Defender, Yapılacaklar Listesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan JAMES BROWN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,969
Ynt: Defender, Yapılacaklar Listesi

Şimdiden hayırlı olsun,bunlar tatlı telaşlar ve tabiri caiz se "kaşıntı" lar :D....
Bende 3 adet defender topladım,ama hala bir sonraki defender e aktardığım ve sonradan yapmayı düşündüğüm şeyler vardı :eek: Yani bu işin sonu yok maalesef.

Ama size tavsiyem alacağınız aracın motor ve model ine göre bu planlamaları yapanız.Ve kapitallaeri dökmeniz. ;D

Size 1.madde(elimde lc nin defenderlerde rahat olarak kullanabileceğiniz 2 adet ön,3lü arka sıra koltuk ve arka yanlar içim açılıp kapanabilen koltuk mevcut).4.6.7.8.9.(webasto ve çorum kalorifer mevcut) maddeleriniz konusunda hem fikir olarak hemde materyal ve yapım ( http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=38868.0 ) konusunda yardımcı olabilirim.

Etiketler

Ben o aşamayı geçtiğimiz Cumartesi geçtim :smiley: eee sonra ;D

- Ön - Arka Bearmach Helezon
- Ön-Arka Tampon
- 235 / 85 / 16 R BFG AT Lastik
- Ön Konsol
- G4 Port Bagaj

Bunlar da bu ay içinde yapmayı planladıklarım...Ya sonrası ? Valla ben de bilmiyorum ucu çoooooook açık ;D ;D ;D ;D ;D

Cenk

mesela bu def 110 dan 90 a döndü tüm malzeme orjinal ve tente ingiliz
[/quote]

tenteden emin olamadım sahibi olan abiyi gördüğümde sorucam ingiltereye hatta kayalara sipariş vermiştilerde çok zaman geömesine rahmen gelmemişti belkide bir hal çaresine bakmışlardır yanlış bilgi vermiş olmayayım fakat bu araç şuan motor değiştiriyor onu biliyorum puma olcak hayırlı olsun.

nordic1903' Alıntı:
Ben o aşamayı geçtiğimiz Cumartesi geçtim :smiley:

Cenk

hayırlı olsun valla eğer bu araç 2 numaraysa bir binek birde bu araçsa önemseme amma bu araç tekse sorun evden başlar yüksek bu kirli bu gürültülü bu koltukları rahatsız yavaş bu bu bu bu ........... gider. adımlarını sağlam at derim. düşün En önemli şey Mekanik ve motor çok deneyimli ve bu çalışmaları bitirmiş arkadaşlarımız var ilgili bir çok konu var başlık başlık gezin bence özellikle garaj başlığını

kolay gelsin

febulent' Alıntı:
............En önemli şey Mekanik ve motor çok deneyimli ve bu çalışmaları bitirmiş arkadaşlarımız var ilgili bir çok konu var başlık başlık gezin bence özellikle garaj başlığını

kolay gelsin

Bülent ;

Ağustos 2009'dan bugüne günde ortalama 5 saat Gezenbilir'de kalmış ve hala kalmakta olan LR Defender ile ilgili ne kadar başlık varsa ( ki bazılarını 2-3 defa ) okumuş biri olarak nelerle karşılaşacağımı çok iyi biliyorum..Ailemin fertleri ne düşünür ? Kaç tanesi Defender'ıma biner ? Kaçı homurdanır ? İnanırmısın umrumda değil ;D ;D ;D
Bu araçla çok çok güzel bir gelecek planlıyorum..İçinde günlük binek otomobil gibi kullanmak da var , haftasonu , uzun soluklu gezilerde kullanmak da var ...Bu iş sevgi işi , merak işi..

Saygılar

Cenk

nordic1903' Alıntı:
Bülent ;

Ağustos 2009'dan bugüne günde ortalama 5 saat Gezenbilir'de kalmış ve hala kalmakta olan LR Defender ile ilgili ne kadar başlık varsa ( ki bazılarını 2-3 defa ) okumuş biri olarak nelerle karşılaşacağımı çok iyi biliyorum..Ailemin fertleri ne düşünür ? Kaç tanesi Defender'ıma biner ? Kaçı homurdanır ? İnanırmısın umrumda değil ;D ;D ;D
Bu araçla çok çok güzel bir gelecek planlıyorum..İçinde günlük binek otomobil gibi kullanmak da var , haftasonu , uzun soluklu gezilerde kullanmak da var ...Bu iş sevgi işi , merak işi..

Saygılar

Cenk

ben tamamen katılıyorum. zaten diyen için yaptığım tek şey var sağa çekip kapıyı açmak kim olduğuda önemli değil :smiley: ben bineğimi sattım. şimdi rahatım Defender a biniyorum.
Seninde araştırmacı olduğunu bu güzel dikkat ediyorum yoğun mesaidesin :smiley: genel olduğu için sadece sen değil diğer üyelerde bunlara dikkat etsinler bu hevesleri hüsran ile bitmesin isterim yoksa başka sı yok hayatımda illada LR İllada Defender yinede ( açıyorum söz konusu çocuk ve eş olduğunda ki bende yok daha amma olduğunda diyen bir nişanlım var yapacaklarını bir kez daha gözden geçirmek gerekiyor, 70 yaşında dizlerinden rahatsız bir annanneyi yerden 65 cm yüksek bir araca bindirmek ve onu ayağında salladığın bir bebek gibi bir oraya bir buraya savurmak herzaman hoş olmuyor bunlarda olmaz da ya olursa lar çok takma ben detaycıyımdır birazcık ) :smiley: ve asla aşkınla seni rahat bırakmazlar unutma sakın :smiley: başbaşa kalamazsın he he bak anlatayım bişey sahilde oturmaya karar verdik nişanlımla çay kahve falan o arada bi konu açıldı malum hafif bir tartışma ben anlatıyorum o anlatıyor bin defa camdan içeri bakanlarmı etrafında dönenlermi durup fotoğraf çektirenmi nereden nekadar aldın nerede yaptırdın viç kaç ton kaç beygir suya girdin mi bununla ne yapıyorsun diyennler o çocuklar yokmu o çocuklar biz konuşamadık ve tartışma bu araba ve ben e geldi sonuç algıda seçicilik her canlının özelliği ya bu araçla gezmiycen yada buna katlancan seni sevende herkes katlancak :smiley: şimdi Emirsiz bir yere gidemiyoruz iyimi şimdi emir ve o var ben ve emir yok buda olabilir her an 2. bir def alabilirsin hazırlıklı ol :smiley:

febulent' Alıntı:
..... 70 yaşında dizlerinden rahatsız bir annanneyi yerden 65 cm yüksek bir araca bindirmek ve onu ayağında salladığın bir bebek gibi bir oraya bir buraya savurmak herzaman hoş olmuyor bunlarda olmaz da ya olursa lar çok takma ben detaycıyımdır birazcık ) :smiley:

Bülent :D

Biz seninle tanışıyor olamayız değil mi ? Çünkü gayet beni tanımlamışsın..70 değil 78 Yaşında bir Annanem var ..Ve az önce konuştum bundan sonra nereye istiyorsan seni ben götüreceğim dedim :D

Bu işler karşılıklı saygıyla çözülür :smiley: Tıpkı evlilik gibi ..Senin sevip beğendiğin birine kim ne karışır dimi ;D ;D ;D Burada da sevip beğenilen bir kişi değil Defender.

Saygılar

Cenk

nordic1903' Alıntı:
Bülent :D

Biz seninle tanışıyor olamayız değil mi ? Çünkü gayet beni tanımlamışsın..70 değil 78 Yaşında bir Annanem var ..Ve az önce konuştum bundan sonra nereye istiyorsan seni ben götüreceğim dedim :D

Bu işler karşılıklı saygıyla çözülür :smiley: Tıpkı evlilik gibi ..Senin sevip beğendiğin birine kim ne karışır dimi ;D ;D ;D Burada da sevip beğenilen bir kişi değil Defender.

Saygılar

Cenk

Allah sağlıklı uzun ömür versin, ellerinden öperiz.
saygılar

nordic1903' Alıntı:
Ben o aşamayı geçtiğimiz Cumartesi geçtim :smiley: eee sonra ;D

- Ön - Arka Bearmach Helezon
- Ön-Arka Tampon
- 235 / 85 / 16 R BFG AT Lastik
- Ön Konsol
- G4 Port Bagaj

Bunlar da bu ay içinde yapmayı planladıklarım...Ya sonrası ? Valla ben de bilmiyorum ucu çoooooook açık ;D ;D ;D ;D ;D

Cenk

Cenk merhaba,
aracının modeli ve motoru nedir??* Neden motor üzerinde duruyorum biliyormusun... belirli harcamaları yaptıktan sonra motor eğer seni tatmin etmezse tekrar arayışa gireceksin.....(enazından bu bende bu şekilde oldu).Bu sebeble bence en önce motor ve mekanik,sonra kaporta sonra makyaj bu sıralama bence daha mantıklı

selamlar

gokhanlro' Alıntı:
Cenk merhaba,
aracının modeli ve motoru nedir??* Neden motor üzerinde duruyorum biliyormusun... belirli harcamaları yaptıktan sonra motor eğer seni tatmin etmezse tekrar arayışa gireceksin.....(enazından bu bende bu şekilde oldu).Bu sebeble bence en önce motor ve mekanik,sonra kaporta sonra makyaj bu sıralama bence daha mantıklı

selamlar

Bu yönlendirmeye katılıyorum. motoru zayıf ama bol aksesuarlı bir araç iyice ağırkanlı olacağı için hem kullanıcısını üzecek hem de müstakbel alıcısının fiyat düşürmesine sebep olacak. Motoru sağlam olsun, aksesuar nasıl olsa parça parça takılabilen bir şey.

Gökhan Bey ve EnginBey ;

Gezenbilirde gerek tavsiyeleriniz gerek gezilerinizi severek takip etmiş biri olarak görüşlerinize sonuna kadar katılıyorum..Defender'ım 88 110 SW 2,5 Düz Dizel..Engin Urgancı onayı almış iyi bir araç..Yukarıda da bahsettiğim gibi ben bu işe gönül verdiğim Ağustos 2009 dan beri sizler gibi değerli insanların paylaştığı bilgiler doğrultusunda yoğruldum ve geleceğe yönelik planlar yaptım..Amacım beni Türkiyenin heryerine sorunsuz götürebilecek iyi bir expedition aracı yaratmak..Bunun yolunun güçlü ve zahmetsiz bir motor ve buna bağlı mekanik aksamdan geçtiğini de biliyorum..O yüzden de aksesuar kısmında çok hevesim yok..Ama LR Defender'da herşeyin mümkün olduğu kadar orjinal olması taraftarıyım..Aracım çok iyi toplanmış , çok üst düzey yalıtımı yapılmış olmasına rağmen bazı parçaları orjinal değil..Örneğin ön konsol , arka tampon ..Öncelikle bunları halledeyim dedim ..Motor değişimini 2011 yazından önce yapamam..Yaptığımda ise kuvvetli ihtimalle bu 300 TDI yada eğer piyango vurursa HS 2,8 TGV olacak..

Motor değişimine kadar yapacaklarım genelde aracın ağırlığını çok değiştirmeyecek aksesuarlar olacak..En ağırı muhtemelen G4 Port bagaj olur ki Bager Kardeşlerin araçlarının hemen hepsi düz dizel ve yeni port bagaj taktılar..

Tüm Gezenbilir ailesi bireyleri gibi ben de tüm yeniliklerimi ( başta aracımın şasiden bu yana tüm fotoğraflarını ) burada paylaşacağım ve sizden çok değerli tavsiyelerinizi eksik etmemenizi rica ediyorum..

Saygılar

Cenk

Cenk Bey;

300TDI takın; HS 2.8 TGV hem mali açıdan hem de montaj sonrası sorunları nedeniyle sizi üzer. Eğer 300TDI zayıf gelir ise, TD5 takın. Her koşulda canlı ve modifiyeye açık bir motor. Lakin alım maliyeti yüksektir.

Eğer LR motoru olmak zorunda değil derseniz, Puma da takabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Engin Bey ;

Puma motor ilgimi çeken ve Reha Bey ve sizin bol bol övgüyle bahsettiğiniz bir motor.Bu motorda kafamı karıştıran husus yürüyen aksama verdiği zarar yönünde ..

Peki bu Puma motor yada orjinal adıyla ZSD 2,4 L Ford motoru'nun direkt LR Defender versiyonu yok mu ? Yani bizim burada taktırdığımız genelde Ford Transit araçlardan çıkma yada onlar için üretilmiş modeller..Eğer bu Land Rover mühendisleri bu motorları araçlarında kullanıyorlarsa mutlaka buna uygun bir şeklini kullanıyorlardır..Yani bizlerin yaptığı yada yapacakları şekilde yani " Motoru al flanş , prizdirek vs vs modifiye et sonra tak" sistemiyle çalışmıyorlardır diye düşünüyorum..Bundan iki ay evvel bir başlık açmıştım bununla ilgili..Hatta Reha Bey motor gücü yüzünden defalarca aks kestiğini ve şaft kırdığını söylemişti.

Saygılar

Cenk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,773
Kaydolan Son Üyemiz
Empecese

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR