defender merkezi kilit

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,012

veteran

Kemaliye Sevdalısı
Yer
istanbul
Web
www.cankurtarangida.com
arkadaşlar bir sorum var
hiç 2010 model vs canlı göremediğimden araca bakma imkanım da olmadı doğal olarak:smiley:

defenderın son modellerinde vardır merkez kilit herhalde?:smiley:
kablolar kapılardan nasıl geçiyor, içerde kilitlemek için düğme var mı vs vs bilgisi olan var mı?
arka camlar manuel mi yoksa elektrikli mi birde?

Etiketler
Ynt: defender merkezi kilit

Göktuğ ben merkezi kilit yaptırdım resimlerini çekip buraya koyarım. Ön camlar otomatik arka camlar manuel.

Merhabalar,
Ben, 8-9 senedir ön kapılarda otomatik cam ve merkezi kilit kullanıyorum. Cam anahtarları ortada göğüs üstünde. Arazi nedeniyle zaman zaman sorun çıkardığı oldu, ama çok kullanışlı. Benimki spiralli sistem, bir fırsatda makaslı(galiba Disco'lardaki gibi) sistem ile değiştirmeyi düşünüyorum. Daha hızlı ve güvenilir. Yeni sistemlerde otomatik açma ve kapama ile çocuk kiliti gibi yenilikler de var.
Selam ve sevgilerimle
Atıf Tezerten
Def110

def110' Alıntı:
Merhabalar,
Ben, 8-9 senedir ön kapılarda otomatik cam ve merkezi kilit kullanıyorum. Cam anahtarları ortada göğüs üstünde. Arazi nedeniyle zaman zaman sorun çıkardığı oldu, ama çok kullanışlı. Benimki spiralli sistem, bir fırsatda makaslı(galiba Disco'lardaki gibi) sistem ile değiştirmeyi düşünüyorum. Daha hızlı ve güvenilir. Yeni sistemlerde otomatik açma ve kapama ile çocuk kiliti gibi yenilikler de var.
Selam ve sevgilerimle
Atıf Tezerten
Def110
Atıf Bey teşekkürler bilgi için.
spiralli sistem & makaslı sistem dediğiniz otomatik cam için değil mi?

Göktuğ Bey evet, otomatik cam için. Original camda bulunan makas sistemi de kullanılabilir mi incelemek gerekir.
Selam ve sevgilerimle.
Atıf Tezerten
Def110

heh tamma anladım

sanırım kullanılmıyor camı otomatiğe çevirince o camın açma kapama mekanizmasını (kapı içindeki) değiştirmek gerekiyor. sizin söylediğiniz gibi...

Göktuğ Bey, kapı içindeki eski mekanizma hiç kullanılmıyor, cam çevirme kolunun yerine de panzolot üzerine bir kapak yapıştırılıyor. Biliyorsunuz spiral sistemde burmalı bir tel camı yukarı doğru itiyor, aşağı inerken de cam ağırlığıyla kolay açılıyor. Bu sistemin kötü tarafı, cam ağırlığından dolayı zaman zaman en son noktaya kadar motor camı itemiyor. Bu nedenle cam kanallarını WD40 ile sık sık temizlemek gerekli . Bir diğer pratik bilgi de şu: Bütün sistemler kapı içine yerleştirildikten sonra, kapı üzerine asetat türünde bir flim yapıştırılıyor. Kapı içine ve elektrik tesisatına su kaçması böylece engellenmiş oluyor. Burada bir hata olursa, ilk arazi olayında cam ya açılmaz, ya da açık kalır.
Sevgi ve selamlarımla.
Atıf Tezerten
Def110

Bugün sanaiye gidemediğimden resmini çekemedim. Ben cam için hiçbir mekanizmayı değişmedim. Bir cam motoru aldık ucunu cam açma kolunun oraya monte ettik. Sağlık bir şekilde çalışıyor. Yanlız aldığım cam motoru kuvvetli bir motor. Piyasa malları sağlıklı çalışmıyor.. Tarz olarak resimdeki gibi.

En-Ucuz-Cam-Motoru-2-039-li-Set__31600504_0.jpg

merkezı kılıtle alarm bende de var cok buyuk rahatlık kapı kılıtlemek ıcın 4 mt yurumuyorum :smiley: bagajı kapısını her durumda elle kılıtlemek gerekıyo bende ön camlara elektrıklı hale cevırecem konuyu takıp etmekte fayda var ;)

berk' Alıntı:
merkezı kılıtle alarm bende de var cok buyuk rahatlık kapı kılıtlemek ıcın 4 mt yurumuyorum :smiley: bagajı kapısını her durumda elle kılıtlemek gerekıyo bende ön camlara elektrıklı hale cevırecem konuyu takıp etmekte fayda var ;)
aynen
bagaj hariç 4 kapıya merkez kilit, ön camlara da elektrik verdik mi benim işlem tamam:D

Merkezi kilit 50 tl. cam krikoları 175 tl. İşçiliği toplu verdiğim için bu işler kaça yapılır bilmiyorum. Göktuğ kapılara kablo girişlerinin resmini çektim. Kapı kaplamalarını kapatmış usta, içini çekemedim..

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,923
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Geri