Defender Güçlendirilmiş Aks

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan def110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,123
Ynt: Defender Güçlendirilmiş Aks

tahaozak' Alıntı:
Ön aks kesik arka şaft sökülmüşse araç ancak çekici üstünde gider.

cemklc' Alıntı:
Yavuz bey lock yazan yere aldım arka saft söküktü ön takılıydı ama araç yürümedi yükseltme kiti takılırken ferhat usta yürümez gücün agırlıgı arkada demiş ben gidememiştim kardesim gitmişti sormuş.
aynen dediğin gibi olur Taha. motorun hareketi şanzumana oradan arazi kutusuna , arazi kutusundan lock konumunda öne ve arkaya eşit döngü veriliyor. arka sökük olduğu zaman eğer araç yürümemişse öne güç girmiştir fakat ön aks kesilmiş olduğundan yürümemiş demektir.

Etiketler

yavuz-çelikel' Alıntı:
aynen dediğin gibi olur Taha. motorun hareketi şanzumana oradan arazi kutusuna , arazi kutusundan lock konumunda öne ve arkaya eşit döngü veriliyor. arka sökük olduğu zaman eğer araç yürümemişse öne güç girmiştir fakat ön aks kesilmiş olduğundan yürümemiş demektir.
Ön aks lar saft hepsi saglam . Saftların mafsalları degistiriliyordu baska bir sey yok.

Arkadaşlarımın açıklamalarına ben de ilavede daha doğrusu vurgulamada bulunayım. Arka şaft sökülüyse ve ön aks kesikse aracın yürümesi mümkün değil. Benim başıma gelen durumda arka aks kesildi ve araziyi kilite aldığımda arka şaft dönüyordu ama aracı yürüten ön defransiyel olmuştu. Burada dikkat edilmesi gereken bir detay daha. Eğer sıyırma ayna mahruti tarafındaysa ve sıyırma ile birlikte kopan küçük parçalar var ise, aracı çok uzun süre kullanmamak gerekli. Çünkü kopan parçalar dişliler arasında dolaşacağından büyük hasarlara yol açabilir.
Atıf Tezerten
Def 110

def110' Alıntı:
Arkadaşlarımın açıklamalarına ben de ilavede daha doğrusu vurgulamada bulunayım. Arka şaft sökülüyse ve ön aks kesikse aracın yürümesi mümkün değil. Benim başıma gelen durumda arka aks kesildi ve araziyi kilite aldığımda arka şaft dönüyordu ama aracı yürüten ön defransiyel olmuştu. Burada dikkat edilmesi gereken bir detay daha. Eğer sıyırma ayna mahruti tarafındaysa ve sıyırma ile birlikte kopan küçük parçalar var ise, aracı çok uzun süre kullanmamak gerekli. Çünkü kopan parçalar dişliler arasında dolaşacağından büyük hasarlara yol açabilir.
Atıf Tezerten
Def 110
Sevgili Atıf Ağabey,

Bence hiç yürümemek en iyisi ..Hep yapıyoruz jant üstünde çok araç kullandık ama sonuçları herzaman daha ağır oldu.
-Alkollü araç kullanma gecenin hesabını tutarken taksi maliyetini ilave et yada alkolsüz sürücü bulundur.
-Lastiğin patladıysa değiştir.Stepne de patlaksa arabayı ya kitle git lastiği yaptır, ya da kurtarıcı çağır.
-Araç beklemediğin bir arıza yaptıysa (yatak sarar, aks keser, fren iptal olur) kurtarıcı çağır.
Eğer illede kullanacağım diyorsan ya çok zengin olmalısın ya çok zeki ya da defenderi ni sevmiyorsun.Sözüm ustalardan dışarı..

Saygılar
Uğur

Uğur Kardeşim söylediklerine katılmamak mümkün değil, keşke bunları hep uygulayabilsek. Defender sevgisi bizde ailece had safhada, şu aralar eşim günlük olarak kullanıyor. Arazideki zorlamanın arkasında yatan neden ise bu araçlara biraz da iş makinası gözüyle bakmamızdan geliyor herhalde. Ama en küçük arızada içimiz cız ediyor tabii.
Hepimize arızasız, keyifli sürüşler diliyorum.
Sevgi ve selamlarımla.
Atıf Tezerten
Def 110

Sevgili Atıf Ağabey

Umarım sözlerim sizin yanlış anlamanıza sebep olmamıştır.Yukarıda da belirttim sözüm ustalardan dışarı...Aman yanlış anlaşılmasın..

Saygı ve Sevgiler
Uğur

Değerli Kardeşim, gösterdiğin nezaket ve hassasiyete teşekkür ederim.
Burada hepimiz sonuçda ortak ilgilerimiz çerçevesinde birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Seviyeli bir iletişim içinde olmamız da Sizin gibi kardeşlerimiz sayesinde oluyor tabii.
Sevgi ve selamlarımla.
Atıf Tezerten
Def 110

Definitly' Alıntı:
Sayın Taha Bey,

Maliyet bilginiz varmıdır acaba?

Saygılar
Uğur

Ben sadece sağ ve sol aksı değiştim. laleri ve kafaları değişmedim 1100 tlye aldım sanırım şu an biraz daha pahalı (1300 gibi)

tahaozak' Alıntı:
Ben sadece sağ ve sol aksı değiştim. laleri ve kafaları değişmedim 1100 tlye aldım sanırım şu an biraz daha pahalı (1300 gibi)
Son derece ciddi maliyet..Defender çok ilginç bir araç yedek parça fiyat scalası bu kadar geniş bir araç daha yoktur herhalde...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR