Defender Vinç ve Lastik Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Çermik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,905

Çermik

Yeni Üye
Yer
Bursa/İnegöl
235.85.16 ölçülerinde dişli kar lastiği. Elinizde mevcut mu ? 1988 model 2.5, 110 defender im var. Bildiğiniz gibi 2 tonluk aracım. Buna uygun hangi vinç almalıyım. Hangisini önerirsiniz.
Şimdiden çok teşekkür ederim, saygılarımla.

Aşağıdaki adreste bulunan vinçlerden sizce en uygunu hangisidir ?

http://www.sahibinden.com/netlift_9500_lb_vinc-83WQQaXQQ16745102WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/britpart_vinc_db9000c_9000_lb_winch-31WQQaXQQ17706773WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/t-_max_ew-_9000_vinc_ba_2609_-29WQQaXQQ17906207WQQpXQQdisplayitem

Etiketler
Ynt: Defender Vinç ve Lastik Hakkında Yardım

Çermik' Alıntı:
235.85.16 ölçülerinde dişli kar lastiği. Elinizde mevcut mu ? 1988 model 2.5, 110 defender im var. Bildiğiniz gibi 2 tonluk aracım. Buna uygun hangi vinç almalıyım. Hangisini önerirsiniz.
Şimdiden çok teşekkür ederim, saygılarımla.
Öncelikle forumumuza hoş geldiniz....

Lastik arıyorsanız buradakı linkten ilanlar bölümüne bakabilir yada yeni bir konu açarak talebinizi dile getirebilirsiniz sizn açınızdan daha faydalı olur...

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=255.0

Vinç konusuna gelince forumda bir çok vinç kullanıcısı size yardımcı olabilirler ayrıca vincle ilgili konularda var incelerseniz bulabilirsiniz saygılar...

Çok teşekkür ederim. Forum hakikaten çok yararlı ve okurken zevk aldığım bilgiler içeriyor.

Ben Warn M8000 kullanıyorum memnunum. Eğer bütçenizi aşmıyorsa Warn tavsiye ederim.
T-max de oldukça yaygın kullanılan bir marka.

Seçtiğiniz kapasitew Defender için uygun.

nkurtkaya' Alıntı:
Ben Warn M8000 kullanıyorum memnunum. Eğer bütçenizi aşmıyorsa Warn tavsiye ederim.
T-max de oldukça yaygın kullanılan bir marka.

Seçtiğiniz kapasitew Defender için uygun.

Teşekkür ederim.
T-max ve NETLIFT arasında kaldık. Galiba T-max tercih etmem gerek.

vinc secerken aracınızın agırlıgının 2.5 oranında kapasitesi olan vincleri tercih etmeniz daha iyi olur aracınız sanırım 1.7 ton size 4.2 tonluk bir vinc işinizi görecektir 9500lbr

Vinç alırken ne sıklıkta ve ne kadar yük altında kullanacağınızı belirlemeniz lazım. Eğer vincinizi çok sık kullanacak ve zorlayacaksanız daha kapasiteli bir cıhaz almanızı tavsiye ederim. Warn marka bu işin en iyilerinden ve bence diğer markalardan daha dayanıklı bir vinç. Vinci bu şekilde de kullanacaksanız çekme kapasitesi kadar çekme sürati de sizin için önemli olacaktır. Daha süratli bir vinç ile makara kullandığınızda normal vinçlerle makara kullanmanıza göre daha rahat edersiniz.

Eğer sadece arasıra kullanacağınız ve sadece garanti olsun diye araçta bulunacaksa hangi markayı adığınız esasında çok da fark etmeyecek. Gönderdiğiniz linkler arasında öncelikle T-max 9000 'i daha sonra brtipart marka olanı tavsiye ederim. T-max hem parca servis hemde güvenilirlik olarak iyi bir vinç.

Kolay gelsin.

Vinc konusunda arkadaslar gerekli marka ve tip bilgilerini vermisler.. benim ek olarak onerecegim 2 maddeden birisi mumkunse uzaktan kumandali bir tip olsun ( yalniz kablolu kumandaya gore cevre ve arac yonunden daha dikkatli kullanmaniz gerekecektir... )
ikinciside sentetik halat'lilar her yonden daha kullanislidir ( cekme dayanimi , yer kaplamasi,sarma ve acilma sirasindaki kolaylik & emniyet, baglayacaginiz agaclara zarar vermemesi vs gibi nedenlerle ... )
kolayliklar dilerim / Ertugrul

Off_Road' Alıntı:
... ikinciside sentetik halat'lilar her yonden daha kullanislidir ( cekme dayanimi , yer kaplamasi,sarma ve acilma sirasindaki kolaylik & emniyet, baglayacaginiz agaclara zarar vermemesi vs gibi nedenlerle ... )
kolayliklar dilerim / Ertugrul

Vinç halatı sentetik de olsa direk agaca bağlanmamalı mutlaka strap kullanılmalı. Eğer 4-6 m'lik strapler uzun geliyor ise sadece ağacı saracak kadar 2m'lik bir kısa strap bu iş için çok kullanışlı ve çevre dostu oluyor.

Not: Halat ince olduğu için, hertürlüsü, agacın gövdesine zarar verir. Strapler yassı ve geniş olduklarından zarar vermezler.

nkurtkaya' Alıntı:
Vinç halatı sentetik de olsa direk agaca bağlanmamalı mutlaka strap kullanılmalı. Eğer 4-6 m'lik strapler uzun geliyor ise sadece ağacı saracak kadar 2m'lik bir kısa strap bu iş için çok kullanışlı ve çevre dostu oluyor.

Not: Halat ince olduğu için, hertürlüsü, agacın gövdesine zarar verir. Strapler yassı ve geniş olduklarından zarar vermezler.

Bence de vinçlerken en dikkat edilmesi gereken konulardan biri hakkında Nejat çok doğru bilgi vermiş. Ağacın gövdesine zarar verdiğiniz zaman ağaç bir süre sonra kuruyup ölüyor. Daha evvel bazı uygulamalarını gördüğüm ağaç çevresine strap yerine zincir sarmak v.s. gibi uygulamalarda çok zarar veriyor.

tricknick' Alıntı:
Bence de vinçlerken en dikkat edilmesi gereken konulardan biri hakkında Nejat çok doğru bilgi vermiş. Ağacın gövdesine zarar verdiğiniz zaman ağaç bir süre sonra kuruyup ölüyor. Daha evvel bazı uygulamalarını gördüğüm ağaç çevresine strap yerine zincir sarmak v.s. gibi uygulamalarda çok zarar veriyor.
tricknick' Alıntı:
Vinç alırken ne sıklıkta ve ne kadar yük altında kullanacağınızı belirlemeniz lazım. Eğer vincinizi çok sık kullanacak ve zorlayacaksanız daha kapasiteli bir cıhaz almanızı tavsiye ederim. Warn marka bu işin en iyilerinden ve bence diğer markalardan daha dayanıklı bir vinç. Vinci bu şekilde de kullanacaksanız çekme kapasitesi kadar çekme sürati de sizin için önemli olacaktır. Daha süratli bir vinç ile makara kullandığınızda normal vinçlerle makara kullanmanıza göre daha rahat edersiniz.

Eğer sadece arasıra kullanacağınız ve sadece garanti olsun diye araçta bulunacaksa hangi markayı adığınız esasında çok da fark etmeyecek. Gönderdiğiniz linkler arasında öncelikle T-max 9000 'i daha sonra brtipart marka olanı tavsiye ederim. T-max hem parca servis hemde güvenilirlik olarak iyi bir vinç.

Kolay gelsin.
tricknick' Alıntı:
Kolay gelsin.
Evet sadece arasıra kullanacağız. Arasıra dediğim araç ne kadar sıklıkla batarsa, o zaman vinç devreye girecek :smiley:

Bilgiler için çok teşekkür ederim, vermiş olduğunuz bilgilere göre hareket edicem. Teşekkürler.

Satılık bir vinç.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46288.msg0;topicseen#new

defendere direk hidrolik winch takmanız için hidrolik pompasının degişmesi gerekiyor.kendi pompası zayıf geliyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR