Dağcılık Federasyonu ve Üniversite Kulüpleri Kaosu...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan iceman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,620
Ynt: Dağcılık Federasyonu ve Üniversite Kulüpleri Kaosu...


uzun yillar dagcilik yapan cok tecrubeli arkadaslar var federasyonun kanatlari altina girmek istemeyen , federasyondan bu isi bildigine dair bir belge almak isteyen tecrubeli birisine gel su temel dersleri al denirse bu ucurum daha cok buyur umarim bu konuda uzlasma saglanir daglarin anahtari bu sporu yapma istegindedir kimsesnin tekelinde degil
 

Etiketler
Ynt: Dağcılık Federasyonu Ve Üniversite Kulüpleri Kaosu...

Herkese merhabalar yazılanları okuyunca bu camianın daha iyi şeyler hakettiğine inanan, dağcılık kulübü üyesi ve federasyonda eğitimlere katılmış ve yarım bırakmış biri olarak fikrimi paylaşmak istedim.
Federasyonun eğitimlere katılanlardan 50tl istemesi ile hem 200 sporcu katılıyor eğitim kalitesi düşüyor serzenişi çözülecek hemde bu işi dağcılığa gönül verenlerin bu sevda için bir bedel ödemeye hazır olanların gelmesi sağlanacaktır diye düşüüyorum.50 tl bu konuda bir psikolojik sınır olabilir.
Federasyonumuzun içersinde Üniversite kulüplerinin verdiği eğitimlerin onay görmemesini ben oldukça mantıklı karşılıyorum bende üniversitedeyken bu eğitimlere bir süre katılmış konuya yabancı kalmamıştım verilen eğitimler TDF eğitimlerinden daha kaliteli OLABİLİR, hocalar konularına daha vakıf OLABİLİR ancak şunu ifade etmek isterimki asıl amacı diploma almaya gelmiş insanların yaşamlarının zorunlu olarak onları bağladığı okullarında yandan bu eğitimleri alarak Tüm Türkiyede kabül görmeleri bana doğru gelmemektedir. Zira her üniversitenin farklı bir bakış açısı her dağcılık kulübününde yönetiminde kendince kuralalrı bulunmakta tüzükleri kendi yönetimlerince yazılmaktadır.
Bu işin bir standarta kavuşturulması eldekilerin görülerek ileriye taşınması adına tek kurum Federasyon olduğu kabül edilmeli ondan sonra federasyonda bireysel gelişime uygun sporcuların seçimine, eğitimlerin kalitesine hocların sosyal imkanlarının arttırılıp karşılığının beklenmesi adına adımlar atılmalıdır diye düşünmekteyim.
Kısaca ne federasyonumuza sırt dönerek nede bu konuda yılalrını vemiş ve dünyaya kendini ispatlamış insanlarımızı görmemezlikten gelerek biryerlere varamayacağımızı düşünüyorum...
Şahsi kanattalrımda kimseyi zan altında bırakma niyetim yoktur sürçü lisasn eylediysek aff ola gönlü sevgi ve saygıdan geçen herkese selam olsun..Sezer ÖZDEMİR / Nego Dağcılık ARTVİN...
 

Ynt: Dağcılık Federasyonu Ve Üniversite Kulüpleri Kaosu...

Dağcılık Federasyonu standart eğitim programını hazırlasa, yetki verdiği dağcılık kulüplerinde yetki verdiği eğitmenler tarafından bu program dahilinde eğitim verilse, böylece eğitim yer ve zaman olarak yaygınlaşacağından daha çok insanın ilgisini çekecek ve dağcılık ilerlese ne güzel olur.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst