çokmu yakıyor lütfen yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arifuçarcı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,053

arifuçarcı

Yeni Üye
arkadaşlar bende yeni bir vatara tutkunuyum aracım vitara jlx 93 model 1600cc otomatik atiker marka gaz taktırdım ve yaıt tüketimim ortalamada 0,45 kr falan aracımı alalı 6 ay oldu ve hiçbir bakım yaptırmadım ve bulunduğum yerde çokda iyi ustalar yok suziki için yani sizce nerecen başlamalıyım birde hararet hiç yerinden kıpırdamıyor desem yeridir lütfen yardımcı olun avmerakımdan dolayı bu araçı aldım ama pişmanlık derecesine geldim

Etiketler
Ynt: çokmu yakıyor lütfen yardım

Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz. Benim tahminimce aracınız da termostat olmayabilir hararet göstergeside hiç yükselmiyorsa,termostat olmaması motorun ısınmasını engelleyeceği için gazın kafasından soğuk su geçeceği için lpg likit halden gaz hale geçemeyeceği için çok yakıyor olabilir bence,ama suzuki sahipleri daha kesin bilgi vereceklerdir.

merhaba,

yaklaşık bir ay önce babama 92 model 3 kapı vitara jlx aldık (daha sonra ben el koymayı düşünüyorum ;) ). araç sıralı sistem lpg li ancak markasını bilmiyorum. babam aracın kilometrede 20-25 kuruş arası yaktığını söylüyor. bu durumda sizin araç bir hayli fazla yakıyor gibi geldi bana..

çok teşşekkür ederim herkeze ve birde balıkesir civarında suzikiden anlayan iyi bir usta varsa bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşşekkür edrim her heze

Arif bey aracınızı benzinle deneyin.sorun sadece gaz da olmayabilir.bir araç benzinde ne kadar yakıyor önemli olan o.şayet benzinde yakıt normal ise lpg yi iyi bir usta bilgisayarla hareket halinde ayarlamalı.buda çare olmazsa lpg memelerine baktırın ;aracınızın bujileride yakıtı etkiler.ve tabi yağ ve filtreninde temiz olması lazım.aracınız normalde sıralı lpg ile 25 krş civarı yakmalı.

Arif bey,

aşağıda verdiğim linkteki konuda sayın Abdullah Apaydın (veteriner) beyin verdiği çok değerli bilgiler var, incelemenizi tavsiye ederim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=84474.0

araç benzindede fazla yakıyor ve çekişide ii deil ve gazda çalışırken bile benzin kokusu alıyor içeriye yardımlarınız için çok teşşekkür edrim

93 model 1600cc otomatik

manuel vites olaydı şehir içi tüketim 10 lt..idi.. ;) otomatik olunca + %30 dur..13 lt benzin.. ;)

lpg de ise yaklaşık 15-16 lt.dir tüketim..x 2.43 ....arac standat 27 inc lastık var ise tüketimi 400 krş normaldir... ;)

otomatıklerin eskileri..sanırım sizinkide ondan..4 degil..3 ileri viteslidir.. :smiley:

motordn başka şanzındada tüketimi artırabilir.. ;)

düz yolda uysal paşa paşa kullanımda 2500 devir civarlarında vitesleri atıyor ise normaldir..ama..3-4 bin devirlere kadar bagırtınca geciyor..ise sorun şanzıman kaynaklıda olabilir.. :smiley: ..+ yolda kalmadan hemen revizyon ettirmeniz gerekir..hatta atıp cıkma yeni modelinkini atarsanız üstüne tadından da yenmez..derim.. :smiley:

balıkesirdesiniz galiba? pazar günü saat 10:00'da kipa'nın önünde toplanılacak ve gezi yapılacak, ben katılmayı düşünüyorum, oraya daha önce suzukisi olan arkadaşlarda gelecek bence oraya gelirseniz geziye katılmasanız bile onlarla tanışmış ve kimlere nasıl iş yaptırmışlar öğrenmiş olursunuz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,073
Kayıtlı Üye Sayımız
166,988
Kaydolan Son Üyemiz
ckiym

Çevrimiçi üyeler