yigit uygur
Kamp I
8 senedir düz dizel kullanıyorum. Bir çok benzinli, düz dizel ve tdi kullandım. Benzinli bana göre değil ama tdi kullanmaktan da hiç zevk almıyorum. Defender'ı kullanırken boğuşmayı seviyorum. Yoksa bas gaza gitsin, hidrolik direksiyonu çevir dönsün. Defender böyle olacaksa herhangi bir araç da kullanırım. 20 km daha hızlı gidecek diye anlamsız fiyatlar ödemek zaten anlayabildiğim bir şey değil. Düz dizel düşük hızda yüksek tork üretir, devir sevmez, tdi aracın momentumla çıktığı tepeyi, düz dizel traktör gibi tırmanır. Ve özellikle de arazide düz dizeli her zaman tdi'a tercih ederim.
Defender'ın hiç bir modeli hız için değildir. Sonuçta aynı mühendislik, aynı denge. Ayrıca ustasını bulduktan sonra ve siz de biraz ustalaştıktan sonra çok uzun zaman problem çıkarmaz. Düz dizelin tamiratı tdi'a göre çok daha ucuzdur. mrdnmz bey, biraz karamsar bence
Tabii herkesin tabiatı doğal olarak farklı. Ama dediklerinin bir kısmına da tabii ki katılıyorum. Özellikle de düz dizeli tdi'ya çevirmek gerçekten biraz meşakkatlidir. Masrafı ağırdır, yasaya göre zaten yine Land Rover marka motor takmanız lazım. Sadece motoru değiştirmek yetmez, şanzımanı da değiştirmek gerekir. Devirli motorun üstünde lt77 şanzımanı bırakırsanız, zaten turbo dizelden de tam randıman alamazsınız. rn380 şanzıman takıp araziyi 1.66'dan 1.41 ya da 1.21'e çevirmeniz lazım. Bürokrasiden hiç bahsetmiyorum. Düz dizelle başlayıp, tdi'ya geçmekten vazgeçen çok kişi tanıyorum. Gerçi bizim fazla trafik sorunumuz yok. Yola çıktığımızda da kenardan kenardan gidiyoruz. Bu arada düz dizel için 80'den fazla yapmaz diye bir görüş var. Benim aracım da, sürekli yola çıktığım bir arkadaşımın düz dizeli de rahatlıkla 110 yapıyor ama ne gereği var. Bu aracın güvenli sürati 80-90 km/h. Umarım istediğiniz gibi bir Defender bulabilirsiniz.
Defender'ın hiç bir modeli hız için değildir. Sonuçta aynı mühendislik, aynı denge. Ayrıca ustasını bulduktan sonra ve siz de biraz ustalaştıktan sonra çok uzun zaman problem çıkarmaz. Düz dizelin tamiratı tdi'a göre çok daha ucuzdur. mrdnmz bey, biraz karamsar bence