CJ 5 im Hakkında Yorumlarınızı Beklıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozanyur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,408

ozanyur

Zirve
Yer
ankara
merhaba ben aranıza yeni katıldım çok güzel bir paylaşım sitesi olmus yapanların kuranların ellerıne saglık

benım 1979 model bır cj 5 ım var ıhaleden alındı motoru 4.2 L amc cj8 motoru ıle degıstırmısler ben almadan once
jeep i ankarada saseden toplattım 8-9 ay kadar sürdü. 2005 hazıranda bıttı bu gune kadarda ben antalyada ve ankarada kullandım sureklı yenı bır seyler eklendı debrıyaj ve mars aksamında sıkıntılar cıktı bı kac kez motor ındırmek zorunda kaldık
kabaca ozellıklerını yazayım
1979 model
4.2 L amc motor
orjınal 3 ılerı sanzıman
elektronık atesleme
hıdrolık dıreksıyon
besttop tente
besttop konsol
brc lpg
full krom aksesuar
worn tamponun uydurması (ama birebir)
33'' maxxıs mudder lastık
mangels jant
suni deri döşeme
metalik boya
aracın orjınal çizgileri hiç bozulmadı göğüs dahil radyo yeri hatta radyosu bile takılı

ben bu araca sonradan yaptırdıgım tamırlerı katmıyorum 24 000 ytl harcadım arac fıyatı dahıl
simdi cj 7 almak ıstıyorum yada yada eski model toyota hilux alıp modıfıye etmek istiyorum (antalyada bir arkadasda gordum cok guzel olmus)
sizce bu arac a ne kadar bı fıyat ıstemelıyım bırde nasıl bı arac sızce ?

aracın herhangı bı arızası yok su anda sapasaglam:smiley:
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

n535865741_200515_9330.jpg

n535865741_471754_7938.jpg

n535865741_200514_540.jpg

Etiketler

Ynt: CJ 5 im Hakkında Yorumlarınızı Beklıyorum

Sayın ''ozanyur''Aramıza hoşgeldiniz..Diğer arkadaşlarımızın sizi daha iyi tanıyabilmeleri için off-road bölümümde yer alan
''Tanışma Köşesi'' 'nde kendinizi tanıtabilirseniz memnun oluruz.
Sevgiler, saygılar...
Link aşağıdadır :

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9726.0

evet ılk toplanma asamasını rauf usta yaptı buyuk bır bolumunu. sonradan da cok ıslem yapıldı. antalyaya goturmustum ordada bıkac sey yapıldı
rauf ustanın orda gordugunuz jeep bu olabılır ama yalcın albayın jeep ide olabılır ıkısıde tamamen aynı nerdeyse. ben ondan kopya cektım bıraz sadece onda vinç ve arka ıstepme tasıyıcı ve bı kac farklı parca daha var sanırım. gerci su anda antalyada 3 kişi aynı renk ve lastıkle yaptı ankaradada yapan varmıs galıba ıncelemeden bırbırınden ayırmak güç

satış olayı çok değişik bir iştir. ben 30 bin YTL harcadım. 15 bin istesem 3 ay satılmaz, ama adamın birisi gelir hoşuna gider 25 e verirsin. Satmak için araç yapılmaz değerinde satman çok zor. eğer cj-7 ye hayranlığın varsa 3-4 bin harcar cj-5 i cj-7 yaparsın daha ekonomik olur.

evet basıma bı kac kez geldı gunlerce peşimde gezennler oldu ama vermedim o ara satma nıyetınde degıldım
sımdıde kararsızım aslında satıp satmamakda sadece gundelıkde kullandıgım ıcın bıraz daha buyuk olsa ıyı olur dıyorum
ama uzatma ıslemı yapmam bı kactane yapan gordum pek hosuma gıtmedı acıkcası bı garıplık hıssettım ama tabı ıyı arastırmak lazım

ozanyur' Alıntı:
evet basıma bı kac kez geldı gunlerce peşimde gezennler oldu ama vermedim o ara satma nıyetınde degıldım
sımdıde kararsızım aslında satıp satmamakda sadece gundelıkde kullandıgım ıcın bıraz daha buyuk olsa ıyı olur dıyorum
ama uzatma ıslemı yapmam bı kactane yapan gordum pek hosuma gıtmedı acıkcası bı garıplık hıssettım ama tabı ıyı arastırmak lazım
orjinal yan saclarını bulup, katalog ölçülerinde yapılırsa neden garip görünsün ki? eski bestop çadırında bayağı para eder.

aslında uzerıne takılıp sokulebılen bır harttop yaptırabılsem fıberden oda kurtarır benı sağlam kapılı falan bıkeresınde kapı yuzunden ufak bıkaza atlattım arkadas kapıya dayanmıs vırajda acılınca assagı dusuyodu son anda tuttum :smiley:
bıldıgım kadarıyla cj7 lerıın orjınal harttopu var ama cj 5 gore bulamadım bırazda ondan cj 7 ıstememın sebebı

tabi hardtop un tenteye göre avantajı çok. bir kere aracını kilitleyebilirsin, mahallenin afacan çocukları sağını olunu yırtamazlar. Ama yenisini yaptırsan kaç para olur bilmiyorum da çıkmasına 3 milyar istemişlerdi.

merhabalar.aracınız çok güzel gördüm.bende antalyadayım.bencede uzatın aracı emeğinize ve paranıza yazık olur.ölçü almak isterseniz bende wrangler var cj 7 ile aynı.akdeniz san.sitesinde yapan vardır saç kısımları heralde.ben bir çok arazi aracı kullandım land cruiser,hilüx,defender ,niva hepsinide sevdim ama jeep gibisi yok araziside güzel tipide güzel.

ozan ark aramıza hoşgeldin aynı dertten muzdaribiz bende cj5 kullanıcısıyım aracıma performansına hastayım ama iç hacminin küçük olması zaman zaman sıkıntı yatarıyor ama gülü seven dikenine katlanır
bence cj7 için 5 i heba etme derim hele hele kestirme macerasına sakın girme bu işler çok zor artık biliyosun muaine yasası degişti
özel muaine istasyonları TÜV olayı var artık kesme biçme işlemleri aracını tırafikten men edebilir sakın bence o maceraya girme adamlar lastik jant ebetını bile orjinal istiyormuş aldıgım duyumlar çok zor olacak bu muaine işi diyor benim araç için bile
sıtandart ölçülere dönmemiz gerekebilir araştırmadan bu konuyu sakın bence kestirme aracını

Muayenede cj-5 ile cj-7 nin farkını anlayacaklarını zannetmiyorum. ruhsatta jeep yazısını görünce başka birşeye bakmıyorlar.

bencede anlamazlar,piyasada bir çok şasisi uzatılmış araba var,motor hacimleri küçük yazılmış ,motor hacmi 1.6 yazıyor.motor hacmi vergi dairesinden dçnüyor onu belirteyim yeni kayıtlarda. ben otomotiv de çalışıyorum.daha hiç baktıklarını görmedim jeep cj görünce wranglere bile tuzlamı diyorlar.taktıkları yan korumalar ,ön korumalar,cam filmi.zaten zorlasalar kalabalıktan millet yıkar orayı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

SON KONULAR

Geri