Defender toplamak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zexxus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,691
Ynt: Defender toplamak

yaw o zamanlar bekardım işim yoktu şimdi işim var paramı kendim kazanıyorum baskı gelmez artık o konuda problem kalmadı! defender için bugün eski servisimle görüştüm 30-35bin lira gibi bir rakam telafuz etti! benim için çevredeki ihalelere bakıyorlar şuan!! 10bin gibi kaporta ve şasesi düzgün bir araç bulabilirsek sıfırlamak 30-35bine toparlanır dediler! 12bin gibi bir rakam motor olur dedi 300tdi! normalmidir sizce?

Etiketler

bu arada mustafa kemal beyin defi'de maşallah çok güzel duruyor!
peki benim için çözüm önerisi olan varmı? def olacak orası belli oldu ama şimdiye kadar bulduklarım toplu olanlar hep düz dizel oldu! şöyle 5-6 gibi kasa ve şasesi iyi olan bulsam başlayacağım ama toplamaya ama onuda bulamıyorum! bildiğinizbir araç varmı o fiyatlara?
bide 300tdi olarak bu aracı buldum netten bileniniz varmı acaba bu def'i
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-defender-300-tdi-landrover-defender-biniciye-32189222/detay

arkadaşlar yakın tarihlerde def ihalesi varmı? bilen biri lütfen bana yardım etsin!!

Fiyatı 5-6 değil ama yakın bir defender var yine Trabzonda gezenbilir üyelerinden Nevzat Doğru abinin 7500 tl istiyor malum sitede ilanı var defenderlarda trabzonu aratırsanız resimlerinide görebilirsiniz. Yazmamış geçi ama pazarlık payıda belki vardır.

Yine malum sitede Trabzonda 300 tdi var motor olarak nasıl durumda bilmiyorum ama özellikleri iyi
Ön arka frenler disk
İç dış rollbar
webasto ısıtıcı
Warn vinç
Port bağaj
Şnorkel
Aleminyum çecalar
Tavan sisleri
Latikler goodyear mt

Bu aracı toplamaya kalksan bu fiyatı geçer.

taha bey öncelikle teşekkür ederim ilginiz için ilk söylediğiniz nevzat beyin aracı sizce sıfır motor dahil ne kadara çıkar! 2. söylediginiz camel sarı olan mı veya ilan nosunu verebilirmisizniz?

Evet camel sarısı olan, ilan numarsına bakmak için açtım ama ilan yoktu. Tekrar koyar heralde. Diğer arabaya sıfır motor koyarsanız, yaptıracağınız işlemlere göre de değişir. Örneğin
jant 1000,
vinç 1000-1500 arası,
port bağaj 750-1250 arası,
sisler 300-1000 arası,
vinç tamponu 600 1000 arası,
defransi;el kilidi türkiye fiyatı 1600-1750 civarı,
rollbar 750-1000 arası,
hidrolik direksiyon 1500-2000 arası
vb. malzemelerin hibirini kullanmak zorunda değilsiniz ama kullanayım derseniz fiyat doğal olarak yukarı çıkar.
Gelelim diğer işlemlere
Sıfır motor tüm ekipmanıyla 9000-13000 arası

kaporta işçiliği 1000-3500 arası

Boya işçiliği 1500-2500 arası
Motor sökme takma bende bilmiyorum. (Şenol ustam ısrarla para almıyor iş bitsin bakarız diyor)
Kumlama 500
Camlar fitiller 1250+ işçilik
döşeme 500-1500 arası
elektrik onuda bilmiyorum ne tutar onuda iş bitince öğrenecem.
lastikler 750-1500 arası
göze gelmeyen ufak tefek harcamalar (vida,perçin,silecek,devir saati,yıkama,benzin,contalar,pullar,çekici,proje,ruhsat işlemleri..... uzun bir liste 1500-2000 civarı)
Aklıma gelenler bunlar unuttuğum bir şürü daha şey olduğuna eminim okuyan tecrübeli arkadaşlar eklemeleri yapacaktır. Bu arada sarfedilen emek ve zaman paha biçilemez.

valla taha bey ellerinize sağlık çok yararlanacağım bu listeden!!
nacizane bir sorum daha olacak aracı aldıktan sonra komple sıfırlayıp orjinal halinde daha sonra bütçe doğrultusunda off road'a çevirmek ne derece mantıklıdır? işin aslı elimde 35-40bin gibi bir rakam var ve bu rakam doğrultusunda hareket edeceğim! sonuç olarak sizin göndermiş olduğunuz listedeki max fiyatları altalta toparlarsak benim bütçemi zorlayacak gibi duruyor!
ben daha önceki servisime sordum 12000 gibi bir rakam dedi 300tdi motor için komple takma işlemleri dahil! ve 30-35bin gibi bir rakama sıfır bir aracın olur dedi ama sanırsam servisimin demiş olduğu fiyat orjinal hali ile 0bir araç olacak!
sizler daha iyi bildiğiniz için sizlere soruyorum sizce orjinal sıfır bir araç topladıktan sonramı zaman içerisinde off road'a çevirmek. yada ilaki baştan şu parçaları şimdiden off road yap diyeceğiniz parçalar varmıdır? mesela ben kafamdan hep klimada taktırırım diye düşünüyordum ama bunuda sonraya bırakacagım gibi duruyor!!
kafam allak bullak oldu inanınki nasıl yapsam ki acaba?

Herşeyin sıfırına yada pahalısına kaçmak bence mantıklı değil. İş görebilecek aracı yolda bırakmayacak şekilde toplamak daha iyi olur kanaatindeyim. Örnek vermek gerekirse aracımın torpidosunun üstünde çatlaklar vardı yenisi ne kadar bilmiyorum ama 200 vardır heralde ben 2 tl'ye vinleks deri aldım 25cm biraz derby, 20 gr mat boya yenisinden farksız oldu. Başka bir örnek gösterge ayağı kırıktı sıfırı 95 tl sactan kalıp yapıp bakalit döktürdüm 5 tl. Bunun gibi yüzlerce örnek sayabiliriz. Bence yapılması mecbur olanları yapıp aracı tamamlamak daha mantıklı. Eğer gerek duyarsanız ilaveleri sonradan yapabilirsiniz. Örneğin yükselme kiti,defransiyel kilidi, portbağaj,jant,roolbar vb.. Aracı almadan önce muhakkak bir deneme sürüşü yapın hayal ettiğiniz gibi olmayabilir yada tam tersi araç sade haliyle bile sizi tatmin edebilir. Diyelimki araca 40000 tl yatırdınız Allah korusun aksi bir durumda satmanız gerekti bu fiyatı araçtan geri almanız zor. Almak için uğraşsanız zaman alır diye düşünüyorum.

çok doğru söylüyorsunuz o zaman diğer arkadaşlardanda yardım almam gerekir istanbul anadolu yakasında bildikleri işini iyi yapan ve sadece kendi cebini düşünmeyen ustalar vardıysa adres tel bilgilerini rica ediyorum!! çok teşekkürler taha bey çok yardımcı oldunuz!

Yardımcı olabildiyesem ne mutlu bana. İnşallah hayal ettiğiniz araca yakın zamanda kavuşursunuz.

Diyelimki araca 40000 tl yatırdınız Allah korusun aksi bir durumda satmanız gerekti bu fiyatı araçtan geri almanız zor

Tabi 40bin tl yatırdınız, kaskosuz kullanmak istemezsiniz, sigortalatmaya gittiğinizde kimi sigorta şirketleri "Hali hazırda kaskolu değilse 10 yaş üzeri araçlara kasko yapmıyoruz" diyor olacaklar.

Her soylediginizde haklisiniz muhakkak ancak ben artik binek bir aracla araziye girmek istemiyorum! Ayrica defendiri hep bagenmisimdir, sadece icini disini yenileyerek hem konforlu hem guvenli bir araca sahip olmak istiyorum! Bu arada maglum sitede bir ilanla daha karsilastim sizce mantiklimidir bunu alip pazarlikla sadece sifir motor taktirip birazda icini yenileyerek kullanilabilirmi?

zexxus' Alıntı:
Her soylediginizde haklisiniz muhakkak ancak ben artik binek bir aracla araziye girmek istemiyorum! Ayrica defendiri hep bagenmisimdir, sadece icini disini yenileyerek hem konforlu hem guvenli bir araca sahip olmak istiyorum! Bu arada maglum sitede bir ilanla daha karsilastim sizce mantiklimidir bunu alip pazarlikla sadece sifir motor taktirip birazda icini yenileyerek kullanilabilirmi?
[/quote
Hangi ilan?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,085
Kayıtlı Üye Sayımız
166,827
Kaydolan Son Üyemiz
alwaysrentacar

SON KONULAR

Geri