Defender Kardeşliğine bir Üye Daha

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinyilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 596
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,180

Etiketler

Hepinize çok teşekkür ederim. İnşallah forumdaki herkes hayallerine çabucak ulaşır.
suyabatmaz' Alıntı:
Aracınız gayet diri görünüyor. Daha fazla foto gerek :D
Maşallah
Hayırlı olsun.
daha fazla fotografı bu hafta sonu kısmetse yükleyeceğim.

Adnan Çetinel' Alıntı:
Hüseyin Bey, plaka artık değişmiştir herhalde :smiley:
plaka için 1 ay süre aldım.2 hafta içinde değiştiricem.

[attachment=2]
[attachment=1]

IMG_0322.jpg

IMG_0327.jpg

iyi niyetleriniz çin çok teşekkür ederim. daha ilk günden suya soktum aracı derinliği kestiremeden. ön cama kadar suya düştük. geri geri çıkartırken stop etti birdaha çalışmadı. gecenin onbirinde İstanbulu arayıp Murat İrfan Ağcabaydan yardım isteim :smiley: sağolsun o da Gürsel Ünsal ı aradı. Gürsel abi de geldi gecenin bi yarısı çekti bizi sudan. defender kardeşliği bu olsa gerek. tabi elektrikçisini çağırdı Gürsel abi adam geldi marşa bastı araba çalıştı koptuk hepimiz :smiley:)

huseyinyilmaz' Alıntı:
iyi niyetleriniz çin çok teşekkür ederim. daha ilk günden suya soktum aracı derinliği kestiremeden. ön cama kadar suya düştük. geri geri çıkartırken stop etti birdaha çalışmadı. gecenin onbirinde İstanbulu arayıp Murat İrfan Ağcabaydan yardım isteim :smiley: sağolsun o da Gürsel Ünsal ı aradı. Gürsel abi de geldi gecenin bi yarısı çekti bizi sudan. defender kardeşliği bu olsa gerek. tabi elektrikçisini çağırdı Gürsel abi adam geldi marşa bastı araba çalıştı koptuk hepimiz :smiley:)

daha çok macera yaşarsınız esas olan dediğiniz gibi kardeşlik dostluk ve yardımlaşmadır.

dün geri vitese almaya çalışırken dişlilerden sürtünme sesi geldi. zorlamadan tekrar boşa aldım. debriyajdan ayağımı çekip tekrar bastım. birkaç kez aynı şey olduktan sonra 4. ya da 5. seferde vites normale döndü. bir de debriyaja basınca vırk vırk vırk sesi geliyor bırakınca geçiyor. yorumlarınız nelerdir

huseyinyilmaz' Alıntı:
dün geri vitese almaya çalışırken dişlilerden sürtünme sesi geldi. zorlamadan tekrar boşa aldım. debriyajdan ayağımı çekip tekrar bastım. birkaç kez aynı şey olduktan sonra 4. ya da 5. seferde vites normale döndü. bir de debriyaja basınca vırk vırk vırk sesi geliyor bırakınca geçiyor. yorumlarınız nelerdir

debriyaj merkezınızın kacırması cok yuksek ıhtımal yagı eksılmıstır ve merkez degısımı cok iğrenc zor bır işlem kolay gelsın...

huseyinyilmaz' Alıntı:
Teşekkür ederim. Aracım Adanada. Adanada defender deneyimini yaşamak isteyen yada yolu Adanaya düşen herkese defenderımın kapısı açık.İsteyen anahtarı alıp gidebilir.
Geri getirmeyi unutmayın :smiley:

Aracınız hayırlı olsun çok güzel görünüyor...
Güle güle kullanın

anahtar vermeye gelince.....
Bir kez anahtar verdim
bir baktım şanzımanı sıfırlamakla uğraşıyorum :D

berk' Alıntı:
debriyaj merkezınızın kacırması cok yuksek ıhtımal yagı eksılmıstır ve merkez degısımı cok iğrenc zor bır işlem kolay gelsın...
arazi vitesinin bazen zor geçmesi de aynı sebepten olabilir mi? şanzuman yağı ne kullanmam lazım? değişimi eski işyerimden teknisyenimle birlikte yapıcaz sanırım. korkuttunuz beni :smiley:

Sentinel' Alıntı:
Aracınız hayırlı olsun çok güzel görünüyor...
Güle güle kullanın

anahtar vermeye gelince.....
Bir kez anahtar verdim
bir baktım şanzımanı sıfırlamakla uğraşıyorum :D

o zaman sağ koltukta oturmam şartını ekleyelim :smiley:

nordic1903' Alıntı:
Aramıza hoşgeldiniz..Daha önce de belirttiğim gibi aracınızı ölçüp biçin , bütçenizi ölçüp biçin ve güzel bi plan yapın :smiley: Gerisi çok zevkli ...Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle..

Cenk
tekrar hoşbulduk. aracıma ayırdığım belirli bir bütçem yok. zamana yaymayı planlıyorum. tabi kritik hatalar da yapmak istemiyorum. yani değiştirdiğim bir parçayı 2 ay sonra bağlantılı başka parçayı değiştirmek istediğimde tekrar değiştirmek durumuna düşmek istemem.
suyabatmaz bey ile başka bir başlıkta üzerine konuşmuştuk. ilk işim amortisörler, helezonlar ve burç takımları olacak sanırım. otokar marka amortisörün tanesi 44 TL. tuffback 200 :smiley: değer mi değmez mi bilemiyorum. yani +2" yükseltme kiti konusunda kararsız kaldım herkes gibi. acaba önce herşeyini sorunsuz hale getirip ondan sonra mı aksesuara dalsam?
polybush kitle birlikte geri dönülmez hata yapmamak için neler değişmeli?
yoksa yanlış yerden mi başlıyorum olaya.

huseyinyilmaz' Alıntı:
polybush kitle birlikte geri dönülmez hata yapmamak için neler değişmeli?
yoksa yanlış yerden mi başlıyorum olaya.

Bence yanlış yerden başlamıyorsunuz..Tüm bunları görmezden gelip port bagaj , vinç tamponu ile başlasaydınız yanlış olurdu :smiley: Aracınızı uzun soluklu kullanmak istiyorsanız önce elzem şeylerden başlamak gerekir..Bu da önce Motor , Şanzuman , Elektrik aksamı daha sonra Diferansiyel , Amortisör , Lastik diye devam eder..

Merhaba Hüseyin Bey,

Defender'da yağ gerektiren noktalar ile ilgili bu başlığı incelediğinizde tüm sorularınıza cevap bulacaksınız:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33066.0

Aracınızın, mekanik ve yürüyen aksamına öncelik tanımanız çok doğru bir karardır, uzun vadede mükafatını fazlası ile alırsınız.

Kolay gelsin,

Barış

Aracınız hayırlı olsun. Aramıza hoşgeldiniz. Bence aracınızın ilk lastiğe ihtiyacı var. Yükseltme işine gelince aracı normal haliyle biraz kullanın. Standardın yetmediğini düşündüğünüz yerde yükseltme yaparsınız. (Yükselmenin eksileride düşünerek)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,966
Kayıtlı Üye Sayımız
166,722
Kaydolan Son Üyemiz
maestrobd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR