Defender 2.5 lt Benzinli ( Reha Bey Yardım)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 183
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,505
Ynt: Defender 2.5 lt Benzinli ( Reha Bey Yardım)

sabah erkenden taş direnci alıp taktım lpg de çok rahat çalıştı tek marşta aldı bakalım zaman belli edecek taş direnci ben 5ytl ye aldım kendim taktım bu sorunu da çözdükten sonra tek sorun marş motorunun kömür baleleri kaldı az fazla marş yapınca hemen eriyor bu konu hakkında tecrübeniz varmı ne yapabiliriz? teşekkürler

Etiketler

safari2000 bir taraf ucunda yağlama keçesi olan dışı metal yanlış hatırlamıyorsam üç adet bağlantı terminali olan marş otomatiği kullanırsanız sorununuz çözülür.ben anadolda böyle çözmüştüm ama nerden baksanız bi yirmi yıl olmuştur,onun için bende defenderin bazı problemlerinde acemilik çekiyorum (dile kolay yirmi yıldır karburatörü,distribütörü olan bi araç kullanmadım)

Meksefe ve platin sorununu çok yaşadım. Aracı topladıktan sonra aracım 20 30 km de meksefe yakıyordu. Ne yaptıysam sorunu çözemedim. İzmirde gitmediğim usta kalmadı.Taş resistansın çeşitleri, bobin değişimi, meksefe değişimleri ve en son eletronik distribütör. Elektronik distribütör vosvosumda kullandığım bir parçaydı. Tornacıda ufak bir değişiklikle LR taktım. fakat bu seferde avans ayarında sıkıntı yaşadım. Son olarak Ankaradaki vosvos ustam Ali amca sorunu buldu. Platinin civatası arasıra platine şase vermekte ve meksefeyi yakmaktaymış :smiley:)) Ve ufak başlı bir civata vosvosun bosh marka bobini ve dıştan bağladığım vosvos meksefesi benim sorunumu çözdü. 20 bin km kadar yol yaptım daha platinde hiç bir sorun yok.Ali amcaya tekrar teşekkür ediyorum. Miki Volkswagen İvedik sanayisi.

taş platin bağladım bakalım sorun çözülmezse birde değiniz işe de bakacağım teşekkürler

LPG ve benzin için aynı anda randıman almanın en güzel yolu hava girişlerini ayarlı yaptırmaktır. LPG az havayı sever benzin çok.

jeep' Alıntı:
LPG ve benzin için aynı anda randıman almanın en güzel yolu hava girişlerini ayarlı yaptırmaktır. LPG az havayı sever benzin çok.
o zaman hem benzine (ki nadiren de olsa kullanılıyor) hemde lpg ye göre hava emişe damper koyup bunu 2 şekilde sabit konuma ayarlayıp jigle gibi sonuna kadar çekince benzin itince de lpg konumuna geçiren bir devre oluşturulabilir.Ancak benzin konumu çok az kullanıldığından ayarı sadece sabit olarak lpg için yapıyorlar ki bu da çok mantıklı.

NASIL BİR ARACA SAHİBİZ BİR BAKALIM :smiley:

http://www.youtube.com/watch?v=i4BwZiaMJjk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=0jhuKLrjJLg&feature=related

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,109
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR