Defender Neden Pahallı? (Aynı fiyata Discovery'ler Defenderler var)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deanvefikizgi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,072

deanvefikizgi

Kamp I
Yer
izmir
Web
www.palyacodunyasi.com
İlginç geliyor. malum sitelerde 110 Defenderlar 15.000 civarında başlıyor ve gidiyor. Oysa neredeyse aynı fiyatlardan başlayan discoveryler var. evet elbetteki yakıt yakış miktarı Disco'ların fiyatını düşürüyor olabilir. Ama öte yandan neredeyse boş haldeki defender 110ların fiyatı full disco'larla aynı. Bu da çok ilginç sebebi nedir? Bana çok ilginç geliyor :smiley:

SAYGILARIMLA

Etiketler
Ynt: Defender Neden Pahallı? (Aynı fiyata Discovery'ler Defenderler var)

deanvefikizgi' Alıntı:
İlginç geliyor. malum sitelerde 110 Defenderlar 15.000 civarında başlıyor ve gidiyor. Oysa neredeyse aynı fiyatlardan başlayan discoveryler var. evet elbetteki yakıt yakış miktarı Disco'ların fiyatını düşürüyor olabilir. Ama öte yandan neredeyse boş haldeki defender 110ların fiyatı full disco'larla aynı. Bu da çok ilginç sebebi nedir? Bana çok ilginç geliyor :smiley:

SAYGILARIMLA
Disko Lux ondan DEFENDERKöy arabası en lux yeri koltukları onlarında başlığı bile yok Discoher şeyi ile pahalı bi arac yeni fiyatlarıyla karşılaştır bence yani anlayacagın çöpten defender alsan 3 - 5 'e toparlar binersin ama disco aldığında işler değişir bence

Discovery'nin sıfırı Türkiye'de aktif olarak satılan bir araç. Dolayısı ile, asfalt kullanıcılarının çokluğu nedeniyle Disco 1,2 ve 3'ler yavaş yavaş fiyatları inerek el değiştiriyor. 4x4 kullanmamış ama arazi aracım olsun diyenler; ve arazi yapmak istiyorum ama konforum da olsun diyenler; modifiye görmemiş Disco 2'lere yönelebiliyor. Bu da doğal olarak Disco 1'lerin fiyatına baskı yapıyor. Modifiye görmüş araçlar da, ya kullanıcıların modifiye maliyetinden net bilgileri olmadığından ya da modifiyeyi kendilerinin yapmayı tercih etmesinden ötürü fiyat baskısından nasibini alıyorlar.

Defender'ın sıfırı ise yakın dönemde 3-5 tane münferit giriş ile satılır oldu. Dolayısı ile Discovery 1'in hissettiği fiyat baskısı Defender için henüz söz konusu değil. Otokar halka satışa alenen geçmediği sürece de olmayacaktır.

Eğer arazi yapılacaksa: Defender, Disco 1, RRC tercih edilmeli. Piyasadaki ikinci el Defender'ların hemen hepsi alındığında bakım isterken, ve de konfor özellikleri için ekstra para harcamak gerekirken; Disco'lar sadece aksesuar takarak iş görebiliyor. Burada seçim kişiye kalmış. İki araç birbirinin aynısı değil; doğal olarak da tercihler ön plana çıkacaktır.

Herkese Merhaba,

Vefik, Engin Bey'in belirttiklerine ilave olarak, Kendime Defender ararken gördüğüm bir durumu belirtmek isterim: piyasada satılan ve fiyatları çok makul görünen Disco araçların motor ömürleri genelde sona gelmiş durumda idi veya bana öyle denk geldi. Defender'lara komple motor yapılması ile Disco serisi araçlara motor yapılması arasında oldukça fiyat farkı mevcut.

Piyasada satılan Defender'lar ortalama 12 - 15 bin TL civarında fiyattan başlayıp, aracın kondisyonu - yaşı ve donanımları ile tırmanıyor. Daha düşük fiyatlara dizel Defender'lar da mevcut tabi ama ortalama olarak diri ve orjinal olarak ( kendi aracımı almadan önce ) araştırdığımda 15 - 19 bin TL civarında, kazasız, değişeni olmayan çok güzel Disco I ve II araçlar bulmuş ve çok heyecanlanmıştım. Fakat; araçların yürüründe, kaportasında sorun olmamasına rağmen motor ömürlerinin bitmek üzere olduğunu ve ortalama 12 - 17 bin TL civarında masraf ile karşılaşma riskim olduğunu öğrenmiştim.

Sonuçta, tüm Land Rover modellerini çok beğeniyorum. Disco serilerinin de neler yapabildiği hepimizce biliniyor ama motor ve yürüyen aksam anlamında ağır bakım ve hatta motor ömrünü bitirmiş araçlar, satın almış olan yeni sahibine çok pahalıya çıkabilir. Araçtan çok iyi anlayan bir usta ile bakılması - incelenmesi çok büyük önem arz ediyor diye düşünüyorum. Herhangibir genel yargı oluşturmak istemem, karşılaştığım ve bana denk gelmiş olaylardan yaşadıklarımı aktardım. Araştırmakta ve değerlendirmekte fayda var, belkide çok temiz - sağlam bir Disco seni bekliyor olabilir, inceletmek ve baktırmak lazım.

Hayırlısı olsun,

Barış

Barış bey,
bitik de olsa bir defender motoru rektefiyesi ne kadar tutuyor ki ?

Yorumlarınız çin teşekkür ederim. Aslında Barış Bey'in, Engin Bey'in bilgilerine ekledikleriyle beraber konu benim gibi Defender ararken bir anlıkta olsa Disco'nun büyüsüne kapılıp aklında "acaba?" soruna kapılanların aklını başına getirecektir :smiley: Defender'ı tasarım oalrak daha çok beğenmekteyim. İşlevsellikte önemli . Bu durumda Defender aslında bence daha rahat bir tutuma olanak verir. Birde benim her zaman savunduğum bir olay var. Eski arabalarda bir bozulma olduğu zaman açardık 15 dakikada hallederdik. Ama zamane araçlarında bırakın motor sorunlarını doğru düzgün ampul değiştirmek bile zor :smiley:

Tüm bilgiler için teşekkür ederim. Aklımın bulanıklığını yok ettiniz :smiley:

SAYGILARIMLA
Vefik

bu yüzden discovery 1 v8 aldım :smiley: şu aralar özelliklerine göre fiyatı en makul araç off road için

Defender çok daha nadiren bulunabildiğinden, adeta bulunmaz Hint ipeği gibi olduğundan, üstün yedek parça kalitesi ve seçeneklerinden, her köşe başında bulunabilen kaportacı, tamirci gibi artılarından, ve herşeyden öte Discovery'den kıyaslanamaz şekilde daha konforlu bir araç olduğundan daha pahalı fiyatları.

umutcelikel' Alıntı:
Defender çok daha nadiren bulunabildiğinden, adeta bulunmaz Hint ipeği gibi olduğundan, üstün yedek parça kalitesi ve seçeneklerinden, her köşe başında bulunabilen kaportacı, tamirci gibi artılarından, ve herşeyden öte Discovery'den kıyaslanamaz şekilde daha konforlu bir araç olduğundan daha pahalı fiyatları.

Acemiliğime verin ama ciddi misiniz şaka mı yapıyorsunuz?

deanvefikizgi' Alıntı:
Bende Toyota Sevdalısından bu kadar övgü gelince şaşırmıştım :D
Hem TYT sevdalısı hem eski Defender 110 300Tdi sevdalısı ;D
Şimdiki aklım olsa o zaman Disco 1 alırdım. Kürşat doğrusunu yaptı bence. (Defender yerine Disco almakla, Toyotayı bunun dışında tutuyorum)
Ama gerçekten de her pisliğine rağmen Defender kendini beğendirebilen bir araç...

disco lar braz daha lüxe kaçıyor arazi manasında yapılmamışları hiç bir yere gidemez deiyyorum ama kabileyeti kısıtlıdır defender ise standart haliyle bile birçok araçatan üstün arazi yetenekleri vardır yapılmamış bir defender la yapılmış bir disco orasındaki fark yakıt tüketimi disconun lüx olması parçasını defender a kıyasla pahalı olması ve defender kadar yaygın bir arac olmamasıdır ben olsam defender derim çünkü arazide lüxe gerek yok ve disco yapana kadar defender yaparım gidemeyeceği çıkmayacağı tepe geçemeyeceği yer kalmaz
saygılar
_AHMET_

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,956
Kaydolan Son Üyemiz
mazotanzarot

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR