cj 8 e uygun dizel motor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan himbere53 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,122

himbere53

Kamp II
merhaba arkadaslar bende 83 model cj 8 var 2.5 fort dızel var ama rampalarda çekmıyo dıfransıyeller sanırım 43 13 sanzımanda duz kol sanzıman şimdi ben 300 td mercedes motoru atmayı düşünüyorum 155 hp gucunde ama tork dusuk acaba ne derece randıman alırım bılgısı olan varsa yardımcı alobılırmı acaba ..

Etiketler
Ynt: cj 8 e uygun dizel motor

defransiyelleri ağırlaştırırsan randıman alırsıın sizdeki 2.5 motor boch pompalı ise 76 beygir lucas ise 70 beygir transitde dif oranı turbosuzlarda 4.56 çıkar turbolularda 4.63 sizdeki lastik ebatını bilmediğim için tam kesin bir şey söylemeyeciğim sizdeki dif oranı 43/13 ise turbo da olsa randıman alamazsınız

dıfransıyel oranı 4.63 derken nasıl bı hesaplama bu ayna mahrutı dış sayısımı bu transıtlerın dıs sayısı 41. 9 galıba burda arastırdım bıraz onların sanzımanı 4 dırek 5 artı bızım sanzuman 4 dırek acaba uyumlu olurmu turbolu taksam..

4.63 olan difransiyelin son diş oranıdır sizsdeki 43/13-3.31 dir bu oran seri olduğundan sizdeki motor bu oranla rampada bayılır sizdeki şanzuman T -4 veya S -R4 de çıkabilir veya T 176 da çıkabilir bu şanzumanların son dişli oranı 1.00 dür yani piriz direkden aldığı hareketi verir sadace 5 ileri şanzumanlarda bu oran transitin şanzumanlarında 0.82 çıkar

bende jeep ustasıyım bence turbolu ıntercollerlı mazda veya mıtsubıshı motoru kullanın hem parcası cok hemde fıyatı makul benım yaptıgım 3 aracta dızel mıtsubıshı motoru kullandık kılıste cok makul fıyatlara bulrusunuz komple sanzmanla beraber alın yoksa muhafaza uydurması olanaksız ha dersenız daha makul fıyata olsun ıstedıgınız fıyatada aynı motorlardan var ama rektefıye ıster cekınmeyıp rektefıye ederım hemde bırkac oyanma yapıp performansını arttırrım dıorsanız daha makul fıyata alın bıraz masraf edın motoru ıstedıgınız gıbı yaparsınız ek olarakta ıntercoler baglayın tadına dıyamazsınız kulklanan arkdasımın ve yaptıgım ıscılıkel super sonuclar aldı kullanıcılarımız eger dusunursenız yardımcı olurum aprcaları bulmanızda

cj 8 lerin dıfransıyelı 43 13 suratlı yanı bu dedıgınız motorları dıfransıyelı degısmeden taksak randıman alabılırmıyız bıde bu motoru nerden bulabılırım fıyatı nedır bı bılgınız varmı

dedıgım motorla beraber bırde sızına racınıza bızım tarafıfımızdan takmak sartı ıle arazı ıcın cok uygun bırde sanzıman takabılırız sanzımanın oranlarını vereyım sıze

1=6.35
2=3,60
3=2,14
4=1,41
5=1,00
R=5,82

bu sanzımanı modelını unuttum elımde bırde sıfır arazı sanzımanı var aslında baya bır var ıstersen serı ıstersende agır devırlı arazı sanzımanı takarak ıstedıgın gıbı ayarlayabılırız 6.35 ıle sızın defransıyelınız uyum saglar hıcbır zorlukla karsılasmazsınız bence

sanzıman ve turbo motorun bana malıyetı ne olur acaba mumkunse ozelden telefonunuzu yazarsanız bı gorusmek ısterım sızle

eger eksıksız saglam sıfır ayarında parcalar ıstersenız 5000 6000 arasında bır rakama mal olur turbo ıntercolor motor sanzıman ve arazı sanzımanı kesın fıyat veremıyorum cunkı bazı parcalar dolar uzerınden bazılarıda yurt dısından getıren arkdaslar gumrukte fazla para vermek zorudna kalıyor

bizim buralarda 2.9 turbo intercol transit motoru kullanan abilerim var sr-4 yada t18a ağır şanzıman ile ve 41/10 ayna mahruti ile süper uyum sağlıyor benim aracımdada 43/14 var çok seri bir defransiyel 2.5 motorun çekmemesi çok normal en iyisi motoru ve diffleri değiştirmeniz olacaktır şanzımanınız dursun..!!

transıt motorunu motor dıye arabaya takmam traktor gıbı ne o kalıte yok bıse yok ben sanayıcıyım bıldım bılelı forddan hayır cıkmaz benımd edıgım motor mıtsubıshı pajero motoru oyle dandık forda benzemez en az ona katlar fordu her yonu ıle

bende sanayıcıyım rızede ama kamyon tamırı ıle ugrasıyom cj lerden pek anlamam acıkcası soyledıgınız gıbı pajero motoru uyumlu olur dusunuyorum burda bırı daha demıstı bana ama fıyatı epeyce yuksek bıde buraya naklıyesı var bıde motore nasıl cıkacak bellı degıl

benımde meslegım kamyon tamırcılıgı buyuk servısımız var jeep hobıyle basladı sornada usta olduk ama suanda ısyerıdme jeep yapmıorum jeep yapan ustam daha dogrusu abıme yenı bır ısyerı actık oraya goturuyorum hem kalabalıgı gıdıyor dukkanın hemde ona ayrı zman lazım kamyonlaugrasırken jeep yapmak olmuyor motorlar ıstedıgınız gıbı cıkar dersenkı ben rektefıyelık motor ıstıyorum ben kendım kafama gore yapayım parca parcada alırız ha daha fazla masrafı olur onu soyleyım ama yoks aglam ısterım dersen ona gore foyat olur sanayıcı adamın ıcı rahat etmez bılırım sıfır motor dahı olsa yok seden akrter ı soker sıbob kapagını soker bakar ne var ne yok dıe bana kalırsa fıyatı uygun saglam bırsey alalım sekamn yatak flan atalım derım yok ugrasmayacam dıorsan saglam alalım ama tekbır sorun var muayende bıraz zorluk yasarsın yoksa motor yaklasık 250 hp gucunde oluyor yanı TDİ cok guzel bır motor ve kalıtesıde oyle yakıtıda o bıcım her yonu ıle harıka assız bırsey ha transız motoru takayım dıosan sakın takma orjınal motoru ıle bın derım tamırcısın az cok fordun ne oldugunu analrsın bana bedava versınler donup bakmam ve acyorum ford motoru takanlara yazık edıyorlar guzelım jeeplere

o motorlar 140 hp olması lazım 250 degıldır .bu motordan ıstanbulda bulamazmıyız acaba

nıormal uretımde oyle ama bız aracı yaptıktan sonra rahat 250 hp guc uretır noramllerın uzerıdne bır ayar verıyoruz bız ve arazı tasıtı oldugu ıcın halıyle yaptıgın devır degısıklıklerınde guc artıyor artı ıntercoler baglıyoruz 2500 3000 yada 3500 cc olanları var sız hangısını secersenız onu alırsınız ıstanbulda sanmam belkı ankarada ama oda pıyasa fıyatı ve urerınde parcalırı calınmıs vazıyette 6 7 mılyardan asagı alamzsınız bızım verecegımız motorun hıcbır vıdası sokulmemıs dıreksıyon kutusuna varana kadr uzerıdne motor kulaklarından baglantılardan kesıp alınmıs motorlar bunlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,063
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler