CJ7

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeepcj7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 80
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,265

Etiketler
model
Ynt: CJ7

Acele etmeyin... daha bitmedi..... biz kabuğuyla estetiği ile uğraşmıyoz.. iç organları ile oynuyoruz... Ben korkuyorum maymunlardan böceklerden...malum fil fareden korkarmış... ;D

ya bunun yerimidir bilemiyorum.. sana özendim SOA olayına girdim.. şimdi biraz gezme var araçta. birde kalkarken titriyor acayip. kalkıştaki titremenin sebebini şaft pozisyonun biraz dik olmasına bağlıyorum. çift mafsallı şaft gelecek şimdi.. zaten fazla olmamakla birlikte makas takozlarının kaynağını yaparken difflere biraz açı verdik. havalandırmaları yağ kapatmayacak şekilde.. sanıyorum kalkıştaki titreme şaft açısından kaynaklanıyor.. lastiklerde 35x11.5x15 silverstone MT117 extreme. jant da 10 inç -44 offset. daha ne yapılabilir gezme ve titreme için..

3.5 cm flanş da gelecek. aks aralarını 7 cm açacak.. araç 80 model sr4 şanzuman var..
DSC00127.jpg

DSC00128.jpg

Goktug Bey aman derim 35lerle SR4ü arazide çok zorlamayın! Kamber açılarını düzeltmeden gezme ve ani dalmalardan kurtulmanız mümkün değil, sırf bu sebepten SOA yapıp aracı yürütemeyen çok insan var. Benimki ozel otoda 12saatte düzeltildi. Ben gece cıktım sabah geldigimde bitmisti! Arka saftı çift kardan yapınca teorik olarak fibrasyonun geçmesi lazım. Kolay gelsin zor ise soyunmusunuz!
Orkun @ düsseldorf

rot kolunu saçma bir şekilde gördüğüm bir resmi uyguladım, hata yaptım şimdi yeni rot kolu ve pitman geliyor onları takacağım. bu şekilde bile 100 km hıza ulaştım ama biraz korktum açıkçası. çift mafsallı şaftda geliyor, şanzuman olmadı bende birde hurda belgeli 75 cj-5 var 3 ileri kısa şanzuman onu mu taksam acaba fazla masrafa girmeden. Tokatta kamber açısını düzeltecek bir yer yoktur sanırım, artık onun ayarlarını bulup kendimce bir ayar yapmak zorundayım. Kamber mantığını tam çözmem gerek. işim zor biliyorum, ama zor olan güzeldir, başarırsam garaj a koyacağım :D

drop pitman geliyor dimi? eskisine göre en az 4cm asagıya doğru uzun olmalı. 75in şanzımanını kullanabilırsıniz ama komple atmanız lazım ana arazi muhafaza saftlar. yanlız T14 ise asfaltta yorar sizi ama kırılmaz. kamberle tek basınıza oynamayın bence, zaten ayarı yok. laserli felan bir tezgahı var.

pitman ve rot kolu değişip, 1.25" flanş ilave ve arka aksı 4 cm geriye çekince gezme %98 bitti. 120 ye kadar rahat çıkıyorum şimdi, korkutmuyor. Daha da oynamayacağım ön takımlarla, bu bana yeter diye düşünüyorum. 3 mafsallı şaft geldi, fakat arka diff flanş bağlantı deliklerine uymadı. O şaft için uygun flanş bulamadım. Eski flanşa tadilat yapacağız ama pek sağlıklı olmayacak gibi duruyor. Dur bakalım usta bugün gelirse uğraşacağız. Şİmdilik iyi gidiyor yani, moralim biraz düzeldi olacak gibi..

Göstergede 120ye çıkıyorsan aman derim ;D kullanacaksan SR4'ü o kadar çevirme (hatta satacaksanda) ... pitman sorunu çözer... genelde bizim memlekette unutulur, ustalarda bilmez..senelerce aracının gezmesiyle uğraşan adam pitmanı değiştirince... eşşeğini kaybedip yeniden bulmuş gibi olur :D çok hayır duası aldıydım vaktiyle ;D Bence o kadar yüksek süratlere çıkmayın... ani dalmalar yapabilir ona dikkat.. konvoy hızı 90km/h o lastiklerle yeter.... resimlerinizi bekliyoruz.. heybetli olmuştur...

120 yalnızca denemek içindi genelde hızım 80 dir. resimleri araç bitince garaj bölümü için tasnif ediyorum. yine de bir tane vereyim. Pitman için gerçekten yeniden doğmuş gibi oldum. :D bu arada dodiklerde genişleri ile değişti.

Resimek-00052.jpg

goktuğ abi bu silverstone ları nerden ve nasıl getittirdin acaba? biz gecen sorduk ama artık gelmiyomuş

evet artık yok. 2009 mart ayı için gün veriyorlar. ben aslastik diye bir firmadan aldım. son 4 tane idi. havaleyi yaptım hemen geldi. isterseniz bu desene benzeyen bir lastik varmış. 225 YTL diyorlar adetine. yalnızca 31-10,5-15 i varmış ama.. Lastik bu.. 10 takımda varmış ellerinde..

24-05-08_1435.jpg

ilgin için teşekkür ederim goktug abi.ama bu lastiğin silverstone un yerini tutacağını sanmıyorum

aynı desen insa turbo dada var ben mehmet becce den aldım bendeki ölçüler 265 75 16 32" e denk geliyor arazide 10 numara bir lastik
http://i285.photobucket.com/albums/ll69/aligunpay/DSC01306.jpg :'(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR