CRV'ye Hangi Ebatta Lastik Önerirsiniz?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CANADALI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,209
Ynt: CRV'ye Hangi Ebatta Lastik Önerirsiniz?..

Şase numarasından nerde üretildiğini bulabilirsiniz, hayırlı olsun ne malı olursa olsun Jeep, Jeep'tir ;)

Etiketler

Konu çok dağıldı :(

Liberty.nin kini bilmiyorum ama bir çok Jeep modeli bu sitede var araştırmak lazım. Şase numarası ruhsatta da yazar.

http://www.jeepfan.com/tech/tech_vinref.htm

CANADALI' Alıntı:
Bu arada iki lastik arasında kararsız kaldım..
BF Goodrich All Terrain 215.75.15 _ tanesine 190 ytl dediler X 5 adet = 950 ytl ( bunuda 925 yapıyorlar) indirimli fiyatı
Cooper Discoverer S/T 30X9,5R15_ tanesine 213 ytl dediler X 5 adet =1065 ytl dediler ( çalıştığım grup getiriyor indirimli fiyatı dediler )
Arada 140 ytl fark var ve büyük ihtimallede BF Goodrich All Terrain olacak gibi görünüyor ve pazartesi günü akşamı da sipariş etmeyi planlıyorum.

Birkaç konuyu izninizle hatırlatmak isterim;
1- Aracınızı 3" yükseltmeniz halinde şaft kasacaktır, fren borularının uzatılması gerekebilir, aracınızın geometrisinin bozulması sonucu asfaltta yol tutuşta ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu nedenlerle 2" üstüne çıkmayın derim.
2- Aracınız yükseldikten sonra lastik çapı aynı kalırsa estetik görüntü olarak lastikler çok küçükmüş hissini verir.
3- CRV konsept olarak iyi bir suv' dur. Bu yükseltmeyle sılı bir offroad aracı haline gelmeyecektir. Kazandıklarınızla (sadece yerden yükseklik artışı) kaybettiklerinizin hesabını tekrar yapın bence, aracın özüne aykırı görünüyor.
Olmadı ayrıca bir CJ5 vb alın tepe tepe kullanın derim

erdalyaman' Alıntı:
Birkaç konuyu izninizle hatırlatmak isterim;
1- Aracınızı 3" yükseltmeniz halinde şaft kasacaktır, fren borularının uzatılması gerekebilir, aracınızın geometrisinin bozulması sonucu asfaltta yol tutuşta ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu nedenlerle 2" üstüne çıkmayın derim.
2- Aracınız yükseldikten sonra lastik çapı aynı kalırsa estetik görüntü olarak lastikler çok küçükmüş hissini verir.
3- CRV konsept olarak iyi bir suv' dur. Bu yükseltmeyle sılı bir offroad aracı haline gelmeyecektir. Kazandıklarınızla (sadece yerden yükseklik artışı) kaybettiklerinizin hesabını tekrar yapın bence, aracın özüne aykırı görünüyor.
Olmadı ayrıca bir CJ5 vb alın tepe tepe kullanın derim
Evet Erdal Bey :
1.yanıtınız için ; 3" hakikaten aracı kastı.. 2" olarak aracı yükselttik..
2. yanıtınız için ; 235x70x15 denedik( benim ısrarım üzerine ) tam turda sürtme yaptı ve otomatık olan aracımla tam gaz vermeme ragmen eskisi gibi hızlanamadı.. çok ilginç???? ( ustam , 215 .75.15 takalım dedi şaft olsun,difranseyel olsun, aktarma organlarını fazla zorlamayalım dedi. hem ince ve küçük ebat lastikle arazide ummadığın performası alır hemde aracını yormamış olursun dedi.. Haklı galiba!!!!! 215 75 15 ebatı taktık aracım bu lastıklerı daha rahat cevirdiğini hissettim.(bu arada orjınal ebatım 205 70 15 )
3. yanıtınız için;
_Evet aracım suv ve bir off road aracı haline gelmesinin imkansız olduğunu malesef biliyorum.ama üzülmüyorumda.Çünkü aracımı eşimde kullanıyorrrr :smiley: :smiley: :smiley:
Bugün gezmek içiin kullanmış yükseldiginin farkına varmış ama tam olarak ne olduğunun farkında da degil .. sizin anlayacağınız aracımı off road haline getirmeyi başarsam ( bu iimkansız...)
herhalde ilk akşam kapının önüne konur aracımın içinde uyumak zorunda kalırdım.... ;D ;D ;D
_2.000-3.000 neyse .. kaybedilen maddiyat bu iş için o kadar önemli degil ( bence ). önce saglık ve mutluluk diyorum herzaman
_ CJ konsunu bir kere açtım.. internetten bir kaç resim bile gösterdim... Hanımın tepkisi aynen şuuuu ,
Neeeee Sen bu üstü açık, tek kapı , koca koca tekerlekli aracı alıp arkadaşlarınla off roada gidecennnnn bende yiyicemmmmm Sen bunla bağdat caddesine kız tavlamaya gidersin yok öyle dedi konu kısa yoldan kapandı...Ama umudumu kaybetmedim... bu kışa gizli planlarım var ;D ;D ;D
Saygı ve Sevgilerimle

CANADALI' Alıntı:
... Hanımın tepkisi aynen şuuuu ,
Neeeee Sen bu üstü açık, tek kapı , koca koca tekerlekli aracı alıp arkadaşlarınla off roada gidecennnnn bende yiyicemmmmm Sen bunla bağdat caddesine kız tavlamaya gidersin yok öyle dedi konu kısa yoldan kapandı...Ama umudumu kaybetmedim... bu kışa gizli planlarım var ;D ;D ;D
Saygı ve Sevgilerimle

Herşeyin üstesinden gelinebilir ama bunun ıh ıh ;D
:D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,109
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR