CJ mi Defender mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PrometheusTR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,874
Ynt: Cj Mi Defender Mı?

şu konuyu hortlatsam bir de takip etsem nasıl olur :smiley:. pek kısa sürmüş... en çok da parça / kırılganlık konusunda merakım. ikisinin de parçası bolca ve ucuz ama hangisi aynı şartlarda daha naziktir acaba. beni şahsen cj den uzak tutan ise vergi ve yakıtı olur bu ikisi arasında sanıyorum.

Etiketler

kendi cj5 aracim ile 43 14 surat ayna orani ile cok rahat hiz yapiyordum 90km hiz ile seyir halinde motor bagrmadan cok rahat yol katediyordum simdi 41 10 kisa oran taktik 235 75 lastik ile 130 u goruyor lpgde benzinde 150 gorur malum buyuk motor tup doyurmuyor hizi gps ile olctum buyuk lastikle devir oranini cozmeyi planliyorum cj8 lerde surat oranli ve 4 ileriler hiz konusunda sikinti olmaz tek derdi cjlerin yakit :smiley:

CJ mi Defender mı sorusuna gelindiği anda iş tamamen "sevda" konusunda kilitlenir. İkisinin de birbirine üstün olduğu durumlar vardır mutlaka. Ama bu üstünlük durumu en ağır koşullarda ve üst sınırlarda oluştuğundan "şu daha iyidir" diyebilmek mümkün değil. İki aracı da ordu kullanıyor, ötesi yok bunun. Çölde, dağda, ormanda, karda, buzulda en zor şartlarda ikisi de ayakta. Bu noktaya gelindiğinde artık "kalbinin sesini dinle" demekten başka bir tercih kalmaz bence geriye.

İkisini kıyaslamak bence doğru değil.

tabi tabi kıyas veya rekabet asla değil zaten. başlığı açan arkadaş da aynen belirtmiş yarışa dönmesin diye : ). ne bileyim işte dediğim gibi hani ağır şartlarda hangisi daha kolay kırılır olabilir veya kırılsa da şunun şusu çok kırılır ama çok kolay ve ucuz bulunur gibi ince şeyleri olabilir. örneğin şu karın açısı olayı 110 def cj 8 'den daha uzun (sanırım 7 ' kadar ) bu çok etkiler mi yoksa gözardı edilebilir mi gibi gibi.

hocam bütçenizi bilmiyorum ama turbo dizel motorlu cj8 ler var hayatta sizi üzmez ama pahalıdır benzinli lpgli yakar ve uğraştırır tercih meselesi defenderi alırsanız yavaşta olsa işinizi görür gibi

cj5 ci' Alıntı:
hocam bütçenizi bilmiyorum ama turbo dizel motorlu cj8 ler var hayatta sizi üzmez ama pahalıdır benzinli lpgli yakar ve uğraştırır tercih meselesi defenderi alırsanız yavaşta olsa işinizi görür gibi

benim de gönlün lr'den yana ancak gücümün yettiği lr 'den de korkuyorum. örneğin ilgilendiğim lr defender kupalı bir series 3.Ben bu araçla uzun yol da yapacağım için series altyapılı bir araçla (konfor beklentim yok) ne derece amacıma ulaşırım ona takılıyorum. cj olayına gelince vergi ve yakıttan dolayı mutlaka 3 litreye kadar bir motorla değiştirilmiş bir cj bakıyorum mümkün olduğunca, tabi bu bir cj8 olmayacak 4.2 olmadıktan sonra o kocaoğlanı kullanmanın anlamı yok.şu anda eğer aradığım gibi olursa cj ye daha bile yakınım aslında.

Uzun asfalt yol söz konusuysa ikisi de sınıfta kalır bence. Özellikle Series. Tek hatlı fren merkezinde bir kaçak olsa ya da kampanalar bir nedenle ıslansa..... Hele bir de puma motor varsa. Çok riskli.

evet sanırım series 3 'den vazgeçtim. şehir içi dışı konfor kullanımını çok dert etmesem de defender kupasına göz zevki olarak daha yakınım. series kesinlikle harika bir klasik ve öyle saklanmalı kanımca ve ben bu standarda vakıf olamam. def 90 'lar kesinlikle ideal aracım ancak benim bütçemin çok çok üzerinde . 110 lara gelince... uzun yolculuk için , yükleme için ( hepi topu 2 kişi bir köpeğiz aslında ama arada davullar giriyor işin içine :smiley: ) ekstra harcama yapmadan araziye gelebilmesi yönünden tam uygun, kampına da git arazine de. gelin görün ki bizim parka girmesi çıkması , uzun yolda sağladığı kapasite kadar yavaş olması , e görsel olarak da standart ise büyüklüğünden olsa gerek bana çok albenili gelmemesi hızımı kesiyor. CJ'lere tek tek baktım forumlardan ilanlardan. onun da dediğiniz gibi gerçekten iyisi iyi para. gerisini kesmişler biçmişler şase başka kupa başka her yeri bir başka . ama abartılmadan öyle de olsun istiyorum bir yandan çünkü ben de gözümü kırpmadan biraz kurcalayabilmek isterim. ve cj 'de de beni durduran şu yakıt işi... 4.2 motoru beslemek gerçekten gözümde büyüyor. kimi kullanıcısı günlük bile kullanırken kimisi sadece hobi olsun dursun fikrinde. neden disco değil? eminim discoyu da beslemek çok ucuza gelmeyecektir. bir de kaporta ve ufak tefek şu bu parçasını bulamayıp dağa taşa korku içinde girmek istemiyorum. Ankara için mi geçerli bilmem sanayide disco diyince bir "hoo" diyorlar, ben de göz göre göre cebim delinsin istemiyorum)

şu forumu bu kadar kurcalamasam aslında çoktan gözümü karartıp birini almıştım : )).

Disco V8i kullanıyorum.Ne kullanımda, ne bakımda öyle hooooo:smiley: denecek bir masrafı yok (tabii ki lpgli olduğu takdirde).
Şöyle düşünün, 15 yaş civarı hem de araziye sokacağınız her araba size masraf çıkartacak.
Bunlara arasında parçası en rahat bulunanı, en ucuzu ve ustası çok olanı hangileri?
Cevap basit, 2-3 marka öne çıkıyor: Suzuki, Land Rover ve Toyota.

Bunlar arasında fiyat, bulunabilirlik ve tercihlere göre sonucu siz belirleyin.
Ama otomatik olsun, bastı mı gitsin, aklıma gelen her modifikasyona uygun parça (hem de bol alternatifli) diyorsanız Discovery1 doğru tercih.

monte' Alıntı:
Disco V8i kullanıyorum.Ne kullanımda, ne bakımda öyle hooooo:smiley: denecek bir masrafı yok (tabii ki lpgli olduğu takdirde).
Şöyle düşünün, 15 yaş civarı hem de araziye sokacağınız her araba size masraf çıkartacak.
Bunlara arasında parçası en rahat bulunanı, en ucuzu ve ustası çok olanı hangileri?
Cevap basit, 2-3 marka öne çıkıyor: Suzuki, Land Rover ve Toyota.

Bunlar arasında fiyat, bulunabilirlik ve tercihlere göre sonucu siz belirleyin.
Ama otomatik olsun, bastı mı gitsin, aklıma gelen her modifikasyona uygun parça (hem de bol alternatifli) diyorsanız Discovery1 doğru tercih.

hala aradığımı bulamamışken bu seçenek tekrar dirildi :smiley:. nedense kaporta ve iç trim parçaları korkutuyor beni disconun (benim baktığım model 91 disco 1) hani hepsinden öte aman orası değdi burası eğildi derdim olmasın istedim ama... hoo kısmını da sanırım parça fiyatları için diyorlar yakıttan ziyade (alt yapı için dediklerini sanmam ama motor için mi öyle bir ürküyorlar bilemedim) yine defender disco arasına kaldı zaten seçim cj ekarte oldu sayılabilir. toyota fiyatları malum, suzukiye de ben doydum. lr olacağı kesin ama disco ile defender arasında hala git gellerdeyim.

Disco1 denince ilk dönemki üretimlerden Türkiye'de çok çok az var.'95 ve üstü modellerden daha çok bulursunuz.
300tdi Defender ve V8i Disco1 piyasada en çok olanları. Her ikisini de kullanın en çok sevdiğinizden alın:smiley:

Merhaba arkadaşlar,

Jeep Cj-5, Land Rover Defender, Baja yapılacak bir Vw Beetle arasından hangisini önerirsiniz?

Teşekkür ederim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

neden bir pajero I dizel değil hem konforludur hemde arazide sorunsuz fiyat aralığı olarak ta bahsi geçen araçlar ile yakındır yedek parça biraz sorun olabilir bu da pajero eski kasaların sorunu ülkemizde

iki araç ta sevda işidir iki aracında yaşlarından ve geçmiş kullanım şekillerinden sorun çıkarması muhtemel araçlardır

büyük bagaj istenirse defender tek olur

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR