Dacia - Duster - Diferansiyel Kilitlenmesi Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,311
Ynt: Dacia - Duster - Diferansiyel Kilitlenmesi Hakkında

Durum anlaşılmıştır murat bey, teşekkür.

Etiketler

hala kilit yok sanırım

arka dife basın kaynağı kilitlensin. %100 diff.lock.

mfthk' Alıntı:
arka dife basın kaynağı kilitlensin. %100 diff.lock.
Tam olarak kaynak nereye yapılacak? Tarif ederseniz, ucuz ve kullanışlı bir yöntem gibi görünüyor. Serviste fark edilir mi garantiyi bozar mı acaba?

ugurgarip' Alıntı:
Tam olarak kaynak nereye yapılacak? Tarif ederseniz, ucuz ve kullanışlı bir yöntem gibi görünüyor. Serviste fark edilir mi garantiyi bozar mı acaba?

istavroz kutusuna basın kaynağı gitsin. ucuz yollu kilitli diferansiyel. serviste belli olmaz. pişman olursanız yeni dişlilere ihtiyacınız olur, kaynak vurduğunuzu tekrar kullanamazsınız. maliyet hesabı yapmak lazım illa da duster' a kilit yapacam derseniz. ben tavisye etmem. ama sanayilerde sık kullanılan yöntem. duster' cı arkadaşlar off-road (!) yapma konusunda hala ısrarcılarsa denesinler. biz de görmüş oluruz kilitli duster' ı. yapan olursa, paylaşımı es geçmesin.

ugurgarip' Alıntı:

Böyle bir yöntem olmaz uğur bey.

Siz zaten 4WD aldığınız zaman güç % 50 öne % 50 arkaya dağılır. Tüm tekerlekler kilitlensin derseniz, mekaniği dolayısıyla Duster'da bu mümkün değil. Diferansiyelin hareketi tekerleklere aktarma ilkelerini ve biçimini araştırırsanız, bunu görebilirsiniz. Tüm tekerleklerin kilitlenmesi için ayrı şanzuman gerekir.

yani bu durumda birde arazi şanzımanının içine kilit takmak gerekecek yada kaynak

Yahu kaynak falan olacak iş değil..Bunu dünyanıın en iyi araç tasarımcıları düşünemiyor, yurdum insanı düşünüyor..)) Diferansiyel kilidi ne demek? Hangi teker saplanıp patinaja girerese bunu hissedip, onun dönmesini durdurmak, motor devrini diğer 3 tekere iletmek..Kaynak yaptığınız zaman 4 tekere giden devir eşit olarak hep sabit kalacak..kimin ne işine yarar bu?

tam fön makinesi benzeri bir açıklama olmuş tebrik ederim, bu bilgiyle duster offroad da yapar
kayakda hatta biraz sıksa yüzerde

Topiğe biraz faydamız olsun diye biriki satır yazalım diyorum mimar kardeş kızıyor izin çıksada yazsam

çok iyi bildiğim bişey değil sadece duyum,ama özellikle eskiden cj lere sıkça uygulanan bir yöntem bu.kaynak pörtleyene yada ıstavroz dişllisi kırana kadar gidebilen bir çözüm.hatta sahibinden dinlediğim bir hikayede şu;meşhur dükkanlardan biri yarışçı sahibinin dünya para ödeyip yurt dışından getirdiği kilidi araklayıp basıyor kaynağı,araç bir yerde dağılınca foya ortaya çıkıyor,sonra kemal abi bir abimiz kafaya yarışıyodu senin kilidi onun araca taktım,yarış bitsin yerine takıcam diyor pişkince.kıssadan hisse olabiliyor.türk işi çözüm yani.dacia a da sıkışırsa nereyi kırar onuda duster fanları bilir tabiki

Valla adam gibi cevaba adam gibi cevaplarımız mevcuttur lafa bakıyorum laf,mı diye

diferansiyel kilidi hakkında ki bilgilerinizi güncellerseniz bence iyi olur. kızmaca yok ama sürekli %100 kilitler ne işe yarar mesela? neden 2000 liraları 3000 liraları insanlar verip de araçlarına takarlar? asr veya benzeri sistemlerle karıştırmadan incelerseniz yararınıza olabilir.
selamlar, fatih.

Difransiyel kilidi için daha iyi bir tanım yapılamazdı, sayenizde aydınlandık.Ben hepten yanlış biliyormuşum meğersem ((