Defender 110 İçin Uygun Port Bagaj İmalatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan menderessereflisan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 80
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,860
Ynt: Defender 110 İçin Uygun Port Bagaj İmalatı

Evet, bu da demektirki bir dizi makaraya ihtiyaç olacak..
Sevgi ve selamlarımla.
Atıf Tezerten
Def 110

Etiketler

İş yerlerinin girişlerinde büyük raylı demir kapıların altında bulunan makaralardan kullanmıştık biz, bir büyük birde küçüğünü almıştık.
Profil gibi malzemeleri satan yerlerden ucuza temin edebilirsiniz.
35318_2BYCsGJEUu.jpg

huseyinyilmaz' Alıntı:
kendinizde benimle bu uslupla yazışma yetkisini nereden buluyorsunuz? bu yazdığınız cümle direk olarak beni yalancılıkla itham etmektir.

o boruların başında poz vermedim tamamını kendim büktüm. çizim yapmadan araç üzerinden ölçü alarak yaptım. siz bu konuda yeteneksiz iseniz bu yapılamayacağı anlamına gelmez. o kaynağı yapan kişi benim amcamdır, kaynakları taşlayan da ben... doğalgazcılar montaj yaparken bükme makinalarını kullanmamıza izin verdiler. ayrıca makina mühendisiyim ve bu işlere elim yatkındır.

bu üslupta olmasaydınız yardımcı olurdum size.
lütfen haddinizi aşmayınız.

ben size mühendis olamazsınız demedim.o bükme kaynaklama çizimsiz terzi usulü üzerinde teğelleyip olmaz dedim.tavan camları üzerindeki kavisler dahil tasarım işçilik olarak çok güzel olduğunuda söylüyorum.amcanızın ellerine sağlık.mühendis olmanız uygulamayı iyi yapmanızı sağlamaz.mühendis işi hiç değil zaten kaynaklar alınan ölçüler.bükümlerdeki eşdeğer açılar zenaatkar işi.üniversitede pek öğrenilmez bu detaylar.iyi bir mühendiste çizmeden zaten böyle bir ürünü üzerinde ölçerek yapmaz.sepet mükemmel.boger ustanın çalışmasına benziyor.kaynakları güzel taşlamışsınız.sizinde elinize sağlık.burda ortaya çıkar ben yaptım diye resmi koyarsanız yetkiye gerek duymadan pek siz yapmışsınıza benzemiyo derim.2007 den beri sanırım site üyesiyim.ben yaptım diye paylaşımlarda ataşman başında acemi tutuş pozu hiç görmedim.keşke kaynak atarken resimletseydiniz kendinizi.ben yardım istemiyorum.teklifim açık.madem bu güzel ürünü garaj ortamında yapacak kabiliyetiniz var ben talibim.malzeme benden ki en az 200 250 tl malzeme tutar diye düşünüyorum.siz bu mükemmel işçiliği yaparken izlemek sizden bişey öğrenmek zevkli olacaktır.bunun içinde 1000 tl ödemeye hazırım.amcanız tekrar verebilir tahmin ederim bükme aparatı ve kaynak makinasını.kaynağı yapan ustanın gözlüğü tutuşundan belli usta olduğu kendisini tebrik ediyorum ellerine sağlık

Gelin offroad yarışının yanına herkesin kendi aracına tampon roll cage üst bagaj yaptığı yarışma yapalım herkes kendi ekibiyle imal etsin...
Tartışmanın uzamaması dileğiyle.

halilugar' Alıntı:
Gelin offroad yarışının yanına herkesin kendi aracına tampon roll cage üst bagaj yaptığı yarışma yapalım herkes kendi ekibiyle imal etsin...
Tartışmanın uzamaması dileğiyle.

kendim yaptım ben yaptım tek başıma yaptım manasına gelir.sanırım ne demek istediğimi anlattım yazdıklarımda

bizde port bagajı yaparken aynen usttekı tekerlegı kullandık gayet olumlu sonuc verıyor ekte bagajı paylasıyorum herkese hayırlı aksamlar

Resim 004.jpg

Resim 002.jpg

ayaklarıda kayalardan alayım dedım ama celalı abı tavsıye etmedı tanesı 65 tl ıdı galıba korkunc bır para bızde sadece milleri alıp 10x25mm lamadan buktuk tavlayarak aksı halde bukulmuyor mengeneye baglayıp ısıtın ve cekıcleyın super sonuc alıyorsunuz borular mıller boya vs.. ortalama malıyet ıscılık dahıl 500 tl yı buldu fakat estetık acıdan tatmın eder dıye dusunuyorum ıscılıgı sız yaparsanız 300 tlye cıkar 5 boy 19mm boru kaynak 1 kg astar 1 kg sonkat selulozık boya 8 adet baglantı mılı 300 350 gobo bıter dıye tahmın edıyorum merdıven yapmadık bız neden dıye sorarasınız bende henuz bılmıyorum fakat bısekılde cıkılır ıhtıyac oldumu:smiley:

güle güle kullanın.sizde çizmeden üzerindemi şekil verdiniz.gayet şık olmuş.tahmin ettim gibi merdivenli olması için en az 6 boy 36 40 metre civarı boru lazım demekki.

teşekkurler
valla bır röleve cıkarmadık ama kabaca bır eskiz karaladık yani aracın ustunde bagaj alıstırmak olurmu bılmıyorum bır dunya detay var bızım tavanla bagajın arasında 3 cm var bız kullanıstan cok estetıge onemverdık aksesuar anlamında olsun dıye yaptık boruda zaten ınce merdıvenın olmaması zaten uzerıne cıkıldıgında bagaj tavana deger buyuk ıhtımalle maksat sisleri baglayabılecegımız bır bagaj olsun dıye :smiley:

tyt.fan' Alıntı:
ben size mühendis olamazsınız demedim.o bükme kaynaklama çizimsiz terzi usulü üzerinde teğelleyip olmaz dedim.tavan camları üzerindeki kavisler dahil tasarım işçilik olarak çok güzel olduğunuda söylüyorum.amcanızın ellerine sağlık.mühendis olmanız uygulamayı iyi yapmanızı sağlamaz.mühendis işi hiç değil zaten kaynaklar alınan ölçüler.bükümlerdeki eşdeğer açılar zenaatkar işi.üniversitede pek öğrenilmez bu detaylar.iyi bir mühendiste çizmeden zaten böyle bir ürünü üzerinde ölçerek yapmaz.sepet mükemmel.boger ustanın çalışmasına benziyor.kaynakları güzel taşlamışsınız.sizinde elinize sağlık.burda ortaya çıkar ben yaptım diye resmi koyarsanız yetkiye gerek duymadan pek siz yapmışsınıza benzemiyo derim.2007 den beri sanırım site üyesiyim.ben yaptım diye paylaşımlarda ataşman başında acemi tutuş pozu hiç görmedim.keşke kaynak atarken resimletseydiniz kendinizi.ben yardım istemiyorum.teklifim açık.madem bu güzel ürünü garaj ortamında yapacak kabiliyetiniz var ben talibim.malzeme benden ki en az 200 250 tl malzeme tutar diye düşünüyorum.siz bu mükemmel işçiliği yaparken izlemek sizden bişey öğrenmek zevkli olacaktır.bunun içinde 1000 tl ödemeye hazırım.amcanız tekrar verebilir tahmin ederim bükme aparatı ve kaynak makinasını.kaynağı yapan ustanın gözlüğü tutuşundan belli usta olduğu kendisini tebrik ediyorum ellerine sağlık

Benim neyi nasıl yaptıgımı benden daha iyi biliyorsunuz :smiley:
Forumdaki geçmiş mesajlarınıza şoyle bir baktım da sadece beni degil herkesi rahatsız eden çok bilmiş mesajlarınız var hep. Sizi muhattap almaya deger biri olarak görmüyorum ve sizinle olan muhabbetimizi kendi adıma sonlandırıyorum

huseyinyilmaz' Alıntı:
Benim neyi nasıl yaptıgımı benden daha iyi biliyorsunuz :smiley:
Forumdaki geçmiş mesajlarınıza şoyle bir baktım da sadece beni degil herkesi rahatsız eden çok bilmiş mesajlarınız var hep. Sizi muhattap almaya deger biri olarak görmüyorum ve sizinle olan muhabbetimizi kendi adıma sonlandırıyorum

benim mesajlarımda ustasının yaptığı şeyi kendim yaptım şeklinde 'rahatsız edici' bir mesaj yoktur.size hayırlı traşlar

hüseyin bey, çalışmayı sizmi yaptınız bilmiyorum ama burda yaptığınız defenderle nelerin nasıl hangi bedellerle yapılacağını herkese gösterdiniz
sizi tebri ederim.

Değerli Halilugar Kardeşim,
Bu bilgi de çok faydalı oldu, şimdiden tekerleği sipariş verdim bile. Pratik çözümler tam biz amatörlere göre.
Tekrar teşekkürler, sevgi ve selamlarımla.
Atıf Tezerten
Def 110

def110' Alıntı:
Değerli Halilugar Kardeşim,
Bu bilgi de çok faydalı oldu, şimdiden tekerleği sipariş verdim bile. Pratik çözümler tam biz amatörlere göre.
Tekrar teşekkürler, sevgi ve selamlarımla.
Atıf Tezerten
Def 110
Atıf abim defender her türlü maliyet düşürme politikası ürettiriyor malum maddi olarak sömürüyor bizi :smiley:
Kolay gelsin şimdiden.

Arkadaşlar. Portbagajın ölçüsünü ben aldım. Borularını ben büktüm. Kaynağını amcam yaptı. Taşlamasını ben yaptım. Antipasını ben yaptım. Boyasını ben yaptım. Fotograf benden habersiz çekilseydi daha gerçekçi çıkardı. Ama rica ettim birine bi fotograf çek de gezenbilire koyacam dedim. Yüzümde yağ kir falan olsaydı daha gerçekçi olacaktı sanırım. Poz veremediğim için özür dilerim. Bükme makinasını da doğalgazcıdan rica ettim. Şugün şurada olacağız gel orda yap dedi.

Ayrıca benim yapıp yapmamam değil mesele. Önceki mesajımda ne yazdım. Gidin bir doğalgazcıdan rica edin bir Pazar günü makinanızı kullanabilirmiyim diye. Kendiniz yapamıyorsanız bir tanıdığınız bir akrabanız mutlaka biliyordur kaynak. Rica edin yapıversin. Ama kalkıp da 1000 lira para vermeyin dedim. Ama uğraşmaktansa veririm diyorsanız o sizin bileceğiniz iş. Gidin 10 boy çelik çekme siyah doğalgaz borusunun istediğiniz çapta olanının fiyatını sorun. İki kutu elektrot sorun. Bir de kim kaynak yapacaksa ona bir yemek ısmarlarsınız. Maliyet budur.

AL1820' Alıntı:
hüseyin bey, çalışmayı sizmi yaptınız bilmiyorum ama burda yaptığınız defenderle nelerin nasıl hangi bedellerle yapılacağını herkese gösterdiniz
sizi tebri ederim.

Bana bu arabanın maliyeti 40 bin lira oldu diyen arkadaşlarımıza yanıltıcı bilgi verdikleri için tepki olsun diye yazmıştım biraz da maliyetleri. Bu fiyatlar insanları korkutuyor çünkü.kimse yanlış anlamasın burada aracına 70 bin lira harcayan arkadaşlarımız da var. Ama 40 bin harcadım diyen 20 bin harcadım diyenlerin araçlarına bakıyorsunuz. Yapılanlara bakıyorsunuz. İmkanı yok. Kimse kimseyi kandırmasın defender gibi bir arabaya 20 bin harcarsanız şaheser çıkar ortaya.
Ağır hizmet rot borusu diyor. Alın 1050 imalat çeliğinden 35mm çapta aynı boyda. Fiyatı 10 lira tutmaz. Gidin bir tornacıda diş açtırın verin 50 lira. İki de rotil 20x2 40 liraya. Alın size 100 liraya ağır hizmet rot borusu. Orjinali ne kadar 300 mü? e Bizim yaptıgımız da orijinal.
Sakın çok bilmişlikle suçlamayın beni. Ben bunu yine bu forum sayesinde öğrendim güç bela. Ama öğrendiklerimi aleni şekilde aktarmaktan yanayım.

Kendi yaptıklarımdan örnek veriyorum. Tavan döşemesi için Fiyat aldım 250 yada 500 dedi hatırlamıyorum şimdi. Sustaları çıkarttım. Kartonu çıkarttım. Yapıştırıcı ve tiner aldım. Aldığım kişi dedi ki önce iki kat bali tiner karışımını sür ki düz bir zemin oluştur. Oyle yaptım. Sonra ayakkabı imalatçısı halil ibrahim hüdürefe abimizden ayakkabılarda kullanılan kampçılıktaki mat gibi kendinden yapışkanlı bir malzeme ile yine ayakkabı astarında kullanılan çok ucuz bir kumaş aldım. Önce yalıtım malzemesini kestim yapıştırdım. Sonra baliyi sürüp sürüp döşemeyi yapıştırdım. Sonra yerine takıp yeni sustaları taktım. Olmadı mı oldu. Ama 200 lira daha cebimde kaldı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,093
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR