Defender Şanzıman Sorunu ile İlgili Tavsiye İhtiyacı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan explorist Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,445

explorist

Yeni Üye
Herkeze selamlar . 87model düz dizel bir lr.110toplamaya calışıyorum vitesleri cırtlatmadan geçirebilmek için çaba harcamak zorunda kalıyorum.sanırım senkromeç problemi var? benim bilgisi olup, bukonuda bana yardımcı olabileceyini düşünen dostların tafsiyelerine ihtiyacım var .Öğrenmek istediğimben bir şanzıman utasınamı gitmeliyim ,yoksa sanzımanda yapabilen yani senkromeçleri değiştirebilecek olan bir land ustasını bulmalıyım. vede, acaba bunu yapacak olan usta çıkartığı parçaların yenilerini takıp toplayıp paramımı alacak? daha doğrusu servis manual ktaplarında görmüş olduğumuz tork değerlerini ölçerek felan şeklinde şanzıman toplyan kimseler varmı? acaba otokar servisleri bu sekildemi calışır? cevaplarınız için şimdiden çok teşekür ederim.

Etiketler
Selamlar,
Haklisiniz, muhtemelen senkromenc'ler miyadini doldurmus..benim aracimda da ayni problem var idi, benim aracimi bir Land ustasi yapti.. Ayrica size de ayni seyi onerecegim, nedeni de , madem arac topluyorsunuz, hazir bir ustaya gitmisken diger eksiklerinizi de tamamlar ve bakimlarinizi yaptirmis olursunuz.. iyi gunler dilerim, reha

Ynt: Defender Şanzıman Sorunu ile İlgili Tavsiye İhtiyacı

selamlar. şimdiden hayırlı olsun aracınız , şanzımandaki düzenli vitese geçmeme arızası depriyaj baskısından , depriyaj üst veya alt merkezlerden de olabilir . aracınızı nerede toplatıyorsunuz 110 lardan iyi anlayan birinde yaptırmak çok daha çabuk ve maliyeti de o denli ucuz olur.yani beyhude başka yerlerini kurcalatmamış olursunuz.saygılar

selamlar bendede aynı araç var arkadaşların söylediği gibi debyaj merkezleri ve baskıdan olabilir ben ayrıca şanzımana doğru yağ koymalısın eğer vites kutusuna ATF yerine 90 numara yağ koyarsan vitese geçmeme ve ses problemi yapıyor bu da bir seçenektir. tabiki şazımanın heryerine ATF koyulmuyor yanlış anlaşılmasın

Atf şanzımanın neresinde kulanılıyor.

selamlar ATF ana şanzımanda kullanılıyor,arazi şanzımanında da 80-90 hipoitli yağ kullanılması gerekiyor,tabiki diferansiyellerde de 80-90 hipoitli kullanılması gerekir .saygılarımla.

Otomatik olmayan Lr şanzımanında neden Atf yağ kulanılıyor anlamış değilim. Otomatik şanzımana benzer bir sistem mi var ?Yağ basıncıyla çalışan bir şanzıman mı?

Arkadaşım LR lerin hemen hepsine yani ana şanzımana ATF bırakılıyor. Sebebini şöyle açıklayayım LR şanzımanı tan sekromeçlidir kamanın üzerinde çalışan dişililerin içinde masure bilyalar vardır bunların yağlanabilmesi için ATF gibi ince yağa ihtiyaç vardır . Aksini söyleyen varsa 80-90 yağı ana şanzımana bırakarak deneyebilir.Bu demektir ki şanzımanı gözden çıkarmak , çünkü hemen şanzımanı kilitler. Bu gün dikkat ederseniz tüm araçlar ATF kullanıyor.Saygılar.

şöyle de diyebiliriz şanzıman üretilirken dişli ve diğer parçalar arasındaki boşluklara göre yağ seseçilir kalın yağ ince yerlere giremez bu yüzden istenilen yağın kullanılması gerekir

Teşekkürler;
Bir usta şanzımanın yağ boşaltma tıpasındaki filitrenin tıkalı olması aracın debraj kaçırıyor gibi bir duruma sebeb olur dedi. Bana gerçekçi gelmedi bu konu hakkında bilginiz var mı?

valla bendede vardı o sorun alt ve üst merkezleri değiştirdim ama yine viteste sorun var gibi şanzıman çatalımı ne onun değişmesi lazimmiş istn. dan fiyat aldım 210+kdv dedi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,942
Kaydolan Son Üyemiz
alierkam3806

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR