Dacia - Duster - Diferansiyel Kilitlenmesi Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,346

SERKANEFE

Zirve
Yer
Aydın
Şurdaki haberde arka difrensiyel kilitlenmesinin 2011 sonrası modellerinde olucağını filan bahsediyor

Link : http://freecarwall.blogspot.com/2010/11/2011-dacia-duster-facelift-announced.html

Etiketler

Ynt: Dacia - Duster - Diferansiyel Kilitlenmesi Hakkında

o web sayfasında yeni göğüslere de geçileceğinden de bahsediyor. Yeni göğüs navigasyon montajına uygun hale gelecek diye birde resim koymuşlar. Bu renault duster göğsü sanırım.[attachment=1]

2011daciacockpit.jpg

Linkteki haber çok eski. ( 27 Kasım 2010 ) Nerdeyse 1 yıl olmuş.

Duster arazi aracı olma yolunda ilerliyor kayışdağı,da kesmez artık daha zorlu bir dağ bulmam lazım sana serkan kardeş mesela bizim
erciyes,e ne dersin kilit takılınca çıkar kesin

dopamin' Alıntı:
Duster arazi aracı olma yolunda ilerliyor kayışdağı,da kesmez artık daha zorlu bir dağ bulmam lazım sana serkan kardeş mesela bizim
erciyes,e ne dersin kilit takılınca çıkar kesin
Abi artık sen de bizim gibi Destursuz girmeye başladın, çarpılacağız bu gidişle demedi deme. Şaka bir yana acaba low'lusu da çıkar mı en azından opsiyonel olarak ekstra parasını ödemek kaydıyla. Benim büyük oğlanın ehliyet yaşı yaklaşıyor, başlangıç için alsam mı diye düşünüyorum ama delikanlı alıştı arazide low'da gitmeye şimdi bunu versek sıkıntı olur mu? Çocuk da diyecek ki low yok kilit olsa ne olur, ayranın yok içmeye atla gidersin çeşmeye hesabı...

konu bana çok yabancı olduğundan affınıza sığınarak soruyorum , kilit ne işe yarar , dustera takılabiliyor mu ? takılırsa ne faydası olur , para harcamaya değer mi ?
ben off road için değil sadece yokuş yukarı olan ama fena kar buz tutan evimizin yolu için soruyorum , sadece 250 metrelik kesim öyle.

ekin_defne' Alıntı:
konu bana çok yabancı olduğundan affınıza sığınarak soruyorum , kilit ne işe yarar , dustera takılabiliyor mu ? takılırsa ne faydası olur , para harcamaya değer mi ?
ben off road için değil sadece yokuş yukarı olan ama fena kar buz tutan evimizin yolu için soruyorum , sadece 250 metrelik kesim öyle.

Ekin hanım, sorularınızı tek başlıkta sorarsanız yetişmek daha kolay olur.

Kilit denilen şey, motordaki güç aktarımının tekerleklere iletilmesi mekanizmasıyla ilgili bir şeydir. Bahsettiğiniz yol için 4x4 size yeter. Zaten kilitli olmuş oluyor. Kilit knusunda daha geniş bilgi için, araçlar kısmındaki başka başlıklarda daha tatmin edici bilgi var.

olguncandan' Alıntı:
Ekin hanım, sorularınızı tek başlıkta sorarsanız yetişmek daha kolay olur.

Kilit denilen şey, motordaki güç aktarımının tekerleklere iletilmesi mekanizmasıyla ilgili bir şeydir. Bahsettiğiniz yol için 4x4 size yeter. Zaten kilitli olmuş oluyor. Kilit knusunda daha geniş bilgi için, araçlar kısmındaki başka başlıklarda daha tatmin edici bilgi var.

kilit ne işe yarar ???
kilit aracınızın yere gücü aktaran tekerlerin herhangi birinin tutunmayı kaybetmesiyle oluşan patinajı engeller ... ;)

http://www.youtube.com/watch?v=nxx6D-EgEyQ

örnekteki araç önce kilit acık vaziyette geçişini yapmak istiyor fakat tekerler patinaja düşüyor daha sonra diransiyeli kilitleyip gücü yere basan tekerlerede iletilmesini sağlıyor...

murat067' Alıntı:
kilit ne işe yarar ???
kilit aracınızın yere gücü aktaran tekerlerin herhangi birinin tutunmayı kaybetmesiyle oluşan patinajı engeller ... ;)

Eğer öyleyse bizim Duster 'lar da da antipatinaj sistemi var yani ASR ve artı olarak gücü dağıtan sistem ESP, bu bizim araçlarda da bir nevi kilit sisteminin olduğunu göstermez mi ?

Literatürdeki ve teknik aksamdaki diff kilidi başka şey. Sadece "kilidin gördüğü işleve yakın işlev görmeye aday..." demek uygun olur.

olguncandan' Alıntı:
Literatürdeki ve teknik aksamdaki diff kilidi başka şey. Sadece "kilidin gördüğü işleve yakın işlev görmeye aday..." demek uygun olur.

Evet yani bir nevi o işi sağlıyor ancak teknik bakımdan farklı şeyler, anlaşılmıştır, teşekkürler.

esp vs gibi sistemler çapraz geçişlerde kilit gibi çalışıyor ve aracın çaprazda kalmasını engelliyor fakat çamurda olay tam tersi %100 kilitli bir araçla espvs tarzı sistemlerle donatılmış bir aracın mukayesebile edilmemesi gerek zira yoğun karve çamurda esp ve asr sistemlerini kapatmassak araç kendi gücünü sistem gereği olarak kapatıyor ve sizin o bölgeyi geçmeniz imkansız hale geliyor difflock ile esp tarzı sistemlerin arasındaki tek fark biri çamura girerken açılır diğeri çamura girerken kapatılır... ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR