Defender Uzun Yol Ve Yakıt Tüketimi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brkyx Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,776
Ynt: Defender Uzun Yol Ve Yakıt Tüketimi ?

byseyyah' Alıntı:
Neden 3,5 V8 dışında. Gerçi üstadlar daha iyi bilirler ve bizi anlatırlar ama, lpg ile V8 dizeller kadar yakar gibime geliyor. Bence en kötü yanı derin su geçişleri , bilmem yanılıyormuyum.

çünkü o bir v8 :D
çünkü 3500cc motor hacmi var.
çünkü benim bütçem onu kaldırmaz :D (bütün çünkülerin sebebi :D )

Etiketler

byseyyah' Alıntı:
Neden 3,5 V8 dışında. Gerçi üstadlar daha iyi bilirler ve bizi anlatırlar ama, lpg ile V8 dizeller kadar yakar gibime geliyor. Bence en kötü yanı derin su geçişleri , bilmem yanılıyormuyum.
3.9 V8 EFI sıralı LPG benim 300Tdidan az biraz fazla yakıyordu. Ama 3.5 V8'in az yakacağına hiç ihtimal vermiyorum. Ayrıca birbiriyle senkronize çalışan çift karbüratör olayı biraz tırstırıyor beni Alfa Romeo misali ;D

umutcelikel' Alıntı:
3.9 V8 EFI sıralı LPG benim 300Tdidan az biraz fazla yakıyordu. Ama 3.5 V8'in az yakacağına hiç ihtimal vermiyorum. Ayrıca birbiriyle senkronize çalışan çift karbüratör olayı biraz tırstırıyor beni Alfa Romeo misali ;D

Bilmiyorum o kadarını ama içimi kemiren bir V8 hevesi var, ama hilux'tende vazgeçemiyorum

umutcelikel' Alıntı:

hocam peki bu defender çok arıza yaparmı arıza yaptığı zaman parçası ve tamiri pahalımıdır.bir defender topladıktan sonra arkama bakmadan 5 yıl arızasız kullanabilirmiyim

Aracınızı severseniz,uzunyolada gidilir, günlük olarakta kullanılır, yakıtınada hızınada katlanırsınız.

Askerin polisin canı yokmu ,hergün devriye hergün görev, sıfır modifiyeli defenderlerle 20 yıldan fazladır görev yapıyorlar, kullanılmayacak olsa onlar kullanmazdı.

Geçen gün Bir inşaat şirketinin sahinbiyle konuşuyorduk, Umut kızacak ama adamlar şantiyelerde yıllardır hertürlü aracı denemişler, en uzun dayanan 3 yılla toyotaymış, defender aldık herkes rahat etti diyordu, ne parçası ne servisi üzüyor kimsenin şikayeti kalmadı diyordu, standardına bağlı kalırsanız ne arıza yapar ne aks keser, modifiye edeceksenizde kuralına göre yapmanız gerekir.

Selamlar

şaşırma.... benim disco da aks maks kesmiyo :smiley: çok söz dinler kendisi. git diyorum, gidiyo... kal diyorum, çamurda saplanıyor :smiley:

bu da son hali:
[attachment=1]

bi gözü hala aya bakıyor ya... onu da 2 yıldır düzeltemedim.

ah ahhhh... sen biliyor musun, bir tampon yaptırmak ne zor iş? gidip sıfırını USA'dan getirmemize yardımcı olacak bir arkadaşım olmadı ki hiç ;D

discovery-V8' Alıntı:
Aracınızı severseniz,uzunyolada gidilir, günlük olarakta kullanılır, yakıtınada hızınada katlanırsınız.

Kesinlikle katılıyorum bu fikre.

discovery-V8' Alıntı:
Askerin polisin canı yokmu ,hergün devriye hergün görev, sıfır modifiyeli defenderlerle 20 yıldan fazladır görev yapıyorlar, kullanılmayacak olsa onlar kullanmazdı.

Onlardan biri benim, Türkiye petrolleri A.O. da 8 yıl görev yaptım. Bunun 5 yılında 1994 model 2.5 düz dizel 110 kasa (otokar), 2 yılında 1990 model 2.5 turbo dizel 90 kasa (ingiliz) LRO kullandım. 1 yılda masabaşı işi yaptım. sonrada ayrıldım zaten :smiley: masabaşı bize yaramıyor.

Güney doğu anadoludan trakyaya veya tersi yönde kamp nakilleri yapardık. en az 50 araçlık LRO ve Unimoglar ile, Unimoglar karavan çekerdi aynı zamanda.

2.5 düz dizel LRO ın kamuda bol olmasının sebebi bizim yasalarımız. Yasalara göre bir ürünün yerlisi var ise kamu onu almak zorunda. Hal boyle olunca kamu otokarın ürettiği düz dizel LRO larla dolu. Şimdi şimdi bu yasayı bir şekilde aşıyor kurumlar.

discovery-V8' Alıntı:
Geçen gün Bir inşaat şirketinin sahinbiyle konuşuyorduk, Umut kızacak ama adamlar şantiyelerde yıllardır hertürlü aracı denemişler, en uzun dayanan 3 yılla toyotaymış, defender aldık herkes rahat etti diyordu, ne parçası ne servisi üzüyor kimsenin şikayeti kalmadı diyordu, standardına bağlı kalırsanız ne arıza yapar ne aks keser, modifiye edeceksenizde kuralına göre yapmanız gerekir.

Buna bende şaşırdım. Şu an yine bir sismik ekipte görev yapıyorum. Burada bir dönem ingiliz yöneticilerin baskıları ile 2004 te LRO defender lar alınmış. Ekipteki araçların yarısı LRO, diğer yarısı LC 70 ve 100 serisi. Mekaniklerin söylediği LC ler ayda bir rutin bakıma giriyor, LRO lar her hafta bir arızadan atölyeye gidiyor. Kamp nakillerinde hiç bir şöför LRO yu götürmek istemiyor. Çünkü sol kolları sakat kalmış gibi oluyor :smiley:

Amacım ne birini kötülemek nede diğerini methetmek. Sonuçta iki fabrikada benim değil :smiley: sadece yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak.

Ben bunları konu denk geldiği için yazdım ama aslında burla konumuz LC değil.

ilk defa LRO kullanacak arkadaşların, bütçeleri müsait ise 2. araç olarak, değil ise en azından gezenbilir gezilerine katılıp LRO yu tanıyarak almalarını öneririm.
(düz dizel için)

umutcelikel' Alıntı:
??? ??? ::smiley:
Şaşırdım doğrusu kızmaktan ziyade...

Umutcum , Öne arkaya kilit koymazsan, 7.50 16 dan büyük lastik koymazsan aks kesmez, bunları yapacaksan uygulanması gereken prosedür belli. V8 motorla, normal ağırlığının 700 kg daha ağırlaştırılmış haliyle, arkada %100 kilitle, ve standardtan 2 inch büyük lastikle ben 5 senedir aks kesemedim. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR