Yunus,
İki aracın hidrolik direksiyon kutuları birbirinden farklı. Discovery'ninki daha rahat, sessiz ve stabil iken; Defender'ın kutusu daha basit ve daha uzun ömürlü; ama biraz daha az konforlu bir sürüş sağlıyor.
Türkiye koşullarında oldukça maliyetli bir uygulama. Gerçek anlamda hidrolik ya da mekanik vince ihtiyaç duyacağınız bir arazi koşulu ile karşılaşmıyorsanız (ki bu günde en az 30 kez vinçleme yapıyorsunuz gibi birşey) çift akü destekli elektrikli vinç yeterli olacaktır. hem de daha ucuz.
Orası öyle makanik vinç kullanımı biraz daha klasik yoksa alan yada mahiyeti çokta önemli değil. Bence elektirikli vinç aksamına göre daha seri olabilen( değişiyor olsada), daha güçlü çekebilen, elektirikliye göre fazla olmasada yakıta maliyeti olan,çok görsel vede yeni yüzü olmayan (biraz mekanikim diyen) sistem. Elektiriklide kafan rahat eder..
Yunus,
İki aracın hidrolik direksiyon kutuları birbirinden farklı. Discovery'ninki daha rahat, sessiz ve stabil iken; Defender'ın kutusu daha basit ve daha uzun ömürlü; ama biraz daha az konforlu bir sürüş sağlıyor.
Yunus,
Bence disco I ve def 110 nun direksiyon kutusu ayni. Biri 4 civatayla digeri 3 civatayla baglaniyor diye hatirliyorum. Yaniliyor olabilirim.
Vinc konusa gelince arastirmalar yogunlasti.
hidrolik pompa pto cikisina baglanacak, pto dan saft ile guc alan mekanik,
5-6 bg jenerator benzinli motoruyla yapilacak seyyar. Bu arada 69 404 s unimogla takas durumu var. Hafta ici belli olacak. konuyu dagittim affola.
Bence disco I ve def 110 nun direksiyon kutusu ayni. Biri 4 civatayla digeri 3 civatayla baglaniyor diye hatirliyorum. Yaniliyor olabilirim.
Vinc konusa gelince arastirmalar yogunlasti.
hidrolik pompa pto cikisina baglanacak, pto dan saft ile guc alan mekanik,
5-6 bg jenerator benzinli motoruyla yapilacak seyyar. Bu arada 69 404 s unimogla takas durumu var. Hafta ici belli olacak. konuyu dagittim affola.