Ynt: Çöpe Vurdum
Auto kinge gitmenize gerek yok. Güvendiginiz ve kasko şirketleri ile çalışan herhangi, istediginiz bir ustaya götürün arabanızı. Kasko şirketleri çok para alıyorlar ve çok uyanık davranıyorlar hiç aldanmayın.
Bakın benim başıma gelen bir olayı anlatayım.
Bundan 5 yıl önce skoda favorit marka aracımla Bolu'nun seben ilçesinin ıssız dağ başında buzlanma nedeni ile uçuruma uçmamak için aracı kenardaki kar yıgınına bilerek vurdum daha sonra başka bir araç gelip benim aracıma vurdu ve tur atan arabam tekrar kar yıgına vurdu. Sonuç sağ ön ve sag arka taraftan hasar aldı. Bulundugumuz yerde telefon çekmiyordu. Ne jandarma ne polis ulaşamadım. O ıssız dağ başından canımı kurtarmak için aldım arabamı ve içimden canımı kurtarayım yeter arabam kaskolu ama rapor tutturamadıgım için cebimden yaptırım dedim. Bana vuran araç sahibine ben gidiyorum dedim, adam bana; sonra şikayetci olma benden, jandarmaya ulaşalım rapor tutturalım dedi. Bende yok kardeşim ne raporu gece yarısını bulur kurda kuşa yem oluruz ben şikayetci falan olmam dedim. Torsiyonu egilmiş aram ile Bolu'dan Ankara'ya otobandan o şekilde geldim.
Telefonun çektigi bir yerde başka bir sigorta şirketini aradım ve durumu anlattım. Rapor olmadan aracınız yapılmaz dediler. Bende kendi kaportacımı aradım. Durumu anlattım. Arabayı kaportacımın dükkanına götürdük. Ustam şöyle bir rapor yazdı '' Şu tarih ve saatte şu mevkide aracım kaydı önce sağ ön tarafını vurdum daha sonra aracım döndü ve sol arka tarafını vurdum. Telefon çekmedigi, bulundugum yerin çok ıssız olması ve can güvenliğim olmadıgı için aracımı alıp geldim.'' diye. Bu yazımızın üzerine aracım yapıldı ve o zaman 750 tl masrafı kasko karşıladı.
Bir başka olay ise şimdi aracım hr-v'ye kırmızı ışıkta arkadan vurdular ve tamponum çatladı. Biz kendi aramızda tutanak tuttuk. Ben honda servisini aradım sizin kasko şirketiniz ile anlaşmamız var gelin yapalım dediler. Kendi kasko şirketim ile görüştüm tamam anlaşmamız var orada yaptırabilirsiniz dediler. Ancak tamponunuz komple degişecek gelmesi bir haftayı bulur dediler. Fiyatı ne kadar dedim 1500 tl

dediler.
Ben yine aynı ustama gittim üç gün içinde tamponum tamir edildi ve 250 tlye tertemiz oldu
Yani kasko şirketlerinin gösterdigi anlaşmalı yerlerde aracınızı yaptırmak gibi bir zorunluluğunuz yok. İstediginiz yerde yaptırabilirisiniz.