Defender, Yapılacaklar Listesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan JAMES BROWN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,019
Ynt: Defender, Yapılacaklar Listesi

Cenk bey;

2008'den bu yana Puma kullanıyorum. 130 PS takılı. arazi şanzımanımdaki HI dişlisi 1.22, lastiklerim 31.5 inch. 2005 yılından bu yana aracımın sahibiyim ve henüz aks ya da şaft kırmadım. ben bunun motorla değil, kullanım koşulları ve arazi şartları nedeniyle olabileceğini düşünüyorum.

Motorun kendisi hakkında söylediğiniz de doğru. LR UK, bizim kullandığımız Puma motorun "aynısını" kullanmıyor. Kendi yaptıkları testlerin sonuçları ve yılların verdiği arazi tecrübesi ile 120PS'lik TDCI Ford motorunu geliştirip 122PS 360Nm verecek şekilde ve çamura / suya / toza daha dayanıklı, yağlama kanalları geliştirilmiş bir versiyonunu kullanıyorlar.

Bizim yaptığımız, elimizde var olan seçenekleri değerlendirip hangisi kendi amacımıza ve bütçemize daha uygun ise, onu tercih edip uygulamaya geçmek. Sonuçta standart olmayan bir değişikliğe gittiğimiz için bazı olumsuz yanları da olacaktır. Bunları da zaman içinde tecrübe edip, çözümlerini geliştirerek yolumuza devam edeceğiz.

Standart bir LR kullanıcısına tavsiyem hala 300TDI; para sorun değilse TD5... Ama yenilik istiyorum, mekanik olsun ama kuvvetli olsun diyene de 130PS Puma. Daha da bir ileri seviyedeyseniz, 140 ya da 200PS'lik versiyonunu da deneyebilir, ve bizlere örnek olabilirsiniz.

Unutmayın; amaç gezmek. Yeni baştan araç yapmak değil. Aracınız gittiğiniz bölgede bozulursa tamiri kolay olmalı; bulabildiğiniz yakıt ile çalışmalı, vs.

Kolay gelsin.

Etiketler

Engin Bey ;

300 TDI Türkiyede olması gerekenden çok daha fazla fiyata satılıyor..O zamanki şartlar ne getirir bilinmez ama benim gibi standart bir Defender kullanıcısı bile bu yüzden 130'luk Puma tercihi yapabilir.Sonuçta deneyerek doğruyu bulabiliriz..Kimbilir belki de Puma takıp aks ve şaftlarda güçlendirmeye gidilir..Böylece yine istenen sonuca ulaşılır..Hele o zamanlar gelsin :D şimdiden gaza gelip bütçede onarılamaz açıklar yaratmaya gerek yok ..Sonumuz Yunanistan'a benzemesin değil mi ?

Saygılar

Cenk

nordic1903' Alıntı:
Engin Bey ;

300 TDI Türkiyede olması gerekenden çok daha fazla fiyata satılıyor..O zamanki şartlar ne getirir bilinmez ama benim gibi standart bir Defender kullanıcısı bile bu yüzden 130'luk Puma tercihi yapabilir.Sonuçta deneyerek doğruyu bulabiliriz..Kimbilir belki de Puma takıp aks ve şaftlarda güçlendirmeye gidilir..Böylece yine istenen sonuca ulaşılır..Hele o zamanlar gelsin :D şimdiden gaza gelip bütçede onarılamaz açıklar yaratmaya gerek yok ..Sonumuz Yunanistan'a benzemesin değil mi ?

Saygılar

Cenk bey maalesef türkiyedeki vergi yükünden ötürü motor değil tüm araçların yenileri çok yüksek fiyat ..... ???
selamlar

Cenk

Merhabalar...Zevkle takip etmekteyim...Acaba bahsedilen motorlar,örneğin; 300tdi,sıfırı bulunabiliyormu,eskisiyle değişimine izinveriliyormu?

Özgür Bey ;

Takibe devam..Ben de takip ede ede bir bakmışım Defender sahibi olmuşum..Sitemizde gerek 300 TDI , gerek PUMA Motor gerekse 3,9 V8 ile ilgili çokça kaynak bulabilirsiniz..Bahsi geçen 300 TDI Motor'un hem sandık hemde ikinci eli ülkemizde bulunmaktadır..Eskisiyle değişimine de izin verilmektedir..Lakin bazı kurallar çerçevesinde...Bu kurallar hakkında da üstadlarımız mutlaka bilgiler vereceklerdir..Ben daha taktırmadığım için o seviyede bir bilgiye sahip değilim..

Saygılarımla

Cenk

nordic1903' Alıntı:
Özgür Bey ;

Takibe devam..Ben de takip ede ede bir bakmışım Defender sahibi olmuşum..Sitemizde gerek 300 TDI , gerek PUMA Motor gerekse 3,9 V8 ile ilgili çokça kaynak bulabilirsiniz..Bahsi geçen 300 TDI Motor'un hem sandık hemde ikinci eli ülkemizde bulunmaktadır..Eskisiyle değişimine de izin verilmektedir..Lakin bazı kurallar çerçevesinde...Bu kurallar hakkında da üstadlarımız mutlaka bilgiler vereceklerdir..Ben daha taktırmadığım için o seviyede bir bilgiye sahip değilim..

Saygılarımla

Cenk
Cenk Bey;Cevabınız için teşekkürler..Daha önceden bu motor mevzuatını epeyce incelemiştim.Aklımda kalan izlenim ise;orjinal motorun yanması vs. gibi birdurumun belgelenmesi durumunda ancak önceki motor hacmi değerinde başka bir modelle plan ve projelendirerek işletilebildiğiydi...Yanılıyorsam bukonuda uzman arkadaşlar düzeltsin...Selamlar..

Gayet güzel bir içerik olmuş. Maliyetler konusunda yeni araç toplayacak arkadaşlara bayağı bir temel bilgi mevcut.

Yanlız herşey parayla halloluyormuş gibi bir durum ortaya çıkmasın diye ben terübelerimden şunu eklemek isterim.
Yol çok uzun bir yol. Yapılacaklar listesi de yazmakla bitmeyecek cinsten.

Gereklilik listesi yapacak olursak şu üçü sanki daha ağır basıyor.
- Çok fazla sabır gerektiriyor,
- Bilgi gerekiyor(Allahtan benim ansiklopedi hep yanımda, yada telefonun diğer ucunda ;D ),
- Kendi bildiğini yapan değil de sizin istediklerinizi yapabilecek Usta-lar gerekiyor.

Zaman konusunda aceleci olmamamak gerek.
Aracı uygun şekilde toplamak 1 günde - 1 hafta da - 1 ayda - 1 yılda olmuyor.
Nekadar uzun sürerse okadar daha keyifle bakıyorsunuz çıkan esere.

En önemlilerinden biri de Planlamayı da Son halinden (olmasını istediğiniz son halinden) Başa Doğru(şu anki haline doğru) yapmak gerek. (zaten bu safha 2 aya yakın alıyor.)
Baştan başlarım sonra zamanı geldikçe yaparım şeklinde giderseniz muhakkak yapılacaklar listesinde bir eksik çıkar.
Ve yanlış planlamadan ötürü onu yapamayabilirsiniz. Yada aynı işi iki kez yapmanız gerekebilir.

Her zaman bir aksilik veya yolunda gitmeyen bir şeyin olabileceğini hiç akıldan çıkarmayanız, Çünkü kesin olucaktır. (Murphy Kanunu)

Yeni toplayacak arkadaşlara allah kolaylık versin diyorum. Herekese iyi geceler. ;)

kesinlikle sıralamanın şase kaporta boya sonra mekanik sonra aksessuar olarak sıralanması en doğru yöntemdir. motor secenekleri konusunda benzinli bir araç kullanmama rahmen 300 tdi veya puma diyorum bende (güçlü tüm makinelere bakın motorları dizeldir) fakat v8 lerde müthiş (sarfiyatları aynı yakıtın birim fiyatlarından dolayı maliyeti yüksek) hayırlı olsun tak takıştır yap yakıştır diye boşuna dememişler. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var.

febulent' Alıntı:
kesinlikle sıralamanın şase kaporta boya sonra mekanik sonra aksessuar olarak sıralanması en doğru yöntemdir. motor secenekleri konusunda benzinli bir araç kullanmama rahmen 300 tdi veya puma diyorum bende (güçlü tüm makinelere bakın motorları dizeldir) fakat v8 lerde müthiş (sarfiyatları aynı yakıtın birim fiyatlarından dolayı maliyeti yüksek) hayırlı olsun tak takıştır yap yakıştır diye boşuna dememişler. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var.

Kesinlikle katılıyorum..Benim aracım Şasi , Kaporta , Yalıtım anlamında gayet özenilmiş olduğundan direkt mekanik ve aksesuara geçebilme şansına sahibim..Sağolsun bir önceki sahibi MKE Ankara'da Motor bakım Şefiymiş..Bugün Engin Urgancu Ustamla ( tanımayanlar için meşhur İngiliz Kemal'in oğludur ) konuştum..Cenk dedi araç liftte ve yapacak bişey bulamadım :smiley:

Tabi her araç bu durumda değil ve Bülent'in dediği gibi önce şasi ve motorun mutlaka bakımdan geçmesi gerekiyor..

Saygılar

Cenk

Sevgili Arkadaşım ;

Ne yazmalıyım diye çok düşündüm, aslında emektar ve tecrübeli arkadaşlarım yazılacak her şeyi yazmışlar, unutmayınızki Defender i, Defender yapan bizim ona duyduğumuz sonsuz sevgidir.

Sevgilerimle,

MKG' Alıntı:
Sevgili Arkadaşım ;

Ne yazmalıyım diye çok düşündüm, aslında emektar ve tecrübeli arkadaşlarım yazılacak her şeyi yazmışlar, unutmayınızki Defender i, Defender yapan bizim ona duyduğumuz sonsuz sevgidir.

Sevgilerimle,

Yaşasın LR Kardeşliği :smiley: En güzeli ne biliyormusunuz dünyada benim aracımdan bir tane daha yok :smiley: Defender ı seviyorum cünkü hiç biri birbirine tıpatıp benzemez....

Cevap veren herkese sonsuz teşekkür ederim.İşin aslı ben listedeki tüm maliyetleri çıkardım ve hesapladım.Kuşkusuz isterseniz 100 bin TL bütçe bile ayırabilirsiniz bu işe.Ama önemli olan DEFENDER almak .Sonuçta yapılacaklar yavaş veya hızlı tüm DEFENDER aldıktan sonra yapılır.Önemli olan bunun hazzını ve zevkini yaşamak.Hatta ben daha almadan bu zevke vardım bile.

oktay bey defender yetişirse kısa bir süreliğinede olsa bekleriz :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54894.0

febulent' Alıntı:
oktay bey defender yetişirse kısa bir süreliğinede olsa bekleriz :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54894.0

Bülent bey nazik davetiniz için çok teşekkür ediyorum.Karadeniz gezisi hakkındaki Konu başlığınızı merak,heves ve imrenerek takip ediyorum.Ah şu ZJ m bir satılsa DEFENDER 'ımı alsam katılmak için elimden geleni yapacağım. :smiley: Umarım geziniz hayırlısı ile başlar ve başladığı gibi mükemmel ve zevkle sona erer.

Bence konu ve liste oldukça kısa:

1- Lastik
2- Vinç
3- Arka diferansiye kilidi
4- Şnorkel

Eğer "bu kadar da az olur mu yahu?" derseniz;

5- Ön koruma
6- Ön diferansiyel koruma
7- Ağır Hizmet rot kolu

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,033
Kayıtlı Üye Sayımız
166,777
Kaydolan Son Üyemiz
utkuberks

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR