Defender Uzun Yol Ve Yakıt Tüketimi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brkyx Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,804

Etiketler
Ynt: Defender Uzun Yol Ve Yakıt Tüketimi ?

Aslında benimde aklımda hep bir soru işareti defender deneyimim yok çok iyi diyenlerde var berbatta tek araç olarak kullanmak istiyorum tabiki yüzde 25 sehir içi yüzde 75 sehirdışı olarak

berbat diyenlerin mutlaka bir bildikleri vardır, kullanmışlardır, deneyimlerinin üzerine konuşmuşlardır diye iyimser bir yaklaşımda bulunayım....

tek araç olarak tavsiye etmem, sonuçta o bir iş makinası...

naci

puma motorla otobanda 165i gördüm diğer araçlarla aynı gidiyorum diye bir şey okumuştum burada

Arkadaş düz dizel için soruyor.
Yanlış anlaşılma olmasın önceki yazdıklarımızın hepsi düz dizel için.

300 Tdi satan bir arkadaşla görüşmüştüm bir dönem.
Ben hiç 300 Tdi kullanmadım, satan arkadaş çok iddialıydı, bir kullan, bir daha inmezsin bu arabadan diyordu.
Daha sonra Haymanadaki off road yarışlarına giderken önüme bir 300 Tdi düştü uzun süre arkasından takip ettim.
Virajlara bile 100 km hızla giriyordu, rampalarda hemen hemen hiç hız kaybetmiyordu.

300 TDi Defender için gerçekten fiyat performans açısından iyi bir motor. Düz dizelden terfi edilebilecek kadar iddalıdır. Ancak işte biraz masraflı..Motoru bulmak, monte ettirmek, extra apartları rahat 11 bini bulur..Yakında ağabeyim de 300Tdi'a terfi edecek.

Birşey daha eklemek istiyorum düz dizeldeki ses miktarı 300 tdi da daha çekilebilir konumda..O gargargar çalışan patlamalı motor TDi da nispeten daha dikkatli kükrüyor sanki...Jandarma nelere kadir..Neler öğrendik orada :smiley: Açık landı, kapalı landı, personel taşıyıcısı, ambulansı derken pfft..

Defender'in motoru ne olursa olsun; içi ne denli lüks ve konfora dayalı olarak tasarlanmış olsun... o araç arazide kullanılmak için yapılmış. uzun yolda aynı veya daha düşük hacimli bir binek oto kadar rahat olmasını ve onun kadar az yakmasını beklemek hata olur.

İdeal kombinasyon eldeki binek otoyu tutup, sadece arazide kullanmak için bir Defender yapmak. harcanan maliyete karşılık beklentileri ve getirileri en uygun karşılayacak yöntem bu. Discovery veya başka bir model arazi aracını da düşünebilirsiniz, lakin o araçlar da belirli bir modifikasyondan sonra aynı rahatlığı veremeyecektir.

eğer iki aracı maliyeti yüksek gelecek diyorsanız bence defender derim.Nedeni ise;
1) Görkemli ve güvenli bir araç.
2) uzun yola da her zaman çıkılmıyor genelde şehir içinde kullanılıyor.
3) Hız felakettir.
eğer hızlı girmek isteyen varsa bir motosiklet alır allah ne verdiyse basar(tabiki bir yere kadar)
hem sürat hem off road diyen varsada onun çok parası vardır.
Gönül herşeyi istiyor ama imkanlar çerçevesinde tabii
BEN OFF ROAD VE DEFENDER DİYORUM ;)

hocam ben şöyle düşünüyorum.şehirdışına kamp ve off-road gezisine çıkanlar var defender'larla arazi araçlarıyla .hem şu anda mkg adlı üye ve birkaç defender sahibi arkadaş da uzun bir yola çıktılar.öte yandan defender'la dünya turuna çıkanlar da var.
www.istanbul2istanbul.com
normal binek araç gibi düz yolda 90-100 ü bulsun yeter.ee bir iş makinasından aşırı derecede konfor da bekleyemeyiz.bence artıları eksilerin götürüyor.

umutcelikel' Alıntı:
2.5 benzin
2.5 düz dizel
2.5 turbo dizel
2.5 turbo dizel intercooler (200tdi)
2.5 turbo dizel intercooler (300tdi)
3.5 V8 benzin

umut hocam hangisi iyidir.yani 3.5 v8 dışında :D
bir de puma motor lafı geçiyor.o nasıl birşeydir.
bunlardan hangisi hem arazide iyidir hem de düz yolda normal araçlar kadar gidebilir.hangisi ekonomiktir.hangisini avsiye edersiniz

Ya çok uzun soru...Çok tartışıldı forumda...
Hepsinin ayrı fanatikleri var..Sadece 2.5 TD dandik diye biliyorum, zaten hemen değiştirmiş LR onu...Onun dışında hepsinin ayrı avantajı ve dezavantajı var:smiley:))))
2.5 benzin/lpg düşük maliyet az sorun
2.5 düz dizel düşük maliyet sıfır sorun düşük performans
2.5 300tdi/200tdi yüksek maliyet ortalama performans
3.5 V8 manyak performans yüksek tüketim
vs vs vs
Ayrıca Ford motoru takanlar var, Tdilardan ucuza geliyor ve yüksek performanslı motorlar...
Geçmiş sayfaları inceleyin mutlaka.

Neden 3,5 V8 dışında. Gerçi üstadlar daha iyi bilirler ve bizi anlatırlar ama, lpg ile V8 dizeller kadar yakar gibime geliyor. Bence en kötü yanı derin su geçişleri , bilmem yanılıyormuyum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR