Defender 2.5 lt Benzinli ( Reha Bey Yardım)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 183
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,591
Ynt: Defender 2.5 lt Benzinli ( Reha Bey Yardım)

çok güzel yakmışsınız arabanız iyi bakımlı o zaman benim değerlerime çok yakın burada lpg 1890 ytl birde rakım farkı var burda yaklaşık 2000 rakım dün bende yaklaşık 240km. yol yaptım 279ykr yaktı benimki de ama araç yüklü idi ve yol da iki tane ciddi manada yüksek dağ vardı onu inip çıktım

Etiketler

itfaiyeci' Alıntı:
merhaba pazartesi Edirneye gitim ortalama 75-80 km ile km de 245 ykr yaktı gazın lt si 1,840 dönüşte 90-100 km ile km de 255 ykr yaktı gazın lt si 1,870 den
bu değerler defenderin mi arkadaşlar inanılmaz, süper yahu!
Ben de lastik (fulda tram tour) basınçlarını ön/arka hepsini 45 lb/ft2 (245x75 R16) yaptım (LR defender katalogu hangi lastik bilmiyorum ama ön 28 arka 42 olsun der) ve denedim benimki 36 ykr/km den ancak 33 ykr/km ye (ort. 90 km/h) düştü ve bunu başarı sayıyordum (-%8,3 tasarruf).
yani şimdi motor mu istiyor benim araç?yoksa sadece eşanjörü takmak yetecekmi merak ettim doğrusu!
İtfaiyeci dostum, sen de safari 2000 dostumuzun yeni sisteminden mi kullanıyorsun?Motor rektifiiye gördü mü?bu sistem yoksa ve senin motora bir de eşanjör taktınmı valla hayal bile edemiyorum son model motorlar kadar performans olmaz ama tasarrufta yakalarsın onları bence bu da çok önemli.
Ayrıca kullandığınız lastik tiplerini ve hava basınçlarını da belirtebilirseniz konuyu hep birlikte daha iyi çözeriz bunların da tüketimde etkisi fazladır.

yine geçen ölçüm yaptım uzun yolda 240km yol yaptım 279ykr yaktı kilomtrede birde ben aracı erzurumda kullanıyorum burda rakım 2000metre tahmin ediyorumki sahilde sıfır rakımda çok çok daha aşağı düşer rakam erzurum da lpg 1.89ytl ilk fırsatta sahil şehirlerinde aracımı denemem lazım zaten ben eşanjör sistemini tasarruftan çok çekişi artırmak için yaptım ve fazlasıyla başarılı oldum tam 1 vitesten fazla büyüdü araba inanın şehiriçinde araç yüklü olunca bazı rampalarda 1. vitese düşüyordum şimdi 3. vitesle tırmanıyorum sellektör yapıp korna çalıp yol isteyenlerden kurtuldum araca bakışım değişti

safari2000' Alıntı:
yine geçen ölçüm yaptım uzun yolda 240km yol yaptım 279ykr yaktı kilomtrede birde ben aracı erzurumda kullanıyorum burda rakım 2000metre tahmin ediyorumki sahilde sıfır rakımda çok çok daha aşağı düşer rakam erzurum da lpg 1.89ytl ilk fırsatta sahil şehirlerinde aracımı denemem lazım zaten ben eşanjör sistemini tasarruftan çok çekişi artırmak için yaptım ve fazlasıyla başarılı oldum tam 1 vitesten fazla büyüdü araba inanın şehiriçinde araç yüklü olunca bazı rampalarda 1. vitese düşüyordum şimdi 3. vitesle tırmanıyorum sellektör yapıp korna çalıp yol isteyenlerden kurtuldum araca bakışım değişti
siz LPG tankını nereye monte ettirdiniz, bagaja mı, alta şasi arasına mı.

ben lpg tankını bagaja koydum ama özel bir tank aldım ince uzun aracın orjinalliği hiç bozulmadı 150 km yol götürüyor depo biraz küçük oldu ama hiç bir problemim yok sana resimlerini gönderiyorum orta koltuk ta yatıyor 190-130 yatak oluyor dikkat edersen arka tarafa ortaya minder yaptırdım onu kaldırıp sehpaları sürünce normal koltuk oluyor arka tarafta
100_4705.jpg

100_4704.jpg

100_4703.jpg

100_4702.jpg

şöför koltuğunun yanındaki konsolada ilave çorum kaloriferi taktırdım arka taraf sıcacık oluyor kışın

Sadece çorum kaloriferi kullanmak mantıklı mıdır ? CJ'em ile bana bir tane vermişlerdi. Taktırmadım.

Selamlar,
Çorum Kaloriferi emin olun "pürmüz lambasını" aratmaz.. hakikaten çok çok iyi ısıtır.. Malum bizim Defender'lar kalorifer konusunda biraz (!) zayıf kalıyor.... iyi günler, reha

ilk fırsatta lpg li webasto taktıracağım my camper bu konuda bana yardımcı oldu sağolsun yolda fazlasıyla yetiyor bana çorum kalorifer erzurum şartlarında -40c görüyoruz ama ön taraf içinde kendi kaloriferi kışın yetersiz ön taraf için de düşüncelerim var bakalım fikriniz varsa yardımcı olun lütfen iyi günler

reha bey defenderin ön şöför mahali ısıtması için bir öneriniz varmı teşekkürler

Selamlar,
aslınd aistanbul gibi ılıman bir iklimde yaşasa idiniz, ufak tefek düzeltmeler ile Defender kaloriferi de belli noktalara gelebiliyor.. Ben bunları yaptıktan sonra çorum kaloriferini çıkarttım (tabii, araca taktırdığım Eber'in de katkısı var) .. Ama Erzurum gibi çetin koşullarda Çorum dışında bir çözüm hayal edemiyorum.. Webasto ile birbirlerini tamamlayacaklarını düşünüyorum.. Tabii söylemek de faide var "çok iyi araç izalasyonu da çok önemli" .. Zira, bir taraftan ısıtıp, diğer taraftan da dışarı kaçırmamak gerek ısıyı..

Bir öneri de Webasto'nun ısısını ön koltuk tarafına verebilirsiniz.. Ben Eber'i arka tarafa (kamp yaparken kullanmak için) taktırmıştım.. iyi günler dilerim, reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,109
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.