Ynt: CRV'ye Hangi Ebatta Lastik Önerirsiniz?..
erdalyaman' Alıntı:
Birkaç konuyu izninizle hatırlatmak isterim;
1- Aracınızı 3" yükseltmeniz halinde şaft kasacaktır, fren borularının uzatılması gerekebilir, aracınızın geometrisinin bozulması sonucu asfaltta yol tutuşta ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu nedenlerle 2" üstüne çıkmayın derim.
2- Aracınız yükseldikten sonra lastik çapı aynı kalırsa estetik görüntü olarak lastikler çok küçükmüş hissini verir.
3- CRV konsept olarak iyi bir suv' dur. Bu yükseltmeyle sılı bir offroad aracı haline gelmeyecektir. Kazandıklarınızla (sadece yerden yükseklik artışı) kaybettiklerinizin hesabını tekrar yapın bence, aracın özüne aykırı görünüyor.
Olmadı ayrıca bir CJ5 vb alın tepe tepe kullanın derim
Evet Erdal Bey :
1.yanıtınız için ; 3" hakikaten aracı kastı.. 2" olarak aracı yükselttik..
2. yanıtınız için ; 235x70x15 denedik( benim ısrarım üzerine ) tam turda sürtme yaptı ve otomatık olan aracımla tam gaz vermeme ragmen eskisi gibi hızlanamadı.. çok ilginç???? ( ustam , 215 .75.15 takalım dedi şaft olsun,difranseyel olsun, aktarma organlarını fazla zorlamayalım dedi. hem ince ve küçük ebat lastikle arazide ummadığın performası alır hemde aracını yormamış olursun dedi.. Haklı galiba!!!!! 215 75 15 ebatı taktık aracım bu lastıklerı daha rahat cevirdiğini hissettim.(bu arada orjınal ebatım 205 70 15 )
3. yanıtınız için;
_Evet aracım suv ve bir off road aracı haline gelmesinin imkansız olduğunu malesef biliyorum.ama üzülmüyorumda.Çünkü aracımı eşimde kullanıyorrrr

Bugün gezmek içiin kullanmış yükseldiginin farkına varmış ama tam olarak ne olduğunun farkında da degil .. sizin anlayacağınız aracımı off road haline getirmeyi başarsam ( bu iimkansız...)
herhalde ilk akşam kapının önüne konur aracımın içinde uyumak zorunda kalırdım.... ;D ;D ;D
_2.000-3.000 neyse .. kaybedilen maddiyat bu iş için o kadar önemli degil ( bence ). önce saglık ve mutluluk diyorum herzaman
_ CJ konsunu bir kere açtım.. internetten bir kaç resim bile gösterdim... Hanımın tepkisi aynen şuuuu ,
Neeeee Sen bu üstü açık, tek kapı , koca koca tekerlekli aracı alıp arkadaşlarınla off roada gidecennnnn bende yiyicemmmmm Sen bunla bağdat caddesine kız tavlamaya gidersin yok öyle dedi konu kısa yoldan kapandı...Ama umudumu kaybetmedim... bu kışa gizli planlarım var ;D ;D ;D
Saygı ve Sevgilerimle