Defender 130 Lpg Yada Dizele Dönüşüm

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ibooo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,438

Etiketler
yada
Ynt: Defender 130 Lpg Yada Dizele Dönüşüm

YavuzÇ.' Alıntı:
sen hiç bulaşma, sat al bir dizer suburban.

yok abi ben benzinli den memnunum motor sesi terapi yapıyor :smiley: benzinli araçların dizele çevrilmesini ilk defa duydum lazım olur ilerde :smiley:

Aracınızı güle güle kullanın.
Motor değişikliğine gelince;
Önce faturalı ve araca uygun bir motor satın alınır, yetkisi olan bir makine mühendisine proje çizdirilir, makine mühendisleri odasından onaylattırılır, bulunulan yerdeki (sanayii ve teknoloji bakanlığına olması lazım onlar biraz zorluyormuş) bağlı kurumdan onaylattırılıp motor arabaya bağlanıp TÜV e gidilir gerekli kontroller yapılır, alınan belgeyle aracın bağlı olduğu trafik şubeye gidilir, araca koyduğunuz motor için motor numarası verilir, o numara yetkilendirilen bir yerde motora yazılır (çakma olarak) sonra tekrar TÜV e gidilip gereken kontroller yapılır alınan belgelerle tekrar trafik şubeye gidilip yeni ruhsat çıkartılır.
Ben bu bilgiyi TÜV personelinden edindim. Bende aracıma motor değişikliği yapmak istiyordum o nedenle sormuştum, kısmet olmadı aracımı sattım.

http://www.aracproje.com.tr/index.php?sayfa=motor-degisikligi-projesi tam bilgiler burda yaziyor.motor degisikliklerinde desibel ine kadar olcumleri yapiliyor bazi memurlar yapilamaz diyip kesip atiyor fakat yapiliyor sadece is detaylarda bitiyor.
low2garage hizmetinizde :smiley:

Sent from my iPhone using Tapatalk

bende bir 130 kullanıcısı olarak 2. 130'u topladım ve 2 tanede toplamadan sattım, konuya istinaden araçların üzerinde yaptığımız değişik çalışmalarını özellikle konunun mevzusuna yardımcı olabilmek adına tecrübe olarak yazmak istedim, daha öncede bu konuya cvp yazmıştım fakat ozamanki 130 aracım başkaydı ve şimdi enson topladığım 130 aracım farklı, şimdiki 130 aracımın karbüratör sisteminde şöyle bir değişiklik yaptık şöyleki bu değişikliği yapmamızı kolaylaştıranda elimde 1 adet yedek 130 motorun olmasıydı çıkma olarak yedek parça lazım olduğunda almıştım, karbüratör sisteminde yaptığımız değişiklik şöyleki elimde 1 adet 130 motorunun orjinal emme manifoltu olduğundan karbüratörlerini çıkardık ve manifoltun 1 parmak üzerinden düz bir şekilde kestik su kanalına zarar vermedin kestikden sonra biraz kaynak dolgu işi çıkıyor sonra düz bir tesfiye yaptık ve 6 silindir çıkma ford granada karbüratörü taktık çif boğaz üzerinede orjinal hava filitresini bulduk koyduk, lpg atiker süper kafa karbüratörün her iki boğazından lpg girişi yaptık bağladık ve şuan aracımın yakıtı lpg de şehir içi 55 krş uzun yolda 45 krş çekiş süper ve benim aracım ful donanımlı 2,850 kg ağırlığı var 35 inç lastik sahibinden.com adresinde ilanı var kırmızı resimlerini görmek isteyen olursa bakabilir, şimdi ben şunu söylemek istiyorum tamamen şahsi düşüncem herkez farklı değerlendirebilir saygı duyarım, 130 defenderin orjinal benzinli V8 3500 cc 136 hp motorun kıymedini çok iyi bilmenizi isterim bu motor sonuç olarak benzinli lpg de kullanıyoruz ama dizel motorları bozar buna emin olun parçası ucuz sorunsuz sessiz süper bir makina, koyucağınız herhangi bir dizel makinanın yakıtı donanımlı bir 130 defnderin üzerinde enaz 60 krş yakıcağını düşünüyorum, ve alıp toparlaması montajı işletmeside ayrı bir sıkıntı ve masraf, lpg montajı orjinal karbüratörlerede takılıyor ayrıca önceki aracıma taktırmıştım hiç sorun yaşamamıştım fakat yakıt biraz yüksek ve çekişde çok iyi değildi,, ama şimdiki uyguladığımız sistem on numara beşyıldız uygulaması çok kolay sadece manifoltun kesim işlemi ve tesfiyesi var alıcağınız 1 tane çıkma çift boğaz karbüratör ben 250 tl karbüratörü aldım 50 tl üst hava filitresi haznesi ve filitresini aldım çıkma işçilikle beraber toplam 400 tl herşey herkeze tafsiye ederim saygılarımla.

oguzhan3434' Alıntı:
Bilgiler guncel.benzinden dizele donusum icin bu islerle ugrasan arkadasim var dileyenlere anahtar teslim bu isi yapio verebilirim

Merhaba. Ben aracımı dizele dönüştürmek istiyorum. 2.5 benzinli dönüşünde ilgilenen kişilerin kontak bilgilerini verirmisin. Saygılar Aykut.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
Kobi

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.