Defender İçin Disco Şanzımanı Önerirmisiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahaozak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,376
Ynt: Defender İçin Disco Şanzımanı Önerirmisiniz?

Evet v184 , Duratorg , Puma aynı motorun isimleri ... 2001 di sanırım bu motor ilk çıktığında bir Ford Transit panel van almıştım. Çok yeniydi servisi hatta fabrikası bile tam tanımıyordu , 100 km de 13 litre yakıyo diye çok kızmıştım , fren sorunu vardı araçda , yağmur yağdı su aldı ,... :smiley:) ... Derken 2 ay durmadan satmıştım ...

Etiketler

Bende dalmış gidiyorum. Akadaşlar ilgi ve alakanızdan verdiğiniz bilği ve tavsiyelerden dolayı çok teşekkür ediyorum.

MT82'yi LT230'a bağlamak ne yazık ki, o kadar kolay değil. Bahsi geçen kutu ile birlikte o kutuyu Transit'ten çıkacak şaft çıkışına uygun sonlandırılmış şanzımanla birleştirmek için flanş ve sabitleme çıtaları vs yaptırmak gerekiyor. Ayrıca bir tarafı MT82 çıkışına uygun bir tarafı LT230'a uygun ara aks yapmak gerekiyor. Vites kulesini de taşımak lazım. Ben yaptırdığımda kutu 500, flanş ve sabitleme çubukları 700, aks 450, vites kulesi işçiliği 500 TL tutmuştu. MT82 şanzımanı 2000 TL'ye almıştım.

İşin en tatlı tarafı araziye çıkınca şanzımanın torku işleyişini ve 1. viteste yokuş aşağıya asılır gibi sakin inişini hissetmek. Ve tabii, Mondeo'dan alınma 6 vites topuz... harcanan paraya değiyor.

Bu değişikliği LT77 şanzımanı olanlara öneririm. Ama Defender'ında R380'i olan boşuna uğraşmasın, R380 de çok iyi bir şanzımandır. Şahsen ben Discosit'imde R380'e geri dönüyorum, MT82 ve ara parçalar sökülüyor şuan. R380 asfaltta daha hızlı bir şanzıman... MT82 ise arazi için biçilmiş kaftan, asfaltta ise hız limitasyonu var. Gerçi Defender 150kmh yapmasa da olur. :smiley:

tecrübe paylaşımını okumak , anladığını sanmak göreceli olarak kolay görünsede ... uzun zamandır işin içinde değilseniz uygulamak zor iş wesselam ... ::smiley:

İşler karıştı yine :-(( ne güzel çözdüğümüzü zannediyoduk halbuki ... Engin bey ,bu durumda pirizdirek eklemesi ile kendi şanzumanını kullanmak mı daha "sağlam ve orijinale yakın" oluyor yoksa mt-82 + TRE500060+ flanş + diğer yazdıklarınız mı ? siz hangi durumu tavsiye edersiniz ?

ndogru' Alıntı:
İşler karıştı yine :-(( ne güzel çözdüğümüzü zannediyoduk halbuki ... Engin bey ,bu durumda pirizdirek eklemesi ile kendi şanzumanını kullanmak mı daha "sağlam ve orijinale yakın" oluyor yoksa mt-82 + TRE500060+ flanş + diğer yazdıklarınız mı ? siz hangi durumu tavsiye edersiniz ?

Puma tercıhı genel olarak 130 bg oldugu ıcın degıl (300 ve 200 tdi a göre)alım maalıyetı ucuz oldugun yapılan bır tercıhdır... Fakat uygulayacak usta egerki düzgün motoru yerlestıremzse (yamuk oturma,goguse dayama, flanş vs) ilerde buyuk sorunlar acabılır bunuda bilmek lazım... Yeni nesıl araclarda kullanılan bu motrdur falat değişik adaptastonlar uygulanmış hali olduğunuda bilmekte fayda var... Saygılar...

ndogru' Alıntı:

Bu sorunun cevabı aslında sizde...

- Araçta R380 varsa, her koşulda R380 kalmalı.
- Araçta LT77 varsa, ve asıl amacınız arazide güç ve denge ise MT82; yok uzun yol, asfalt ortamı daha önemli ise R380.

R380 takmak da ucuz değil... O yüzden ilk değişiklik motor montajı ve o montajın sonrasında çıkan sorunları gidermek için ve de aracın yeni haline hem manevi hem de maddi olarak alışabilmek için şanzımanı değiştirmeden bir süre kullanmak olmalı. Aynı anda birden fazla modifikasyon yapmak, yaptığınız değişikliklerin araca olan etkisini tam olarak görememenize yol açabilir.
Kolay gelsin.

Teşekkürler , haklısınız ben toplamayı yeni bitirdim , bir müddet bu motor ve şanzumanla kullanmayı düşünüyorum , sanırım Taha beyin motor-şanzuman değişiklik konusu daha acil . Benim araç 70 -80 km yi geçmiyor , çift taraflı izalasyon yapıldığı halde motor sesi rahatsız edici boyutlara varıyor (90-100 e zorlarsam ).Epeyce bir zaman tadilat düşünmem sanırım.

Nevzat bey ben bu motorla bu aracı kullanmakta zorlanıyorum tek arabam bu. O yüzden motorunu ve şanzımanı değişmek istiyorum. Aracı bugün kaportacıya verdim. Şuan döşemesi koltukları ve camları söküldü şaseye kadar inecem. Aracın kapılar fena halde çürümüş. Yeni bir konu başlığı açacam zaten aracı sitedeki arkadaşların değerli fikirleri eşliğinde yapmayı planlıyorum.

Hayırlı uğurlu olsun , umarım istediğin gibi yaptırabilirsin.

Kafama göre usta bulsam torpidomu böyle yaptırırdım . ( çok zor bişey de değil aslında)

LCLandrover05.jpg

LaraCroft11.jpg

ben size bunu yapacak bir usta tanıyorum... ama biraz beklemeniz gerekebilir, elinde bir kaç aylık iş var.

Engin bey ;
MT 82 Arazi için iyi , asfalt için sakıncalı diye yazdınız ... MT-82 Ford münübüs şanzımanı değil mi? Münübüse arazi şanzımanı mı takılıyor ?

ndogru' Alıntı:
Engin bey ;
MT 82 Arazi için iyi , asfalt için sakıncalı diye yazdınız ... MT-82 Ford münübüs şanzımanı değil mi? Münübüse arazi şanzımanı mı takılıyor ?

"Sakıncalı" diye bir şey söylemedim.

Transit dolu haliyle bile yürüyen bir araç; bunu da şanzımanının yapısına borçlu. Transit'te arazi şanzımanı yok ve ayna mahrutisi 4.27. Bizim araçlarda ayna mahruti 3.54, arazi şanzımanı HI dişlisi 1.22; bu da son dişli oranını 4.32 yapar. Transit 120'liklerde 215 75 16, 130'luklarda çift 185 75 16 lastik kullanırken; ben 265 75 16 gibi Transit için çok büyük bir lastik kullanıyorum. Buna rağmen, yolda giderken araç daha fazla yük ister bir pozisyonda. Arabanın arkasına 2-3 tane Defender bağlayıp yola çıksam heralde farketmezdim.

"Asfalta dönük araç hazırlamak isteyen kişi R380 kullansın" derken, "arabanın torka değil, güce dayalı hareket etmesini ve son süratinin yüksek olmasını isteyenler" 'i kastetmiştim. Son 2 yıldır MT82 ile 2400kg'lık rüzgar bariyeri şeklindeki Discosit'i kullanıyorum ve çekiş gayet iyi, ama araç kendisini sürekli LO'da gidermiş gibi hissettiriyor. Tez canlı, ne yük olursa olsun, ne kadar yokuş olursa olsun; fırlamak istiyor. Şanzımanın torka dayalı ayarı (sanayi dili ile ağır şanzıman) nedeniyle araç "bence" arazi için biçilmiş kaftan... Ama asfalt için (yine sanayi dili ile) "seri" şanzıman gerekiyor. O da R380.

Kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

SON KONULAR

Geri