DEFENDER MI LAND CRUSER MI ?? YARDIM ....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan _AHMET_ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,664

_AHMET_

Ana Kamp
Yer
kayseri
başta land rover defender almaya karar vermiştim sonra bi arkadas ne yapacan onu bir suru arızası olur sanayiden cıkamazsındedi hem eski hem pahalı o fiyata land cruser yada pajro al daha sağlıklı olur dio ancak ben defender de ısrarlıyım defender 130 almayı dusunuyorum yarumlarınızı ve fikirlerinizi bekliorum.... saygılar..
_AHMET_

Etiketler
Ynt: DEFENDER MI LAND CRUSER MI ?? YARDIM ....

Aracı ne amaçla kullanacağınızı , düşündüğünüz fiyat aralığını belirtirseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz. :smiley:
Saygılar.

araçla offroad ve kampçılık yapıcam sadece bu amaçla kullanıcam yalnız arcı aldğımda port bagaj vinç yükseltmeler vs.... hepsi dahil 38000 tl civarında düşünüyorum defender 110 mu lan cruser mi arkadas lar lr lerin parçalarının bol ve ucuz olduğunu söylüyor ancak land cruserde tam tersi olduğunu sölediler land cruser standart haliyle defender 110 nun yapabildiği offroad ı yapa bilirmi ??? ..
saygılar
_AHMET_

_AHMET_' Alıntı:
araçla offroad ve kampçılık yapıcam sadece bu amaçla kullanıcam yalnız arcı aldğımda port bagaj vinç yükseltmeler vs.... hepsi dahil 38000 tl civarında düşünüyorum defender 110 mu lan cruser mi arkadas lar lr lerin parçalarının bol ve ucuz olduğunu söylüyor ancak land cruserde tam tersi olduğunu sölediler land cruser standart haliyle defender 110 nun yapabildiği offroad ı yapa bilirmi ??? ..
saygılar
_AHMET_
Örneğin pazarlıkla 25.000e tdi bi defender bulsanız , üzerine 13.000tl masraf ederseniz ortaya canavar gibi bir araç çıkar.Doğrudur land rover parçası ucuzdur boldur.Ankaradaki hurdacılardan istedğiniz parçayı bulablirsiniz. :smiley: Birde hangi tür lc düşünüyorsunuz. bj60 düşünüyorsanız yaptığınız masrafa değer. 38.000 tlye defender kadar sağlam bi araç elde edersiniz.Ama bj60larda amortisör yok, makaslı diye biliyorum.Ancak vx80 vx100 flan düşünüyorsanız 38.000tlye sadece arabayı alablirsiniz , ne kadar güçlü olursa olsun araç standart haliyle offroada giremezsiniz en azından vinç, lastik ve yükseltme gerekir. Buda yuvarlak hesap 5.000 tl eder.Ki vinç tamponuydu oydu buydu +larıda var tabi .. Benim size tavsiyem konforunuzdan biraz ödün verin şöyle 98 model falan 110tdi alın araca 13.000 tl yükledikten sonra canavar gibi olur. Toyota biraz daha masraflı bi araçtır. Daha lükstür yani :smiley:

Defender'ın LC göre avantajı parçası ucuz ve bol bir araç. Eksi yönleri konforu ve japonlara göre daha fazla arıza vermeleri. İki aracında arazisi çok iyi.

land cruser ne yaparsanız üzerine ne eklerseniz ekleyin sonuna kadar hakkını verir... ;)
defender ne yaparsanız yapın üzerine ne eklerseniz ekleyin hep land cruser almayı hayal edersiniz.... ;D ;D

murat067' Alıntı:
land cruser ne yaparsanız üzerine ne eklerseniz ekleyin sonuna kadar hakkını verir... ;)
defender ne yaparsanız yapın üzerine ne eklerseniz ekleyin hep land cruser almayı hayal edersiniz.... ;D ;D
Defenderda öyle bi olay olduğunu düşünmüyorum :smiley: Üzerine ne yaparsanız yapın land cruiserdan üstün olduğunu hissettirir çünkü defendera binen insan sevdalanır araca,bi otomobilden daha öte birşey bence defender..Ama söylendiği gibi arıza olayı var.Ama japon 10 yılda 1 yapıosa , 10 yılda defender 2 yapıodur olay bu. Siz şanslıysanız ve doğru kullanıyorsanız arabayı 0 arızayla devam edersiniz yolunuza.tdi motorlarda biraz daha fazla bu arıza yüzdesi sanırım. :smiley:
Saygılar.

bende landrover almayı düşünüyorum land cruserler braz daha lükse kaçıyo ama ben o arabaya çamurlu botlala irip sürecem aile olarak kullan mayacğım bir araç 5 6 kişi gidecezz uzun soluklu ve ofroad gezilerine gidecez konfor aramaycağım bir araç istiyorum zaten ancak arzisi yapıldıktan sonra en iyisi hangisidir emin deyilim landlar yapılmadan da az cok gide biliyorlar arazide ama bu land cruserler için söz konusu deyil gibi gözüküyor
saygılar
_AHMET_

bu gün bir arkadaşla tanıştım jeep xj sahibi birisi aracına epey masraf yapmış yükselme port bagaj vinç(ön arka) ön tampon arka tampon telsiz hi jack kum paletleri benzin bidonları(4 adet ) 18'' offroad jantları(6 adet) çamur lastikleri(6 adet) alt muafazalar sanırım arcı 4'' veya 3'' yükseltmiş buna bağlı olarak amortisörler falan değişmiş fren kabloları aliminyum sandık flan bu araçlarda LR ve LC lerin yaptıklarını yapa bilirlermi???.......................

Bence yapabilir.

Arkadaşlar, ben marka üzerinden konuşmayı ve bu araçların tamamını birbiri ile karşılaştırmaya ve peşin hüküm yorum yapmak taraftarı değilim, bana yanlış geliyor.
Sebebi:
Arazi aracı almak isteyen kişi: a) Kişisel tercihidir, markayı ve o modeli çok seviyordur.
b) Bütçesi o marka ve modele uygundur.
c) Aynı marka ve model araç sahibi arkadaşları önermiştir.
d) Kullanım amacına en uygun marka ve model o araçtır.

Önemli olanın off-road ile uğraşacak kişilerin; işin kurallarını - kaidelerini, kullanım şekillerini ve en önemlisi aracını sınırlarını iyi bilmesi diye düşünüyorum. Marka ve model tercihlerinin; yukarıda saydığım maddeler ve en önemlisi kişinin kendi tercihi olduğunu düşünüyorum.

Ben tüm 4x4 araçları severim ve hepsi ile ilgilenirim ama benim en sevdiğim 4x4 araç Defender'dır. Defender'ın artıları ve eksileri vardır ama diğer tüm markalardan da çok beğendiğim modeller mevcuttur. Bence tüm 4x4 marka ve model araçlar, kullanım amaçlarına, kabiliyetlerine göre mühendislik harikalarıdır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR