huseyinyilmaz
One Life Dedik Gittik Aldık
Ynt: Defender Neden Pahallı? (Aynı fiyata Discovery'ler Defenderler var)
sakın yanlış anlamayın ama sorunsuz bir defender a 20-30 bin harcamak gerekiyor diyorsunuz. bu araçlar 20-30 bin liralarla neredeyse sıfırlanıyor. benim de defender ım var ve piyasası yükselirse benim de işime gelir ve yuksek fiyatla atabilirim ama satsam da yine defender alacağım. ve yüksek fiyattan almak zorunda kalacağım.
çoğu defender sahipleri gibi henuz defenderı olmayan insanlar bu gibi forumlardan toplanma hikayelerine bakıyorlar ve hayaller kuruyorlar. çoğu zaman da akıllarında tek birşey var. kaça mal oldu? işte burda zaten o aracı satma amacıyla toplayan insanlar 25-30 bin harcadım deyince bir de 40 bin fiyat yazınca henuz defender ı olmayanlar diyor ki o masrafla o eziyeti çekeceğime bulursam temiz 30 bine alırım bi tane.
ismini vermeyeceğim bir tanıdığım 23 bine aldığı araca hiçbirşey yapmadan 35 bin istiyor. aa o araç önceki sahibine de taş çatlasın 15 bine mal olmuştu. yani 15 bin maliyetli bir defender için 35 bin lira isteniyor. bu gibi ilanları gören diğer insanlar ki onların ilanları genelde ''arazi canavarı'' , ''dağların kralı'', '' efsane'', ''tr de bunda iyisi yok'' , ''yakıt cimrisi'' gibi ilan başlıkları ile yayınlanıyor, araçlarına '' bu aracın piyasası 35 binse biz de 27 bin yazalım ondan evvel satılır diye düşünüp değer biçiyorlar. aa bir bakmışsın askeriyeden çıktığı gibi duran araca 27 bin yazmış . oburu diyorki abi farka bakarmısın ben şaseye kadar söktüm bilmem ne yaptım herif 27 bin yazmış benimki o zaman 57 bin diyor.
derken bakmışsın ki defender piyasası kim kaça iteleyebilirse ye dönmüş.
MehmetTurk' Alıntı:Yorumların bir çoğuna katılmıyorum . Defender ucuz ! Evet Defender ucuz , Yürüyebilir durumda bir dizel defenderi 10.000 tl ye alabilirsiniz, bu 4x4 çift şanzumanlı bir arazi aracı daha ne olacak ? Ondan sonrası hesap kitap meselesi . Alacağınız aracı nasıl bineceksiniz ? Sorunsuz ,risksiz Defender binmek istiyorsanız bu araca en az 20 -30 bin daha harcamanız gerekli , parçaların çoğu ithal ,işçiliği ağır ... Pahalı olanı uyduruk toplatılıp 20 -25 e satılan defenderlar bunları da almamak lazım.
Defender ,Disco gibi değil modeli geçmemiş , model güncel , Disco 2 ler değişti kasa kupa vs demode oldu , Defender öyle değil . 25 yıl önceki çamurluğuyla sıfırınınki aynı .Daha 20 yıl yedek parça derdi olmaz , Onun için masrafa değer, arazi performansı üst düzeyde , aksesuara çok uygun bir dizaynı var , adeta ne taksanız yakışıyor , lego gibi , herkes zevkine göre bir defender aksesuarlandırabilir .
Bazı parçaları pahalı olsada yine de Disco ve diğer arazi araçlarına nazaran parçalar ucuz , modüler yapısı , yerli imalat parçaların olması hep + avantajlar . Mesela ben km saati eskisini attım, 800 tl verip oriinal yerine yerli üretim sıfır km saatini yerine taktım şahane bir saat 100 tl civarı .
Bulun discoya yerli sıfır bir saat bakalım ?
sakın yanlış anlamayın ama sorunsuz bir defender a 20-30 bin harcamak gerekiyor diyorsunuz. bu araçlar 20-30 bin liralarla neredeyse sıfırlanıyor. benim de defender ım var ve piyasası yükselirse benim de işime gelir ve yuksek fiyatla atabilirim ama satsam da yine defender alacağım. ve yüksek fiyattan almak zorunda kalacağım.
çoğu defender sahipleri gibi henuz defenderı olmayan insanlar bu gibi forumlardan toplanma hikayelerine bakıyorlar ve hayaller kuruyorlar. çoğu zaman da akıllarında tek birşey var. kaça mal oldu? işte burda zaten o aracı satma amacıyla toplayan insanlar 25-30 bin harcadım deyince bir de 40 bin fiyat yazınca henuz defender ı olmayanlar diyor ki o masrafla o eziyeti çekeceğime bulursam temiz 30 bine alırım bi tane.
ismini vermeyeceğim bir tanıdığım 23 bine aldığı araca hiçbirşey yapmadan 35 bin istiyor. aa o araç önceki sahibine de taş çatlasın 15 bine mal olmuştu. yani 15 bin maliyetli bir defender için 35 bin lira isteniyor. bu gibi ilanları gören diğer insanlar ki onların ilanları genelde ''arazi canavarı'' , ''dağların kralı'', '' efsane'', ''tr de bunda iyisi yok'' , ''yakıt cimrisi'' gibi ilan başlıkları ile yayınlanıyor, araçlarına '' bu aracın piyasası 35 binse biz de 27 bin yazalım ondan evvel satılır diye düşünüp değer biçiyorlar. aa bir bakmışsın askeriyeden çıktığı gibi duran araca 27 bin yazmış . oburu diyorki abi farka bakarmısın ben şaseye kadar söktüm bilmem ne yaptım herif 27 bin yazmış benimki o zaman 57 bin diyor.
derken bakmışsın ki defender piyasası kim kaça iteleyebilirse ye dönmüş.