Defender Kardeşliğine bir Üye Daha

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinyilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 596
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 75,345
huseyinyilmaz' Alıntı:
arazi vitesinin bazen zor geçmesi de aynı sebepten olabilir mi?

[/quote
Benim bugüne kadar bindiğim tüm defenderlarda arazi vitesi zor geçiyordu. :smiley: Eliniz bir süre sonra alışır. O zaman zor gelmiyor hemen buluyorsunuz nereye atacağınızı. :smiley:

Etiketler
tahaozak' Alıntı:
Aracınız hayırlı olsun. Aramıza hoşgeldiniz. Bence aracınızın ilk lastiğe ihtiyacı var. Yükseltme işine gelince aracı normal haliyle biraz kullanın. Standardın yetmediğini düşündüğünüz yerde yükseltme yaparsınız. (Yükselmenin eksileride düşünerek)

teşekkürler. aracımın sanıyorum 4 amortisörü de patlak. hiç esnemiyor küt küt vuruyor çukur/tümseklerde. durduğu yerde sallayınca gacır gucur sallanıyor. lastikler bu yazı çıkaracak gibi. bir de 5 lastik en aşağı 1500TL ye gelecek.1500 tl verirsem diğer işlemlere 3 ay sonra devam etmem gerekecek. bir arkadaşımla da hergun bunu tartışıyoruz. öne lastik diyor o da.

Benim bugüne kadar bindiğim tüm defenderlarda arazi vitesi zor geçiyordu. :smiley: Eliniz bir süre sonra alışır. O zaman zor gelmiyor hemen buluyorsunuz nereye atacağınızı. :smiley:
[/quote]

buna sevindim valla:smiley: ben hiç başka difender kullanmadım ya da binmedim :smiley: o yuzden karşılaştırabileceğim bir örneği yok. ama land rover adventure istanbul-adana etabına 3 gün katılacağım. orada bolca inceleme fırsatım olucak sanıyorum.

peki hepsi sallayınca gacır gucur ediyor mu :smiley:

Vitese gelice. senkromeçler aşınmış olabilir yada Berkin dediği gibi alt yada üst debriyaj merkezinizde sorun olabilir. Yağı eksilmiş olabilir. Ses yapması normal değil sesin nereden geldiğini dinlemek gerek.

hayırlı olsun güle güle kullanın bişey sormak isterim aracınızı satılığa çıkarmışsınız sanırım

nette satılık defenderların arsında rastladım umarım bi sorun yoktur

giosué' Alıntı:
hayırlı olsun güle güle kullanın bişey sormak isterim aracınızı satılığa çıkarmışsınız sanırım

nette satılık defenderların arsında rastladım umarım bi sorun yoktur

hayır hayır sorun yok. o fiyatı veren olursa satarım ama :smiley: dizele geçerim.

tahaozak' Alıntı:
Hangi ebat lastik takmayı planlıyorsun? Amortisörleri değişin para tutmuyor.
aslında lastik konusunda yardıma ihtiyacım var.amortisörleri + 2" alıcam büyük ihtimalle. lastikleri biraz dışa...7,5 16 üzerindeki lastikler. 250-300 TL civarında olmalı takacağım lastik. gönlümden geçeni takmam birkaç seneyi bulacak.Achilies mtr bu fiyat aralığında ama bu aralıkta tavsiyelerinizi bilmek isterim.(elimde 17" 45 yanak 2009 model hiç kullanılmamış Continental lastik var 4 adet.takasa bunları alacak ve benim de üzerine para verebileceğim biryer bulursam lastik işim hemen hallolur)

ilk etapta debriyajdan gelen sese baktırmak, rot başları, burçlar, amortisör ve helezonları değiştirmek sanırım doğru bir başlangıç olacak.

huseyinyilmaz' Alıntı:
merak ettiğim birşey daha var. ön tekerlerdeki küresel mafsalların yağlanması gerekiyor mu?

Hocam aracı almıssın hic acele etme yavas yavas ufak ufak herseyını toplarsın tavsıyem bosver aksesuarları.. önce yuruyen aksamdan basla bunu toparlamaya, anladıgım kadarıyla 4 amortısorun patlak eger +2" yukseltcem dıyorsan poly takım koyman gerekır cunku dıger turlu burclar bellı sure sonra sorun yaratıyor tekrardan ugrasırsın ve burc takımı degıstırmek oyle benzın koymak kadar kolay olmuyor baya ugrastıran bır ıslem alt yapıya gırdınmı baslarsın oda degıssın buda degıssın bır bakmıssın hem toplamıssın hemde masrafı yapmısssın bende arac vıteste vuruntu yapıyordu ustalarıma bır goturdum poly takımdan gırdıler şaftlar maftlar keçeler contalar ne varsa degıstı sol arka amortısor patlak cıktı dedıler brıtpart gazlı takalım hazır gırdın pekı dedım 4 unu degıstırelım hee dedık bı baktım alttakı butun hayatı parcalar degıstı 1500 luk olduk :smiley: bu ıs boyle oluyor sen hangı noktaya revızyona karar verırsen o noktanın sonuna kadar ne varsa degısıyor haa buda ıdare etsın dıyemıyorsun bılmem anlatabıldımmı ne demek ıstedıgımı.. nekadar butce ayırdın bunu toparlamak ıcın? suren nedır? bu aracla amacın nedır? uzun vade dusunuyormusun? once bu soruların cevaplarını belırle sonra bu ıse basla yoksa bu ısın ucu bucagı yok tahmın edebılıyorum ıcındekı hıslerı aksam yatarken bıle ulan bu olsun bu olsun dıye dusunyosun ama ısın ucu hep bıyere dayanıyor bu sene bende cok ıstedım land rover gezısını ama ıs durumlarını ayarlıyamadıgım ıcın artık seneye kaldı bakalım macera seneye nereye gıdecek fosılı takıp edıyoruz uzaktan.. kolay gelsın bu arada difransiyel yaglarını ve sanzıman yaglarını tamamlamayı unutma sureklı 1,5-2 ayda bır kontrol ettır şaftlardakı vuruntuyu azaltmak ıcın şaftlardaki kaydırıcılar ıcın gresörlüklerını mutlaka greslettırmeyı unutma..

[attachment=1]
+2" yükseltme kiti (helezon+amortisör) ile bu parçayı almam gerekiyor mu? sanırım bu, şase ile kupa arasına monte ediliyor. almadan sanayide yaptırmam mümkünmüdür?

Adsız.jpg

hüseyin aracın hayırlı uğurlu olsun güle güle bin öncelikle aracı çok fazla dinleme uykuların kaçar yükseltme içinde acele etme onun yerine viraj denge kolu taktır arkaya daha sağlıklı olur diye düşünüyorum forum içerisinde defender atölye el kitabı olacak onu indir faydalı olur durduk yere kesilme bilinçli hareket edersin sevgi ve saygılarımla :smiley:

Doğru söze ne denilebilirki. Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Aranızdaki bağı kuvvetlendirin ondan sonra yükseltme vs konularına girersiniz.

teşekkür ederim. viraj denge kolunu araştırıyorum.
bugun kumlamacıya gidip fiyat sordum. şase ye 200 şafta 100 istiyor. kupa hariç kalanını sökmeden herşeyi üzerinde yapmak için 250TL istiyor. ben çok daha fazla tahmin ediyordum. pazartesi aracımıza ekspertiz yaptırıyoruz tüm ihtiyaç listesini çıkarıcaz. parçaları tedarik ederken kumlama boyama işlemlerini yaptırıcaz bi yandan.
kupayı çıkarıp herşeyi üzerinde kumlama yapmak sağlıklı olur mu yoksa her parçayı tek tek sökmemi mi önerirsiniz.kumun giremediği yerler olur mu sizce?

hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde temennileri ile inşallah tarsusta da görürüzüz sizi bu arada çok diri ve güzel görünüyor

çok teşekkür ederim. tarsustaki offroad parkurunu merak ediyorum inşallah irgun oralara gelirsek haberleşiriz. ama önce bi aracın eksiklerini toparlatayım ufak ufak.Adanaya gelirseniz ben de tanışmak isterim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR