Defender Neden Pahallı? (Aynı fiyata Discovery'ler Defenderler var)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deanvefikizgi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,608
Ynt: Defender Neden Pahallı? (Aynı fiyata Discovery'ler Defenderler var)

MehmetTurk' Alıntı:
Yorumların bir çoğuna katılmıyorum . Defender ucuz ! Evet Defender ucuz , Yürüyebilir durumda bir dizel defenderi 10.000 tl ye alabilirsiniz, bu 4x4 çift şanzumanlı bir arazi aracı daha ne olacak ? Ondan sonrası hesap kitap meselesi . Alacağınız aracı nasıl bineceksiniz ? Sorunsuz ,risksiz Defender binmek istiyorsanız bu araca en az 20 -30 bin daha harcamanız gerekli , parçaların çoğu ithal ,işçiliği ağır ... Pahalı olanı uyduruk toplatılıp 20 -25 e satılan defenderlar bunları da almamak lazım.
Defender ,Disco gibi değil modeli geçmemiş , model güncel , Disco 2 ler değişti kasa kupa vs demode oldu , Defender öyle değil . 25 yıl önceki çamurluğuyla sıfırınınki aynı .Daha 20 yıl yedek parça derdi olmaz , Onun için masrafa değer, arazi performansı üst düzeyde , aksesuara çok uygun bir dizaynı var , adeta ne taksanız yakışıyor , lego gibi , herkes zevkine göre bir defender aksesuarlandırabilir .
Bazı parçaları pahalı olsada yine de Disco ve diğer arazi araçlarına nazaran parçalar ucuz , modüler yapısı , yerli imalat parçaların olması hep + avantajlar . Mesela ben km saati eskisini attım, 800 tl verip oriinal yerine yerli üretim sıfır km saatini yerine taktım şahane bir saat 100 tl civarı .
Bulun discoya yerli sıfır bir saat bakalım ?

sakın yanlış anlamayın ama sorunsuz bir defender a 20-30 bin harcamak gerekiyor diyorsunuz. bu araçlar 20-30 bin liralarla neredeyse sıfırlanıyor. benim de defender ım var ve piyasası yükselirse benim de işime gelir ve yuksek fiyatla atabilirim ama satsam da yine defender alacağım. ve yüksek fiyattan almak zorunda kalacağım.

çoğu defender sahipleri gibi henuz defenderı olmayan insanlar bu gibi forumlardan toplanma hikayelerine bakıyorlar ve hayaller kuruyorlar. çoğu zaman da akıllarında tek birşey var. kaça mal oldu? işte burda zaten o aracı satma amacıyla toplayan insanlar 25-30 bin harcadım deyince bir de 40 bin fiyat yazınca henuz defender ı olmayanlar diyor ki o masrafla o eziyeti çekeceğime bulursam temiz 30 bine alırım bi tane.

ismini vermeyeceğim bir tanıdığım 23 bine aldığı araca hiçbirşey yapmadan 35 bin istiyor. aa o araç önceki sahibine de taş çatlasın 15 bine mal olmuştu. yani 15 bin maliyetli bir defender için 35 bin lira isteniyor. bu gibi ilanları gören diğer insanlar ki onların ilanları genelde ''arazi canavarı'' , ''dağların kralı'', '' efsane'', ''tr de bunda iyisi yok'' , ''yakıt cimrisi'' gibi ilan başlıkları ile yayınlanıyor, araçlarına '' bu aracın piyasası 35 binse biz de 27 bin yazalım ondan evvel satılır diye düşünüp değer biçiyorlar. aa bir bakmışsın askeriyeden çıktığı gibi duran araca 27 bin yazmış . oburu diyorki abi farka bakarmısın ben şaseye kadar söktüm bilmem ne yaptım herif 27 bin yazmış benimki o zaman 57 bin diyor.

derken bakmışsın ki defender piyasası kim kaça iteleyebilirse ye dönmüş.

Etiketler

*ilan sahibini ve aracı bilmiyorum ama emsalsiz temizlikte diye bir ilan var uzun süredir 14,5 a satamadı. yani defender almak isteyen biri neye kanıp daha kötü durumdaki araca daha yüksek veriyor.
*defender alıcam puma atıcam diyenler neden 25 bine tarığın aracını almıyorlar.

110 kasa tdi olunca 50 bin ambulans kasa tdi olunca 18 bin oluyor.

piyasası belli olmayan tek araç sanırım defender.

Üretilmiş araçların %90'ı için bu kadar variasyonu olan araç yoktur.
Sonuçta bir Defender ilanına bakıldığında sadece şasi ve genel silueti birbirine benzemesine rağmen yüzlerce farklı amaç için üretilmiş yüzlerce farklı araç görmek gerekir. Hedef kitlesi için Defender bu özellikleri sebebiyle tercih sebebidir.
Bu sebeple de zaten 30 yaşında arabalar halen kullanılır.

Siz şanzımanının ne olduğu, Diferansiyelinin ne olduğu, kilit markası, torpido tipi, tavan tipi, koltuk variasyonu,
fren diskleri, vinci, motor alternatifleri arasındaki çeşitlilik anlamında benzer bir pazarı olan araba duydunuz mu?

Defender müşterisi, aracını sadece bir araç ve alt modeli olarak düşlemez, motorunu, şanzımanını, arazi kutusu dişli oranını,
diferansiyel tipini, fren sistemini, yakıt depo kapasitesini, iç koltuk düzenini vs.vs. ayrı ayrı düşler ve öyle bir araç konfigüre eder.
Bu aracı isterken aradığını bulursa bu sefer kendi mi yapmalı, yoksa hazır mı almalı alternatifleri arasında düşünür.

Ehh bu piyasada Defender'mış gibi olan pek çok araç olduğu doğrudur. Diğer taraftan Defender kullanıcısıymış gibi olan insanlar da
boldur.

Bu olaya bir sanat eserinin satışı gibi bakmak doğru olur. Neticede bir heykeltraşa gidip, az ileride AT heykeli var yarı fiyatına,
o da pirinçten bu da pirinçten yapılmış demiyoruz.

Uygun zamanda uygun bir şekilde hayalinizde ki araç sizi bulur. Bekleyecek sabrınız varsa, uygun fiyata yapılmış alabilirsiniz, ama sabrınız yoksa yapmaya ufak ufak başlar, heyecanla devam edersiniz :smiley:

yazdıklarınıza bütünüyle katılıyorum

Konuda süper ayrıntılar var, imza atıp takip etmeden geçemeyeceğim.
68398_456806094370461_227408564_n.jpg

Çoktandır bu forumu izlemekteyim, uzaktan uzaktan da ben de bir Defender düşünüyorum ama sadece uzaktan. Gördüklerim kadarıyla astarı yüzünden pahalıya çıkan tek araç Defender. Tahminimce bu aracı alanlar ne aldıkları veya ne için kullanacakları konusunda bilgisiz/tecrübesiz olduklarından (özür dilerim böyle yazdığım için) olmadık yere araba yükseltme, büyük lastik yok kilit gibi aksesuarlarla uğraşıp ne arazi ne de normal yol şartları için uygun bişey yapamadan ortaya çıkardıkları arazi efsanesi, dağların fatihini, araç+yapılan masrafla satmaya çalışıyorlar. Şu an bu aracı almamdaki tek engel araç içi ısıtma/soğutma problemi ve bununla ilgili de pek bir çözüm göremedim bu forumda.

Dixie' Alıntı:
...Tahminimce bu aracı alanlar ne aldıkları veya ne için kullanacakları konusunda bilgisiz/tecrübesiz olduklarından (özür dilerim böyle yazdığım için) olmadık yere araba yükseltme, büyük lastik yok kilit gibi aksesuarlarla uğraşıp ne arazi ne de normal yol şartları için uygun bişey yapamadan....

Dogru bir tahmin ve doğru bir genelleme olmamış.

Yeni MTV yasası neler getirecek belli değil...
87 model araca 25-35 bin vermek kısa vadede bana pek mantıklı gelmiyor.

Defender aynı kasa ile sıfır olarak üretildiği müddetçe bence popülaritesini devam ettirecek . Kasa değişse de en az bir on yıl daha her türlü parçasını bulmak sorun olmayacak. Defenderin popüler olmasının tutulmasının en önemli sebebi ,arazi kabiliyetinin yanısıra halen aynı kasa ile sıfır üretiliyor olması . Eski defender toplamak mantıklı değil derken biraz detaylı düşünmek lazım . Defenderin alternatifleri neler ?
1- sıfır defender 150.000 tl civarı
2-Toyota Land Cruser 220.000 tl den daha pahalı
3- Mitsubibishi Pajero yine 200.000 tl üzeri
4- Nissan patrol .......
5- Amerikan serileri ........
Yeni motorla zevkinize göre sıfırdan çok fazla farkı olmayacak defenderi 60.000 tl civarı mal edebilirsiniz . Bana göre bütçeniz kısıtlıysa en mantıklısı budur. Bütçe kısıtınız yoksa ustalarla uğraşmak 200.000 tl. den daha zordur sıfırını alın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,099
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
kal9090t

Çevrimiçi üyeler

Geri