CJ7 Ağırlık Sorusu ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Buggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,081

Buggy

DemirBeygir
Yer
İzmir - Aliağa - Çaltıdere
Web
www.vosvos.net
Aracımın VIN (J9F93NC072806) sorgulamasına göre ağırlığı 6200 libre = 2812,27 kg
Tescil belgesine göre 1065 kg
84 yılındaki MMO onaylı çeki demiri projesine göre 1756 kg

Doğruyu öğrenmem için kantara mı çıkmam gerekiyor. :eek:

Etiketler
Ynt: CJ7 Ağırlık Sorusu ?..

Emin abi selamlar ,Sami ben :smiley: foruma hoşgeldiniz...
geçenlerde bizim kırmızı CJ7 yi kantarda tarttık.1780 kg geldi 35 inch lastikli ve winch mevcut.

Merhaba Sami,

Burada da buluştuğumuza sevindim. CJ7'nin yapım aşaması maceralarını keyifle okudum(ADSL olmadığı için fotoları yükleyemedim).

Senin verdiğin ağırlık daha mantıklı geldi. 2,8 ton biraz abartılı. Sanırım fabrika çıkışı tartımı sırasında içeride uyuyan işçileri görmediler.

Bir kantar istasyonu bulursam tartılacağım.

Sevgiler.

Emin bey aramıza hoş geldiniz.
Tanışma köşesine yazdığınız verilere göre, aracınız Türkiye'de çok az bulunan, şase kesim işlemi veya uzatılması yapılmayan gerçek bir CJ7 :smiley:

Ben CJ7'mle kantara çıktım. 35'' lastiklerle,vinçli ve tenteli halde 1.800 kg. geldi.

Selamlar.

Jeep34' Alıntı:
Emin bey aramıza hoş geldiniz.
Selamlar.

Hoşbuldum. Çok güzel bir forum burası. Öğrenmem gereken çok konu varmış meğerse.

Ağırlık konusunu biraz araştırdım, konu iyice karıştı.

http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_weight_of_a_jeep_CJ7
Burada 3100lbs is typical diyor.

http://www.cj-jeep.com/cj7/cj7mainbasepage.htm
Burada vin değerine göre 3750lbs - 4150lbs değerleri var.

http://forums.off-road.com/jeep-short-wheelbase/171414-cj7-weight.html
Bu forumda tartışılmış. 2800 - 4300lbs arası veriler var.

Chilton manual'da vin'daki kodlamaya göre (J 9 F 93 N C 072806)
93 = CJ7, N = GWW(Gross Wehicle Weight) 6200lbs veriyor. CJ7 için N yerine E(4150lbs) olması gerekir.
6200 lbs olan modeller var. 4 door SW Wagoneer ve J10 Truck.

Sonuç olarak benim VIN 'da E yerine yanlışlıkla N kodu kullanılmış gibi.

hasanfb' Alıntı:
Benim ruhsatta 1500 kg yazıyor...Merak ettim kantarcı bulayım bari... :D

Geçmişte, araç ağırlığı motorlu taşıt vergisi için kriterlerden biri olduğundan özellikle yanlış yazıyorlar. Keşke bende aynı yanlışlığı motor hacminde yapsalardı. Ocak 2010 da ödeyeceğim vergiyle aracı aldığım rakamı geçmiş olacağım :mad:

Gross Vehicle Weight tanımı heralde yanlış anlaşılmış.
Gross Vehicle Weight tam olarak tanımı aracın test edilmiş maksimum ağırlığıdır.Aracın ağırlığına ek olarak içindeki yolcular,yakıt deposu(tam dolu),ekstra yük ve romork çekme aksamları da eklenir.Gross Vehicle Weight bulunur.
Emin abi aracın tam ağırlığını veren terim " curb weight" tir.
Daha anlaşılır bir örnek vermek gerekirse; bir pikabın ağırlığı 2 ton(curb weight) olsun,taşıyacağı yük de 1.5 ton ise,2+1.5=3.5ton(Gross Vehicle Weight )

Sami, bilgiler için teşekkür ederim. Haklısın ama verdiğin rakamlara göre 2,8 ton yine fazla geldi. Eski belgeleri karıştırınca gerçek ortaya çıktı.
98 yılından beri şase no TŞ10-010075 olarak ruhsata işlenmiş. Neden değiştiğini sorduğumda boya sonrası sökülen VIN plate tekrar perçinlendiği için muayenede kabul edilmediği cevabını almış ve konuyu önemsememiştim. Boya değişimi sonrası değişen ruhsata VIN yanlış yazıldığı için kabul edilmedi demek ki. Bulduğum 93 tarihli resmi belgeye göre N kodu gerçekte E, yani araç 4150 lbs. Ben yedek parça vs. için son ruhsattaki VIN kodlarını kullanıyordum. Dikkatsizliğimden kaynaklanan bu hatadan dolayı zamanınızı aldığım için hepinizden özür dilerim.

Image4.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR