Ynt: Darlık Civarında Kamp 31 Mart-6 Nisan 2014
1 hafta kadar 41 02 42.18 Kuzey 29 31 17.51 Doğu (Google earth koordinatları) noktasında kamp kurdum. Ömer bey ile telefon ile görüştük fakat telefonumu açık unutup şarjını erken bitirince buluşma imkanımız olmadı, inşallah bu ay sonundaki kapta görüşeceğiz.
İlk iki gün geceleri don yaptı, ayın 5 ne kadar da geceleri sıcaklık 4 derece civarında kaldı. Gidecek olanların hava durumu için, Pendik ve Şile tahminlerinden geceleri 4-5 derece düşük, gündüzleri 1-2 derece yüksek olduğunu bilmelerinde fayda var.
Verdiğim koordinatların son 2 km si toprak yol olup kalanı güzel ve temiz asfalt yoldur, son 20 km gidiş geliş köy yolu olup her türlü araç ile verdiğim koordinata rahatlıkla ulaşılabilir. Kampın bulunduğu koordinat eski baraj yolu şantiyesinin kurulu olduğu yer olup yerde beton bina tabanları vardır, üstüne kendi ayakta duran çadır veya karavan rahatlıkla konulabilir. En yakın alışveriş noktası 5 km köy bakklalı olup temel ihtiyaçlar fazlası ile bulunmaktadır. Kullanım suyu kampın kurulu olduğu noktaya 1 km uzaklıkta akarsudan temin edilebilir.
Yaban ördeği, çakal rahatlıkla her gün görüp uygun mesafeden gözlemleyebileceğiniz (çakallar akşama doğru, gece görüşlü dürbün ile daha kolay olur) hayvanlar. Daha önceleri epey domuz görmüştüm ancak bu sefer sadece bir kez homurtusunu duyabildim.
Bir kaç tane bayağı iri çakal görme imkanım oldu, özellikle bir tanesi bayağı cüretkardı, köpek ile gideceklerin köpeklerini göz altında tutmalarında fayda var.
Kamp yaptığım bölge askeri helikopter eğitim uçuşlarının güzergahı üzerinde, gece ve gündüz alçak uçuk yapıp çok yakından geçiyorlar, gündüz uçuşlarında pilotlara el salladığınızda hemen cevap veriyorlar, uçan birileri tarafından fark edilmek ilk defa yaşadığım bir duygu ve insana keyif veriyor.
Jandarma sıcak kanlı ve yardımsever , karakol nerede bilmiyorum ama yol üzerinde devriye ile karşılaştım, yerimi söyledim, hemen not aldılar ama gelip rahatsız da etmediler.
Cep telefonu ile çektiğim resimlerden birkaçı: