Defender 120yi geçince tekliyor?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutkaptan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,196

umutkaptan

Dönen tekerler zaferi müjdeler.
Yer
Kocaeli
Web
www.gonulluitfaiyeci.org
Telsiz Çağrı Kodu
TA2AUP
Benim 91 benzinli defenderim 120 den sonra benzini bitmiş gibi kesiklik yapıyor.Benzin pompasını değiştirdim.110 da yapıyordu 120 ye çıktı.ama sorun devam ediyor.

Bu arıza ile daha önce karşılaşan oldumu arkadaşlar ???

selamlar

Etiketler
Ynt: Defender 120yi geçince tekliyor?

ben yani land'cıyım .fakat daha önceki araç deneyimlerime dayanaraktan anladığım kadarı ile aracınız karbüratörlü.benzin otomatiğini değiştirdim demişsiniz.şayet dediğiniz sorunun karbüratörünüzden kaynaklandığını düşünüyorsanız birde karbüratörünüzün şamandıra ayarını kontrol ettirin.çok fazla gelirse taşırma ,az gelirsede dediğiniz gibi benzinin yeterli gelmemesi sonucunda şamandıranın kapatması ile yüksek devirlerde kesiklik yaptırma ihtimali büyük.bu arada hortumlarınızıda kontrol ettirin. biryerlerde kırık vs olmasın.

Kaptan pompa elektriklimi?

kirli karbüratör veya filtre, karbüratör ayarı, delik hortum bunlara sebep oluyor.

pompa elektrikli ve depo dışında çalışan pompalardansa, en pratik çözümü seri III mekanik pompasını adapte etmek yerleri hazır motor üzerinde bir kapak var, direk uyuyor seri III pompası.

Selamlar

Umut bey olay muhtemelen hız ile degil motor devri ile kendini gösteriyor 120 ile giderken ortaya çıktıgında çok daha fazla hissetmeniz dogal,
benim önerim elektrik aksamını bobin meksefe platin ve distribütörü dikkatli bir biçimde kontrol etmeniz,
yakıt ile alakalı olabilir ancak bu benzini yetiştirememe veya taşırma olsa karbüratör şamandıra ve kapış pompası ile alakalıdır buda uzun süre çalışmadan beklediginde zor çalışma olarak ortaya çıkar,
uzun süre depoda az benzinle kullanmış iseniz pompanın kömürlerinin aşınmasından yakıt pompasının debi kaybı sözkonusu olabilir,
sorun çözüldügünde paylaşmanız dilegi ile.

Şimdide marş motoru bozuldu :(

Elinde marş dişlisi ve kömür kapağı olan varmıdır ;)

Land gemiside denizaltı gibi mübarek bir yerinden su aldımı diğer taraftanda koyveriyor ;D

Elektrik malzemesi satanlarda (oto) marş ünitesinin bütün parçaları tek tek var ankarada sagolsun bir elektrikçi sadece marşı sökmeye 40 lira +malzeme istedi marş kömürleri degişecekti 18 liraya orjinal kömür ve marş balesini aldım kendim taktım,
marş motorunuz valeo lucas veya makodur ve bütün bunların parçalarının 0 ı var.

Umut, 120 ye kadar çıkıyorsa, bırak orada kesiklik yapsın derim. ;D

CEM50' Alıntı:
Elektrik malzemesi satanlarda (oto) marş ünitesinin bütün parçaları tek tek var ankarada sagolsun bir elektrikçi sadece marşı sökmeye 40 lira +malzeme istedi marş kömürleri degişecekti 18 liraya orjinal kömür ve marş balesini aldım kendim taktım,
marş motorunuz valeo lucas veya makodur ve bütün bunların parçalarının 0 ı var.

Tam bunu yazacaktım ,sağolsun Cem yapmış açıklamayı herşeyi 0 ve çok ucuza bulunuyor.

umutkaptan' Alıntı:
Benim 91 benzinli defenderim 120 den sonra benzini bitmiş gibi kesiklik yapıyor.Benzin pompasını değiştirdim.110 da yapıyordu 120 ye çıktı.ama sorun devam ediyor.

Bu arıza ile daha önce karşılaşan oldumu arkadaşlar ???

selamlar
Umut şinorker takıldıktan sonra teklemeye başladı zannedersem
Karburatör hava ayarları yeniden yapılması gerekiyor sanırım

bence 120 ye cikmayin oaly cozulsun. bildiginiz gibi merkezi cok yuksek bir arac kullaniyorsunuz,birde eger arazi lastikleri (disli) de varsa 120 epey tehlikel yaratacaktir. aman dikkat...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,124
Kayıtlı Üye Sayımız
167,022
Kaydolan Son Üyemiz
ciftcik

Çevrimiçi üyeler