Defender Araç Muayenesi ...!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 77pickup110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,754

Etiketler
Ynt: Defender Araç Muayenesi ...!

İzmit hakkında garanti bilgi verebilecek bir arkadaş varmı? Şu haliyle tüvden geçemem ancak şu sıkıntılı günlerdede 2-3 bin ytl harcayamam. Birde eski usül için neler isteniyor.

77pickup110' Alıntı:
İzmit hakkında garanti bilgi verebilecek bir arkadaş varmı? Şu haliyle tüvden geçemem ancak şu sıkıntılı günlerdede 2-3 bin ytl harcayamam. Birde eski usül için neler isteniyor.
arkadaşim en son bu pazartesine kadar devam ediyordu eski sistem ama bugun ne oldu bilemem

arkadaşlar tüvden bukadar korkmayın sonuç olarak olması gerekeni yapıyolar tek sorun bizim araçlarımız hakkında bilgisayibi olmamaları oda zamanla olur inşallah . temennimiz böyle sıkı devam etmeleri olmalı bence
bu sayede can ve malkaybı azalacak günahsız insanların ihmalkar insanlar yüzünden canı yanmayacak
ama gelen dedikodular muameleciler bu işinde kolayını bulmuş bu sektörden çok ekmek çıkar bence
eksoz muaine olayının başlangıcını hatırlayın nası sıkıydı şindi 2 sene 1 senedir 20 ytl ver al resmen satılıyo araca bişey baglayan yok takanyok

o işe girersek, "abi plakaları indirin yükleyin özel römorkuna off-road ortamında kullanın sadece şehre de yine aynı şekilde yedekteki römorkta getirin" derlerse ne olacak ? :D
işte o zaman yandı gülüm keten helva herkes bir normal araç bir plakasız off-road aracı bir de o aracı araziye götürecek çeki demirli araca sahip olacak ekonomi canlanır piyasa kurtulur ya :D :D :D

benim anlamadıgım konu araçlarımıza uyguladıgımız tüm motifikasyon parcalar tüv onaylı ve bu aynı muayne istasyonundan geçmiyor.
ben tüvtürk e mail attım konuyla ilgili "amerikada oldukça yaygın olan ve ülkemizdede günden güne yaygınlaşan off road sporu yapmaktayız ve bu sporu yapabilmemiz için 4 çeker araçlarımıza yine tüv onaylı bazı motifikasyon parçaları takıyoruz. sizlerinde bildigi üzere avrupada oldugu gibi bu işlemleri ruhsata işletemiyoruz henüz bu alt yapıya sahip degiliz türkiye olarak, sunmuş oldugunuz kusur tablosuna göre bu araçlarımız muayneden geçme şansı yok bu konuyla ilgili bir çalışmanız varmı vs. saygılar" diye. yetkililerin bana cevabı "konuyla alakalı ilginize teşekkürler su anda kusur tablosuna göre muayne yapabilmekteyiz vs." oldu.

yasarergun' Alıntı:
O zaman araç muayene kusur tablosuna bakıp öyle modifiye yapılacak ya da benim daha önce yaptığım gibi muayeneden önce parçalar sökülecek sonra monte edilecek

evet yaşar bey parçaları söküp takmak bir cözüm fakat maliyetini düşünürsek çözüm olmaktan cıkıp sorun olmaya başlar.
aslında benim başka bi fikrim bu forumda sanal bir imza kampanyası başlatalım daha sonra bu cıktıları ekine koyacagımız bir dilekçe yazarak yetkililere gönderebiliriz.
ben ses getiricegine inanıyorum, saygılar

ben de kesinlikle ses getireceğine inanıyorum, ayrıca TBMM deki temsilcilere de hazır dilekçe gönderebiliriz 3 000-5 000 dilekçe olaya dikkati çeker. Ancak öncelikle ne istiyoruz, ne kadar istiyoruz, hangi şartlar dahilinde istiyoruz, kimden istiyoruz, mevzuat nasıl değişmeli ki en azından hafif modifikasyonlar TÜV onaylı olmak kaydıyla hafif kusur olmaktan çıksın ve proje gerektirmesin ve de son olarak daha donanımlı olan araçlar mesela afetlerde sefer görev emri benzeri bir görev karşılığı modifiyeli araç kapsamında (proje ile yapılmak kaydıyla ve TÜV onayı dahilinde) bu muayeneden geçsin gibi bir teklif getirilebilir. Sel deprem ya da doğada arama kurtarma gibi bir durumda kesinlikle işe yarayacak bir sistem olabilir. Benimki sadece fikir tartışılsın eğer akla yatkınsa...

evt söylediginizde mantıklı fakat daha tüv onaylı parçaları ruhsata işletebilecek alt yapıya sahip degilken dediniz gibi görev karsılıgında muayneden geçmesi ve bunun takibi için alt yapısı biraz zor gibi gözüküyo tabiki imkansız degil.

emniyet kemeri problemi derken acaba nasıl bir sorun oldu benimki eski usul emniyet kemerleri acaba sorun olurmu birde gitmeden önce ne gibi bakımlar yaptıralım bunları bilen arkadaşlar yazarsa iyi olur

Emniyet kemerleriniz ve koltuk sayısı ruhsattaki ile örtüşmeli,koltuklarınız ve emniyet kemerleriniz sabitlenmiş olması gerekli,
agır kusur olarak en çok uzun far ayarına takıyorlar
ruhsatta işli olmayan çeki demiri, vinç,ön bullbar,bunlarda muayeneyi yapan personelin insiyatifi veya iyi gününde olması ile alakalı,
Ben ankarada aynı trafik seti ile farklı istasyonlarda muayeneye gittim mersedesle sorun yok ama land da trafik seti eksik diye hafif kusur yazıldı,
bilmem anlata bildimmi.

CEM50' Alıntı:
Benim eski ruhsatımda römork takabilir yani çeki demiri işli ancak yeni tip ruhsatlarda böyle bir ibare ve yer yok,
bu konu hakkında bilgisi olan varmı.
selamlar arkadaşlar bende haziranda ümraniye dudullu en zorlu yerlerden birinde muayeneye girdim ve geçtim..
cem50 çeki demiri vardır ibaresi olan ek 1 doldurtmanız lazımdı..
benim defender da eski ruhsatta 5 kişi çeki kancası ibaresi yok,ve emniyet kemerlerim yoktu,hepsini hallettim şimdiki ruhsatımda ise 11 kişi + çeki kancası ve 2011 e kadar muayeneli olarak işlettim.
aracımın yanında sonradan yaptırdığım basamaklar önünde a bar ve sis lambalarıda mevcuttu.. sepeti neolur neolmaz söktürttülerdi..
diğer sorular konusunda isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim..

izci kampı land 2.jpg

çeki demirinin yeni ruhsatta yazmamasına karşın TÜV de hiç bir sıkıntı olmadan geçtim,sadece arkadaki katlanır kanepeleri araç 5 kişilik yazdıgı için söktürdüler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR