Defender Kardeşliğine bir Üye Daha

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinyilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 596
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 80,114

kupa sökülmeden kumlama yapmak yarım bir kumlama olur bir anlamı olmaz onun yarine pütür denen maddeden sıktırabilirsin ayrıca kumlama ucuz olabilir ancak aracı tamamen soyman ve sadece şase olarak birakman gerekecek sök tak malıyeti artırır birde aracı illa söktürmek istersen bu daha önce defender söküp takmış bir usta olsa daha iyi olur ayrıca aracın üzerinde kumlamada dikkatlı olmak gerekir aksi taktırde kaporta aliminyüm zarar görebilir ben 5 adet RR jantını 100 tl verdim kumlama için bilgin olsun kolay gelsin

Etiketler

aracın altı komple pütürlüydü ben aldığımda. ama çürük çarık var mı göremiyorum. sökme takma işlemlerine para vermiyorum dostlar sağolsun kupayı ayırıp şase ve amortisörler helezonlar şaft aks vs herşey üzernde iken de kumlattırmanın anlamı olmayacak mı diyorsunuz? şaseyi çıplak bırakmak çok zor bir işlemmidir? değil ise hazır sökülmüşken tüm takozlar da değişir.

İzmir de bu kumlama işini yapacak bir firma var mı arkadaşlar ?

ONTURK' Alıntı:
İzmir de bu kumlama işini yapacak bir firma var mı arkadaşlar ?

siz kumlamayı nasıl yaptırmayı düşünüyorsunuz her parçayı demonte halde mi kumlattıracaksınız?

Hüseyin bey,
Aracınıza komple kaporta , boya , döşeme , mekanik bakım , motor ve şanzuman vs benzerleri ağır bakım yaptıracaksanız bir sözüm yok.
Amma bunları yaptırmayacaksanız kumlama olayına neden takıldığınızı anlamaya çalışıyorum. Hiç gereği yok aracınıza olduğu gibi binebilirsiniz.
Bu aldığınız araç herhanği bir araç değil Land Rover .. Merak etmeyin ölüsü bile gider.

bugun aracıma
Debriyaj seti
Ana merkez
Alt denge kol burçları
Direksiyon amotisörü
+2" britpart helezon ve amortisör yukseltme kiti
Uzun fren hortumları sipariş ettim.
Standart heleznlar ve amortisörler ile yukseltme kitinde arada 200 tl fark olduğu için yükseltme tercih ettim çünkü birkaç ay sonra yukseltmek istersem bu sefer 600 tl zararım olacaktı.

Toplam parça 1300 TL. + 150tl işçilik : 1450 TL

Hayırlı olsun Alış verişinizi nerden yapıyorsunuz benimde parçalara ihtiyacım olacak o yüzden soruyorum Düzgün çalışan geniş parça stoğuna sahip dürüst parcacılarla çalışmak kolaylık sağlayacagı düşüncesindeyim.

sitedeki diğer araç toplayan arkadaşlardan öğrendiğim kadarı ile Hüma Oto ve Kayalar Otomotiv bu işin pirleri. yükseltme kitini Hüma dan kalanı Kayalardan verdim siparişini.
Hüma Oto ya gezenbilir üyesi olduğunuzu söyleyin mutlaka

elimde 17" 2008 model prelli lastik var hiç kullanılmamış. onu takasa verip lastiği uyguna almayı düşündüm. 500 Tl benim lastiğe sayıyor. Marshall 834 M/T ye 900 diyor (üzerine 400 vericem) Kumho KL71 e 1160 diyor (660 tl vericem üzerine)

herzamanki gibi taavsiyelerinize ihtiyacım var. benim lastikleri ucuza mı veriyorum. ondan pahalıya alıyor muyum? kumho ve marshall için ne söylersiniz?