CJ-5 motor kulağı takozu kopma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan acemisürücü Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,165

acemisürücü

Kamp II
merhaba
geçen hafta tepe çıkışı yaparken motoru şaseye bağlayan 3 adet takozdan, ön şoför tarafındaki ve arkadaki takoz koptu..Aracı bugün tamirciden alıp daha az eğimi olan bir tepecikte denedim yine şoför tarafındaki takoz koptu.Bu takoz kopmaları olağan mıdır,ben mi aracı çok zorluyorum(ki bugün hiç zorlamadım)?
Yorumu ya da önerisi olan varsa yazarsa sevinirim.
iyi günler

Etiketler
Ynt: CJ-5 motor kulağı takozu kopma

şanzıman takozlarını da kontrol ettirin bence. Dik yeri çıkarken vites kolu sallanıyorsa çok şlddetli şanzıman takozundandır. Şaside eğrilik de olabilir.

Değerli arkadaşım bunlar malesef olabiliyor. Benim tamirci arkadaşlarım var bazen yardıma gidiyorum, bir seferinde bir taksinin iki motor takozları eskimiş çürümüş.

Birisi kopunca diğeri de kopmuş ve motor aşağı ön akisin üzerine düşmüş. Şanzuman düştüğünü de duydum ama görmedim. Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın.

Zaten dikkat ederseniz arkadaşlar bazı kamyonet ve kamyonların şaft altında 80-90 cm bir zincir gerili durur.

merhaba
Talha bey,iyi dileğiniz için teşekkürler.
Göktuğ bey;Tamircim şasedeki eğriliği düzelttikten sonra takozları taktığını söyledi(sadece onun sözüne güvenmek durumundayım),Bir de şanzıman takozu dediğiniz takoz benim arka tarafta koptu dediğim takoz olabilir mi?Eğer oysa o da değişti.

SÜVARİ' Alıntı:
Zaten dikkat ederseniz arkadaşlar bazı kamyonet ve kamyonların şaft altında 80-90 cm bir zincir gerili durur.

o gördüğünüz şaft koparsa diye yapılan işlemdir ön şaft koparsa yere saplanıp büyük zararlar açmasın diyedir bendeki tüm cj lere aynı işlemi yaptım bende

acemisürücü' Alıntı:
merhaba
Talha bey,iyi dileğiniz için teşekkürler.
Göktuğ bey;Tamircim şasedeki eğriliği düzelttikten sonra takozları taktığını söyledi(sadece onun sözüne güvenmek durumundayım),Bir de şanzıman takozu dediğiniz takoz benim arka tarafta koptu dediğim takoz olabilir mi?Eğer oysa o da değişti.

motor yada şanzıman takozlarının kopmasındaki en büyük sorun araçların gercek değerlerinde olmamasından kaynaklıdır eğer ölçüler düzgünse en iyisi zaten polüüretan takmaktır

Ulusoto teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Bir de eklemek istediğim; aracın motor takozları aşırı eskimiş ise, zaten motor biraz düşük durur. Dikkatli bakıldığında bunu usta kişiler biliyor. Size bir anımı anlatmak istiyorum.

Bir gün ikinci el bir Lada Samara aldım. Araba çok güzel fakat araç kalkarken hafif önden tırıltı sesi geliyordu. Arkadaşıma götürdüm. Sadece kaputu açtı ve biraz baktıktan sonra bana tamam arıza belli, takozun bir tanesi ölmüş önce tokozu değiştirelim bir daha bakalım motor zaten durması gereken şekilde durmuyor dedi.

Motor sol tarafa düşük duruyordu bunu bana gösterdi, önce bunu normal seviyesine getirelim dedi. Sol motor takozu atılıp yenisi takıldı. Motor düz durunca ses kesildi.

Göktuğ Güzelbeyin de dediği gibi
bende çözümü motor takozlarını etrafıan 1 tur bez halat yaparak buldum. eski emniyet kemeri de olabilir. takozun etrafına eski emniyet kemerinden keseceginiz bir parçayı takozon etrafına 1 parmak boşluk kalacak şekilde sarıyorsunuz ve takocu yerine öyle baglıyorsunuz. yaklasık 1 yıldır takozları kopartamadım.simdilik sorun yok yola devam.

Bu takozlar aşırı sıcaktan yumuşar mı acaba? Ben araba ile uzun yol yaptıktan sonra motor biraz daha sallantılı çalışıyor gibi hissediyorum acaba bir ilgisi olabilir mi? Lpg'nin sebep olduğu aşırı sıcaktan kaynaklanıyor olabilir mi? Lpg taktırdıktan sonra dikkatimi çekmeye başladı ama bir ilgisi de olmayabilir tabi.

dikkat edeceğiniz diğer bir husus da motor kulaklarının bağlandığı saclarda hata olabilir.gerek blok üzerindeki gerekse şase üzerindeki takoz bağlantı sacları deforme olmuş olabilir yada sağı sola,solu da sağa takılmış olabilir.dikkat....................

Soruya en gerçekçi yaklaşım 5355 ten gelmiş, birinci sebep budur galiba.

Yan sanayi kullanmayın...Polariteren takarsanız egzost yalıtımını iyi yapın...Haders var ise eriyebiliyor dışyalıtım yapmanız gerekir...

Birde takozları takarken tüm takozları söküp yuvaya tam oturtmanız lazım kastırarak taktırmayın... ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,715
Kaydolan Son Üyemiz
Turker.E

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR