Ynt: Defender Neden Pahallı? (Aynı fiyata Discovery'ler Defenderler var)
Herkese Merhaba,
Vefik, Engin Bey'in belirttiklerine ilave olarak, Kendime Defender ararken gördüğüm bir durumu belirtmek isterim: piyasada satılan ve fiyatları çok makul görünen Disco araçların motor ömürleri genelde sona gelmiş durumda idi veya bana öyle denk geldi. Defender'lara komple motor yapılması ile Disco serisi araçlara motor yapılması arasında oldukça fiyat farkı mevcut.
Piyasada satılan Defender'lar ortalama 12 - 15 bin TL civarında fiyattan başlayıp, aracın kondisyonu - yaşı ve donanımları ile tırmanıyor. Daha düşük fiyatlara dizel Defender'lar da mevcut tabi ama ortalama olarak diri ve orjinal olarak ( kendi aracımı almadan önce ) araştırdığımda 15 - 19 bin TL civarında, kazasız, değişeni olmayan çok güzel Disco I ve II araçlar bulmuş ve çok heyecanlanmıştım. Fakat; araçların yürüründe, kaportasında sorun olmamasına rağmen motor ömürlerinin bitmek üzere olduğunu ve ortalama 12 - 17 bin TL civarında masraf ile karşılaşma riskim olduğunu öğrenmiştim.
Sonuçta, tüm Land Rover modellerini çok beğeniyorum. Disco serilerinin de neler yapabildiği hepimizce biliniyor ama motor ve yürüyen aksam anlamında ağır bakım ve hatta motor ömrünü bitirmiş araçlar, satın almış olan yeni sahibine çok pahalıya çıkabilir. Araçtan çok iyi anlayan bir usta ile bakılması - incelenmesi çok büyük önem arz ediyor diye düşünüyorum. Herhangibir genel yargı oluşturmak istemem, karşılaştığım ve bana denk gelmiş olaylardan yaşadıklarımı aktardım. Araştırmakta ve değerlendirmekte fayda var, belkide çok temiz - sağlam bir Disco seni bekliyor olabilir, inceletmek ve baktırmak lazım.
Hayırlısı olsun,
Barış