Defender, Yapılacaklar Listesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan JAMES BROWN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,991

JAMES BROWN

Kamp II
Yer
iSTANBUL
Öncelikle selamlar ve saygılar.DEFENDER heveslisi ve aşığı olarak halen aracımı alamasam da(ZJ mi satar satmaz alacağım :smiley:) daha almadan kafamda ki projeler son hız devam etmekte.Yabancı internet sitelerinden ve sizlerin eklediği tüm fotoları indirip inceleyerek kendi DEFENDER ımı şekillendiriyorum.Sizlerden ve tecrübeli üyelerimizden aşağıdaki listeye göz atmalarını ve listedekilerin yaklaşık maliyetlerini yazmalarını rica ediyorum.Belki alacağım araçta çoğu olacaktır fakat ben en çıplak halini göz önüne almak istedim.Bu hem benim hem bu konuları merak eden diğer arkadaşlarımız için faydalı olacaktır.

1.Ön ve arka koltukların değişimi.(Dört adet sanırım doblo koltukları veya farklıda olabilir.)
2.Tavan döşemesi komple ve 4 kapı döşemesinin orjinali ile değişimi(OTOKAR da mevcutmuş sanırım)
3.Şnorkel
4.Port bagaj -aracın yanlarından cam altlarına kadar ve ön cama kadar uzanan demirli model(fiyat kuşkusuz usta ve yapılan yere göre farklılık gösterecektir)
5. Ön ızgara ve farların 2006-2010 görünüme çevrilmesi
6. 2 inc yükseltme(get veya diğer sistemler olabilir.)
7.Ön konsolun torpidonun değişimi.(yıpranmış olabiliyor-değişim derken 2010 model olanları kasıt etmiyorum bildiğimiz 1990 lı model olanlar)
8.Direksiyon simidinin yeni model olanı ile değişimi.
9.Webasto-çorum kalorifer alımı.

Kuşkusuz DEFENDER için yapılacaklar listesi uzar gider.Fakat ben en temel olanları ve benim için olmazsa olmazları listeledim.Vinç,demir ön –arka tampon,Komple boya-Sticker vb. gibiler için beğendiğim örnekleri de belirledim fakat bunları maliyet yelpazesi çok farklı olduğundan sadece yukarıdakileri sormak istedim.Herkese teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Defender, Yapılacaklar Listesi

Off road modifiyesi dipsiz bir kuyu, ve bu kuyunun içindeki en dipsiz iki araçda defender ve cj

yapılması gerekenler ve yapılabilecekler asla bitmez
:D

ZJ den sonra defendere geçince bu listedeki öncelik sıraları muhtemelen değişecektir. insan alışkın olduğu merkezi kilit, otomatik cam gibi özelliklerin yokluğuna kolay alışamaz :( bence alınan araçtaki eksikliklere yönelik bir liste yapılması daha sağlıklı olur.

ama ne olursa olsun bu yapılacak listesi asla bitmez ;D

defendere yapılacak listesinde sınır olmuyorki. ne eklersek ekleyelim eklemediğimiz çok şey çıkıyor. ama hayırlısı.

altug onaran' Alıntı:
ZJ den sonra defendere geçince bu listedeki öncelik sıraları muhtemelen değişecektir. insan alışkın olduğu merkezi kilit, otomatik cam gibi özelliklerin yokluğuna kolay alışamaz :( bence alınan araçtaki eksikliklere yönelik bir liste yapılması daha sağlıklı olur.

Haklısınız ama inanın otomatik cam-merkezi kilit en son arayacağım şey.Karar verdim ki safkan bir off-road,arazi ve kamp aracı istiyorum.Asfalt veya konfor 2.planda artık .Fakat DEFENDER hevesim -tutkum-aşkım ne derseniz deyin nasıl başladı ben de anlamadım.Sanırım 2 Hafta önce yaptığım Gökçeada gezimde kararım kesinleşti.DEFENDER olsaydı sanki daha zor parkurlara ve tepelere daha kolay çıkabilirdim.Onun dışında DEFENDER Bana Custom Harley Davidsonları hatırlatıyor.Yani sahibinin isteğine göre şekillendirilebilen kişilikli araçlar.Virüs bulaştı bir kere.ZJ satılır satılmaz Artık LAND sayfasındayım ;)

altug onaran' Alıntı:

merkezi kilit alarm 280 + 250 tl daha verin ön otomatik cam :smiley: defender için yapan biliyorum + merkezi kilit alarm yaptım (not kasko ve trafik sigortasında merkezi kilit alarm yoksa eğer iptal yada hasar bedelinin ödenmemesi gibi bir sorun la karşılaşa bilirsiniz biliyormuydunuz. ayrıca ben 1992 model def 110 için kaskoda yaptırmayı başardım.)

önerim şu başlığın altına bakın çok değerli bilgiler bulursunuz
GEZENBİLİR
OFF-ROAD
GARAJ - GARAGE

mesala en göze çarpan benimde favorim (bu araç sonrasında balıkesirden umut kardeşimize geçti sanırım yanlışsa düzeltsinler ismi beyaz puma en güzel defender hangisi yarışmasında açık ara birinci olan bir araç (benimki Emir 9. oldu ) tavsiyem defender yapacaksanız çok iyi hazırlanın psikolojik maddi manevi ve teknik program yönünden )

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25412.0

febulent' Alıntı:
merkezi kilit alarm 280 + 250 tl daha verin ön otomatik cam :smiley: defender için yapan biliyorum + merkezi kilit alarm yaptım (not kasko ve trafik sigortasında merkezi kilit alarm yoksa eğer iptal yada hasar bedelinin ödenmemesi gibi bir sorun la karşılaşa bilirsiniz biliyormuydunuz. ayrıca ben 1992 model def 110 için kaskoda yaptırmayı başardım.)

önerim şu başlığın altına bakın çok değerli bilgiler bulursunuz
GEZENBİLİR
OFF-ROAD
GARAJ - GARAGE

mesala en göze çarpan benimde favorim (bu araç sonrasında balıkesirden umut kardeşimize geçti sanırım yanlışsa düzeltsinler ismi beyaz puma en güzel defender hangisi yarışmasında açık ara birinci olan bir araç (benimki Emir 9. oldu ) tavsiyem defender yapacaksanız çok iyi hazırlanın psikolojik maddi manevi ve teknik program yönünden )

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25412.0

defender sahibi olduktan sonra gerisi kolay ;D merkezi kilit, otomatik cam, G4 port bagaj, yeni konsol falan benim için 10 günlük bir olay hepsini kendim yaparım zaten yeterince el alışkanlığı kazandım önemli defender sahibi olabilmek ;)

bizde 1990 model discoveryi sıfırdan kasko yaptırmayı başarmıştık ;D 20 yaşında bir araç için her yer kasko yapmıyor :(

altug onaran' Alıntı:
defender sahibi olduktan sonra gerisi kolay ;D merkezi kilit, otomatik cam, G4 port bagaj, yeni konsol falan benim için 10 günlük bir olay hepsini kendim yaparım zaten yeterince el alışkanlığı kazandım önemli defender sahibi olabilmek ;)

bizde 1990 model discoveryi sıfırdan kasko yaptırmayı başarmıştık ;D 20 yaşında bir araç için her yer kasko yapmıyor :(

bu işe en kolay ki ben tavsiye etmedim hiç mke den bir hurda alıp başlaya bilirsiniz 7 bin tl :smiley: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21227.0

ayrıca hangisi yakın bilmem bu ustalardan birine ulaşın konuşun sorun soruşturun öyle alın derim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=53730.0

şimdiden hayırlı olsun.

JAMES BROWN' Alıntı:
Öncelikle selamlar ve saygılar.DEFENDER heveslisi ve aşığı olarak halen aracımı alamasam da(ZJ mi satar satmaz alacağım :smiley:) daha almadan kafamda ki projeler son hız devam etmekte.Yabancı internet sitelerinden ve sizlerin eklediği tüm fotoları indirip inceleyerek kendi DEFENDER ımı şekillendiriyorum.Sizlerden ve tecrübeli üyelerimizden aşağıdaki listeye göz atmalarını ve listedekilerin yaklaşık maliyetlerini yazmalarını rica ediyorum.Belki alacağım araçta çoğu olacaktır fakat ben en çıplak halini göz önüne almak istedim.Bu hem benim hem bu konuları merak eden diğer arkadaşlarımız için faydalı olacaktır.

1.Ön ve arka koltukların değişimi.(Dört adet sanırım doblo koltukları veya farklıda olabilir.)
2.Tavan döşemesi komple ve 4 kapı döşemesinin orjinali ile değişimi(OTOKAR da mevcutmuş sanırım)
3.Şnorkel
4.Port bagaj -aracın yanlarından cam altlarına kadar ve ön cama kadar uzanan demirli model(fiyat kuşkusuz usta ve yapılan yere göre farklılık gösterecektir)
7.Ön konsolun torpidonun değişimi.(yıpranmış olabiliyor-değişim derken 2010 model olanları kasıt etmiyorum bildiğimiz 1990 lı model olanlar)

Kuşkusuz DEFENDER için yapılacaklar listesi uzar gider.Fakat ben en temel olanları ve benim için olmazsa olmazları listeledim.Vinç,demir ön –arka tampon,Komple boya-Sticker vb. gibiler için beğendiğim örnekleri de belirledim fakat bunları maliyet yelpazesi çok farklı olduğundan sadece yukarıdakileri sormak istedim.Herkese teşekkür ederim.

Ben araştırmalarım sonucu birkaç maddenin fiyatını bulabildim.

1.Koltukların değişimi:Toplamda 400-500 tl .Koltuklar Sıfır ve DOBLO Koltuğu .Arka koltuklarda kafalıklar var ve öne yatabiliyor.
2.Şnorkel 350 tl.Safari markanın birebir aynı ve ithal bir marka.Gayet güzel.
3.Direksiyon konusunda fiyat aralığı 30 tl den başlamakta.Zevke göre birçok model mevcut.
5.Ön panjurun ve farların 2010 görünüm haline çevrilmesi.Sadece bir kaynak buldum oradada 800 tl idi.Bence çok pahalı ve gereksiz.Nerdeyse vinç alınır .
Şimdilik bu kadar :smiley:

kabaca sadece yazılan

Land Rover Defender 110-83 1992 model, 2500cc benzinli + lpg MG1 sınıfı arazi Taşıtı, 61 KW gücünde ( yaklaşık 100 BG), Ağırlığı boş 2400 Kg, Sürekli 4x4, 76000km de, emniyetten çıkma, 17 000 TL
yanlara ve kaput üzerine basmak için çeta kaplama = 250 TL
Çok amaçlı aksessuarlı (dalkıranlar-kürek-kazma-balta-nacak-orak-sahra kriko-10 ton kriko-Hi-Lift 50 İnc Kriko, çok amaçlı alet sandığı, tamir bakım ilk yardım setleri, yol ve güvenlik işaretçileri, -20 lt yedek benzin bidonu metal) = 500 TL
Hepsi konsoldan ayrı ayrı kumanda edilebilir önde 2 adet hella sis farı = 350 TL
üstte 6 adet sis farı= 150 TL
arkada ilave geri lambası ve sis lambası = 50 TL
Cd+Usb+hafıza kartlı teyp= 150 TL
Telsiz CB MİDLAND ve anteni = 500 TL
önde üçgen tampon = 750 TL
Tampon üzerinde A bar (Radyatör koruma demiri ) = 250 TL
arkada özel tampon = 500 TL
100 amp akü mutlu= 195 TL
ana elektrik kesici Anahtar Bosch= 75 TL
Bridgestone 235x85x16 MT lastik = 1000 TL
hidrolik dreksiyon= 2000 TL
Lpg li ruhsata işli = 700 TL
arkada Tmax 9500 4300 kg vinç = 1150 TL
önde tmax 12000 6000 kg vinç = 1500 TL
orjinal otokar port bagaj = 1150 TL
Arka merdiven = 100 TL
Çeki demiri = 50 TL
Önler ve arkalar procomp U.S.A. marka +4 inc arazi amortisör, körüğü ve +2inc helezion yay = 750 TL
Arazi rod borusu kiti = 350 TL
kartel muhafazası aluminyum = 300 TL
ön ve arka şanzıman muhafazası = 150 TL
şinorker = 450 TL
arkalara disk fren önler soğutmalı disk fren = 2500 TL
800watt attlas jenaratör = 195 TL
önde detroit true track arkada detroit locker nospin difrensiyel kilidi = 3000 TL

Ruhsatı Masrafı 11 kişi, renk gri kurşini, vinçler ve çeki demiri ruhsata işli römork çeker izinli = 1250 TL

Trafik Çıkışına kadar Yapılan Bakım ve onarım masrafları 3500 TL (bu rakam 10000 - 15000 bulur araca göre )

toplam 40000 üstü
kayıtlı harcamalar akılda kalanlar bunlar
bu rakam kuru şaseden sona kadar 65000 tutar azını harcamazsınız. mutlak üstü olur

JAMES BROWN' Alıntı:

3.Şnorkel

1. ön koltuklar doblo olmasına gerek yok sadece arka koltukları doblo koltuğu ile değişmeniz yeterli ön koltuklar bulabileceğiniz en alçak koltuk olmasına dikkat etmeniz gerekir aksi halde koltuk semerinde tadilat yapmanız gerekebilir

2. tavan döşemesi ve panzotların örjinalinin fiyatını ne siz sorun nede ben söyleyeyim o paraya doğan görünümlü şahin bile alırsınız :smiley: tavan döşemesini fiberden basan var çok başarılı yaklaşık 350-400lt civari
panzotları bilmiyorum ama değişmek yerine üzerine deri kaplandığındada çok başarılı olabiliyor (ben öyle yaptım )

3. şnorker otokar olursa yaklaşık 130-200 arası fiyat oynuyur ama daha yakışıklı bişey istiyorsanız safari ve safari taklidi olanlarda var 500-700 arası bişey

4.port bağajı cam altına kadar inenlerden tavsiye etmem ya cam altından içeriye girip şaseye bağlanmalı yada olmamalı (işlevsel olmasını istiyorsanız ) bildiğimiz otokar yada g4 port bagaj tavsiye derim

6. 2" yükselme get ile değilde +2" yay ve +2" gazlı amortisör tavsiye ederim (madem yükseltme var artikilasyonda artsın ) fitalrarı hakında bilğim yok ama heralde toplam 1000 tl olabilir

7. ön konsolu değişmeye gerek yok üst kısmı ve alt kısmı sökülebilir ve üzerine siyah deri kaplatabilirsiniz

8. direksiyon simidi yeni model 65-70tl arası ama aracın modeline göre göbeği uymayabilir eski direksiyonun göbeğini kesip yeniye takmanız gerekir (iyibir tornacıya ihtiyacınız var )
9. çorum kaloriferine gerek yok orjınalide gayet başarılı ama arka kısıma ekstra corum olabilir

İnşanlah istediğiniz defendere kavuşur istediğiniz şekilde toplarsınız

febulent' Alıntı:
..............................................toplam 40000 üstü
kayıtlı harcamalar akılda kalanlar bunlar
bu rakam kuru şaseden sona kadar 65000 tutar azını harcamazsınız. mutlak üstü olur

Ben Bülent'in yolundan gidicem ... Hepsini tedarik etmeye gücüm yetmese bile hayallerim büyük olur :D

Cenk

nordic1903' Alıntı:
Ben Bülent'in yolundan gidicem ... Hepsini tedarik etmeye gücüm yetmese bile hayallerim büyük olur :D

Cenk

başına MKE ihalesinden alınan hurda sayılan araca yedi bin türk lirasını yazsınlar, alım satımlar ruhsat ve nakil, Boya ve kaporta hazırlığı aracın kuru şaseye getirilmesi kumlama epoksi boya, Mekanik bakım ve TDİ motor, diferansiyel kilidi, tüm dış iç aksesuarlar, otomatik camlar merkezi kilit, hidrolik direksiyon, ön tampon ve vinç, lastik ve jantlar, flanjları vb. daha bir sürü şey daha 60000 TL 70000 TL harcayanlar var bitanesine şahit oldum 73000 tl fakat harcadığınız gibi satılmaz bu araca masraf yapmak istiyorsanız bir ömür yanınızda tutmalısınız. kötü günler için saklayacağınız ve günü gelince bozduracağınız bir cumhuriyet altını yada reşat değildir biline ama bunun kaynağı yine insandır KIYMET BİLMEYEN insan,

mesela bu def 110 dan 90 a döndü tüm malzeme orjinal ve tente ingiliz

90 def.jpg

bu arada listeme merkezi kilit ve alarmı eklememişim 280 tl :smiley: bide kaporta boya var ufak tefek şeyler demeyin kapı ayarları ve conralar pencere etrafları işçilik malzeme 1500 azmı.... bu defender ın en çok şu huyunu seviyorum orjinal gibi olmasada kendi zevkine göre ona yakın bir sonuç elde edeceğin çözüm mutlaka bulunur. çok çok araştırıp aynı şeyleri kim nasıl yapmış bakın yan yana üst üst te koyun öyle yapın
hayırlısı olsun

febulent' Alıntı:
.......... kötü günler için saklayacağınız ve günü gelince bozduracağınız bir cumhuriyet altını yada reşat değildir biline ama bunun kaynağı yine insandır KIYMET BİLMEYEN insan,

mesela bu def 110 dan 90 a döndü tüm malzeme orjinal ve tente ingiliz

Bu konu benim de ilgimi çekiyor..LR Defender kullanıcılarının neredeyse tamamı bu işe ciddi emek ve para harcamasına rağmen piyasada satış aşamasında yeterli şekilde kabul görmüyorlar..Türkiye para ve materyalist anlamda çok değişti..İnsanlar çok fazla derecede paraya tamah eder oldu..Bu da meta'nın değerlerini önemsememelerine neden oluyor..

Bu nedenle dediğinize sonuna kadar katılıyorum..Bu araç bir aşktır ve parasal bakmamak lazım..

Cenk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,774
Kaydolan Son Üyemiz
uralkanalizasyon

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR