Sn.yigit uygur,
8 senelik kullanım,tecrübe için önemli bir süre.
Beni düz dizele ilk iten faktör maddiyattı.Çizgi üstü işlem görmüş araçları tenzih ederek söylüyorum,tdi'lar fiyat açısından bence de yüksek.Neye,kime göre dersek,benim kıssasım bu araçların ne olduğu,nerden geldiği ortada olduğuyla alakalı.
16 yaşında 4.7 V8 2 ton ağırlığında bir WJ'ye biniyorum 0,45-0,50 lpg tüketiyorum.1987-1990 aralığında düz dizel,benzin+lpg'li bir araçta yine aynı belki daha fazla yakıt parası ödeyeceğim.
Motor değişimi konusunda tecrüce sahibi dostlarla konuştukca aklın yolu bir oluyor.23.000-24.000 ortalamasında bir düz dizel alıp,en iyi şartlarda 10.000 gibi bir masrafla araç tdi olmak için 30.000 çizgisini geçiyor.Yaşanan zamam ve sonuçta ortaya çıkacak mekanik performans getirisi tüm bu işleme değer mi?Ucu açık...
Tdi araçlar elbette bir adım önde,güneşi balçıkla sıvamıyalım ama gerçekci yaklaşımlardan da kimseye zarar gelmez.
Mesele;konfor,motor sesinin çok olması,yollarda nispeten sağ şerit bağımlılığıysa defender tercih edecek biri için tolere edebilecek durumlar.Arazi performansı asıl mukayese noktasıysa,bahsettiğiniz üzere sınıfta kalmıyor.