CJ Şanzıman

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bull Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,277

bull

SON NOKTA
Yer
istanbul
Web
www.isoff.org.tr
cj 8 aracımdaki şanzımanı daha sağlam olduğu söylenen t 150 3 ileri şanzımanla değiştirmek istiyorum acaba son hızları arasındaki fark nedir,araca bir katkısı olurmu görüşleriniz paylaşırmısınız

Etiketler
Ynt: CJ Şanzıman

aracınız kaç model ve üzerinde ne şanzıman var biliyormusunuz? t-170 serisi bir şanzıman var ise 150'ye gerek yok. SR-4 veya T-4 var ise değiştirmek gerekir ama genelde CJ-8'den çıkmazlar :smiley: Son dişli oranları 1:1 olduğundan son sürat değişmez.. Ayrıca t-150 şu anki arazi şanzımanınıza uyum sağlamaz, orjinal şanzımanı üzerinde ise araziniz Dana300 olmalı... Son süratinizi arttırmak isterseniz bende 5 ileri NV3550 var 2003 model son dişlisi 0.75... buna ek olarak 1 tane T-150im, 1 tane T-14üm bi tana Dana20'im bide eşşekteki T-18'im var...Bu neya bu kadar şanzımanla napıcam ben..... :eek:

orkun bey umarım isoff kampında tanışma fırsatımız olur siz den şanzıman alabilirim eğer satılıksa
yada nereden bulabilirim bu konuda fikir alış verişi yaparız görüşmek üzere...............

Tabi oturup konuşuruz :D
Bir aksilik olmazsa Ctesi yola çıkıcam.. yarın biraz işi var CJ'nin yetiştirmem gereken :smiley:

CJ'lerde otomatik şanzıman standardında varmı ???
manuel şanzımanı otomatik şanzımana çevirmenin maliyeti ve hangi işlemlerin yapılacağı konusunda bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz.. ;)
Sami beyin jeep sitedeki tek otomatik cj sanırım...

Hasan Bey,CJ lerde otomatik şanzıman olarak TH400 kullanıldı.Yanılmıyorsam 77-79 yılları arasında.TH400 aslında GM ürünü fakat bu şanzımanlar 232 ve 258 motorlara direk olması için normal TH400 lerden farklı.Bu tipTH400 leri Türkiye'de bulmak bayağı zor olsa gerek.Daha çok chevrolet motorlar için uygun olanlar var.Bunlar da takılmaz diye birşey yok tabi,uygun adaptörlerle takılabilir.
Benim araçtaki sistem 82 model chevrolet K10 nun komple motoru ,şanzımanı ve arazi şanzımanı.Böyle yapmak daha kolay ve mantıklı.Bir de sonuçta en önemli parçalarınız GM kalitesinde oluyor.GM ,AMC nin kalite olarak daha çok üstünde.

arkadaşlar selamlar.ben 42 yaşında uzun yıllardır almayı istediğim oyuncağına kavuşmuş bi arkadaşınızım.78 model bi cj7 aldım.fakat masrafı bitmiyor.motorunu sıfır yaptırdım defransiyel attırdım,ön takım frenler derken şimdide şanzıman sıkıntısı başladı.arabamı çok sewiyorum ama en uygun şanzımanın ne olacağını bilemiyorum.4 ileri daha mı iyi olur dersiniz.lütfen yardım.teşekkürler.

Bu sayfa Ünal abinin gözünden kaçmış herhalde. Yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Özelden bu sayfanın linkini kendisine atacağım. Görmedi herhalde görmesini sağlamış oluruz.

atorya' Alıntı:
arkadaşlar selamlar.ben 42 yaşında uzun yıllardır almayı istediğim oyuncağına kavuşmuş bi arkadaşınızım.78 model bi cj7 aldım.fakat masrafı bitmiyor.motorunu sıfır yaptırdım defransiyel attırdım,ön takım frenler derken şimdide şanzıman sıkıntısı başladı.arabamı çok sewiyorum ama en uygun şanzımanın ne olacağını bilemiyorum.4 ileri daha mı iyi olur dersiniz.lütfen yardım.teşekkürler.
şanzumandan yana sıkıntınız nedir acaba?
nerde ikamet ediyorsunuz?
şanzumanınızın kodunu biliyormusunuz?kaç ileri vites geri vites nerde?

cevaplara göre ben veya başka bir arkadaşımız size daha rahat cevap verebilir...selamlar

atorya' Alıntı:

Selamlar tuncay beyin sorduğu soruya yanıt verirseniz daha açıklayıcı olur... CJ ler makanik araçlardır bu araçlar yaş itibari ile kesinlikle her dakika emek isteyen araçlardır tecrübenizde var sanırım detaylı olarak soru sormanız bilgi paylaşımını en güzel yere taşıyacağına inanıyorum.. ;)

tuncay beye ve size ilginizden dolayı teşekkür ederim.mekanik bilgim pratik bilgim kadar olmadığından bunun cewabını ankaradaki aracı yaptırdığım ustaya sorarak vermem daha doğru olur.söyliyebileceğim şuki büyük çamur lastiklerim var ve buna rağmen sanki aracın gücü bir vites daha istiyor gibi.diğer şanzıman kodunu öğrendikden sonra verebilirim.boluda yaşıyorum.selamlar

Tahminimce T-150 3 ileri şanzıman tipi var arazi için sağlam sayılacak bir şanzıman tipi olduğunu biliyorum.. Ben kendi aracıma şanzıman bakımı yaptırmadım ama yapan abilerimiz var... Bu konuda yardımcı olacaklardır konuya göz attıklarında... ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,942
Kaydolan Son Üyemiz
alierkam3806

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR