CJ de Arazi Kullanımında Debriyaj Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ykp81 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,056
Ynt: CJ de Arazi Kullanımında Debriyaj Sorunu

hasanfb' Alıntı:
Sıfırdan toplayıpta bukadar kısa sürede satmanız ilginç ve üzücü daha iyilerini yaparsınız umarım...Aydın Willys cj konusunda parça ve araç olarak gayet zengin bir şehir..Her çiftçi nin tarlasında bulunabiliyor...

Çinede arkadaşlarım var sordurayım bir ara kimlere gitmiş araç... ;)
Hasan ben haftaya salı Aydına gidiyorum .. İsmail bey numarasını verirse CJ6 yı alan arkadaşın ufak bir ziyaret yapıp son halinin fotoğraflarını alabilirim :smiley:

Etiketler

İsmail Bey çok teşekkür ederim bilgi için benim de Coşkun CANLIOĞLU
bilginize hayran kaldım umarım zamanla aracımı sizler kadar iyi tanıyabilirim

evet bugün itibariyle hidrolik debriyaj sistemine geçmiş bulunmaktayız, vatana millete hayırlı olsun:smiley:)

evet hasancım iletti. sağolasın.

aslında hasan beyin dediğine katılıyorum t150 t176dan daha sağlamdır t176 aliminyum gövde ama popüler olmasınında sebebi 4 ileri olması ve diğer 4 ilerilerden daha sağlam olması ama ünal beyin dediğinede katılıyorum ama her şanzımanın ayrı bir kullanım yeri vardır .. :smiley:

arkadaslar dayanamadım bende yazim peki t 18 şanzuman ne demek benim aracta 4 ileri sanzıman var ama usta t18 dedi cok irice ve güclü bi sanzıman gercekte t 18 diye bi sanzıman varmı ve avantajı varmı.

t18 bana göre çok sağlam bir şanzımandır 4 ileridir avantajı 1.vitesi ağırdır yani low a geçmeden arazide kolaylık sağlar amerikada kayacılar kullanırmış ağır gitmek için..

Kafam acaip karıştı...
Şimdi benim aracım dört ileri; geri vites sağ arkada bana bir usta!!! göz ucuyla bakıp t176 dedi???
Siteden kontrol edince aşağıdaki bilgiler çıkıyor benim aracım şanzımanı nedir yardımcı olabilecek kimse var mı? Ya da ben nesine bakmalı yada baktırmalıyım :D

VIN:
Manufacturer: Jeep Corporation (USA)
Model: Scrambler/CJ-8
Engine: 4.2L AMC 258 I-6
Year: 1982
Weight: 4,150 lbs
Serial Number: 009596

Transmission & Transfer Case: T4 4-spd Manual w/ Dana 300 Tcase
Plant Made In: Toledo, Ohio
Country For: USA

şimdi senin aracının şanzımanı 4 ileri t4 diye bir şanzıman sana ustan yanlış demiş veya şanzıman sonradan değişmemiş ise..

Eyvallah; ama bu kadar şanzıman tartışıldı kimseden T4 diye birşey duymadım :( Bide bu araçlarda kaç çaeşit şanzıman var? acaba bilen var mı?

vallaha baya bir geniş şanzıman ağilesi var her amaca göre şanzıman var birde yıll aralığına ve model(mesela cj5 gibi.) aralığına göre değişiyor..

Çok teşekkür ederim.
Sanırım emin olup sonrada eğer t4 ise gerçekten bir bakmak lazım icabına :D Gerçi özelliklerini okudukça oturttum sanırım T4 benim şanzıman çünkü en keyifli sürümü (şehir içi) 3 ncü vites !!!!
Yardım için minnettarım sağlıcakla kalın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,085
Kayıtlı Üye Sayımız
166,827
Kaydolan Son Üyemiz
alwaysrentacar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR