg

219616.jpg

219617.jpg

219618.jpg

219619.jpg

ve ''yaylalar'' arşivimden favorim ARTVİN
219622.jpg

Nadir abi haklısın ama bu görüntüleri, özellikle bulurtların üstündeki karadeniz yaylalarını görünce kendimden geçiyorum; işi gücü şehri bırakıp kendimi oraya atmak geçiyor içimden.Yapamadıkça dahada büyüyor bu yara içimde.

Deep' Alıntı:
Kadırga yaylası Sis dağının ordamıydı?
fotoğraflar muhteşem gerçekten
yok paşam sis dağına bizim köyün üstünden çıkmıştık hatırlarsan. kadırga gümüşhane torul ilçesi sınırları içinde kalıyor. yakında gps koordinatlarını ve fotoğraflarını gönderirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR