Defender Alacağım Tavsiyeleriniz Nelerdir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan _AHMET_ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,080

_AHMET_

Ana Kamp
Yer
kayseri
Kod:
[color=orange][/size][/color]
aranıza yeni katılan birisi olarak LAND ROVER DEFENDER 90 yada 110 almayı dizel düşünüyorum ancak dizel motora turboydu bosch marka pompaydı bunlarla ilgili problemler çıkıyomus benzinlide bole seyler olmaz diyorlar yakıt tüketiminde fark nasıl performasn lpg ile düşüyormu ?????? :-\yardımınızı bekliyorum saygılar..................................

Etiketler
Ynt: Defender Alacağım Tavsiyeleriniz Nelerdir?

Selamlar ;

Forumumuzun Off-Road bölümünde Araçlar başlığı altında "Defender" bölümünde tüm sorularınızın yanıtı var..110 SW sahibi olarak ufaktan birşeyler söylemem gerekirse ; öncelikle amacınızı belirleyin derim..

Ağır off-road için Benzinli bir 90" işinizi görür..Benim gibi uzun soluklu gezi ya da kamp meraklısıysanız mutlaka 110 SW ve Dizel almanızda yarar vardır..Dizel motorlalu Defender'lar biraz gürültülüdür ama sağlam bir izolasyonla halledilmeyecek birşey değildir.
Aracı nasıl alacağınız da çok önemlidir..Sadece satmak amacıyla , üzerinde çok kafa yorulmadan yapılmış Defender'lar size pahalıya patlayabilir..İyi bir usta vasıtasıyla iyice araştırılmış bir araç size kolaylık sağlar..

Bosch pompa araca ataklık katıyor ama son hızında bir değişiklik olmuyor..Ben bizzat kullandım..Knedi aracımda yaşadığım en büyük handikap olan yokuşta durduktan sonra hızlanamamak kısmı Bosch pomlpalı bir araçta biraz daha az..

Benzinli araç konusunda bilgim yok..Kullanan arkadaşlar buradan yardımcı olacaktır

Saygılar

Cenk

selamlar cen bey ben çok uzun vadeli bir araç düşünüyorum alınca satmaya niyetim yok araca off road donanımları eklemeyi düşünüyorum araç konusunda 110 bence daha avantajlı ancak temiz 90 bulursam o da olur dizel bir araç düşünüyorum turbo taktırıcam maliyeti yüksek diyor bir kaç arkadas olsun ben taktırmayı dusunuyorum türkiyede çıkma td5 motor varmı varsa nerelerde???

uzun yolculuklar için ideal olan 110 bencede daha kullanışlı ancak yakıt tüketimindeki fark nasıl ?? yorumlarınızı bekliyorum saygılar....

_AHMET_

Ahmet bey ;

Motor değişimi benim de planlarım arasında olan birşey..TD5 ise gerek ilk alım ve montaj maliyeti gerek sonradan oluşmaya muhtemel yedek parça maliyeti bakımından gündemimde yok..Bu işler maddi olanaklarla ilgili olarak değişik şekiller alabilir ama ben 300 TDI ya da 130 'luk Ford Duratorque düşünüyorum..

Evet , çıkma TD5 bulunabiliyor..TD5 BMW üretimi bir motor olduğu için Borusan ya da bayilerine sorulabilir..Ve tabi ki LR Ustalarına da sormak gerekir..

Yakıt sarfiyatlarına gelince ;

Defender Dizel bu aralar ortalama 0,35 TL / km yakıyor..TD5 biraz daha fazla..

Saygılar

Cenk

td5 motorları olan bir arkadasım var parça azlığından şikayet ediyor peki 300tdi fiyatları nasıl bi bilginiz varmı td5e kıyasla nasıl bir motor???
saygılar..
_AHMET_

DEFENDER ALCAĞIM NELERE DİKKAT ETMEM LAZIM ??
Ruh saglığınıza ;D

_AHMET_' Alıntı:
td5 motorları olan bir arkadasım var parça azlığından şikayet ediyor peki 300tdi fiyatları nasıl bi bilginiz varmı td5e kıyasla nasıl bir motor???
saygılar..
_AHMET_

300 TDI 111 beygir gücünde , LR Ford'a satılana kadar 10 yıl boyunca araçlarında kullandığı iyi bir motor..Modern motorlar diye tabir edeceğimiz motorlar gibi doğa dostu sayılmazlar ;D Kara duman görmek olasıdır..TD5 ile kıyaslamak yanlış olur zira td5 hem daha kuvvetli hem de gayet elektronik bir motordur.

Fiyat bakımından size şöyle yardımcı olabilirim..300 TDI maliyeti 1 lira ise , td5 maliyeti 1,5 liradır ;D ;D

Gerçek rakamlar takacağınız ( daha doğrusu bulacağınız ) motorun hangi parçalarını değiştirmeniz gerekeceği ile doğru orantılıdır..Ama bu tip motor değişimi için ortalama miktarlar 10 000 TL gibi rakamları gözden çıkartmak gerekiyor....td5 oranlamasını da varın siz yapın :smiley:

Saygılar

Cenk

yakın zamanda almanyada 60 küsür model Nsu yani yeni Audi araçla klasik otomobil yarışcısı bir arkadaşım geldi ziyaretime..benim defender tutkumdan haberdar olunca ne dese beğenirsiniz...defender kayınvalidelere benzerler...hep hastadırlar ama hiç ölmezler..

inşallah gönlünüze göre bir defender bulursunuz....allah kayınvalidelerimizi başımızdan eksik etmesin.... ;D ;D ;D..

araya reklam gireyim. ;D

benim arabayı vereyim size işte alın 88 model aldığım herşeyi orjinal aldım ,sizde turbolu bir motor birde r380 sanzuman takın olsun ucak ,hem uygun fiyata verecem bu ara .

ilginizi cekerse linkim http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=64470.msg764985#msg764985

fiyatta güzellik yaparım 0 532 327 32 45 Önder.

araacınız güzel görünüyor ancak ben en az 1992 veya 94 model arıyorum üstüde ola bilir ancak altı olmaz teşşekürler öneriniz için
saygılar.............
_AHMET_

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR