Defender yükseltme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dturan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 129,319

dturan

hayal ettiğin yere git..
Yer
Kocaeli
Web
www.dekalazer.net
Telsiz Çağrı Kodu
TA1IDT
Selam arkadaşlar.

Havalar ısınmaya başlayınca bende defender ımla daha fazla vakit geçirmeye başladım nihayet. Daha öncede yazdığım gibi Offroad için değil gezi,doğa kamp için aldığım aracımın amortisörlerini değiştirme vakti geldi. 2 hafta önce Hüseyin ustanın orda 3 amortisörün de patlak olduğunu gördük ve bende değiştirmeye karar verdim. şimdi kafama takılan şu.

Acaba değiştirmişken +2 yükseltme yapsammı?? gerek varmı?? lastikleri bu yaz 245/70 den 235/85 yapıcam.standart amortisörlerle yükseklik ne kadar farkedecek bilmiyorum. lastiklerde buna eklenince acaba +2 ye gerek kalacakmı onuda bilmiyorum. +2 yükseltince başka değişikliklere gerek olacakmı? direksiyon yada spacer gibi?
+2 düşünmemin sebebi burada standart amortisör ve yay takımı için 1150 tl fiyat aldım. ankaradan standart için 610, +2 için gazlı amortisör ve mavi yaylara 850tl fiyat aldım. karar veremedim fikirlerinizi bekliyorum.

Saygılar
Derya Turan

Etiketler
Ynt: Defender yükseltme

arap fikrine girdiyse zikrin de o olur ;D zaten +2 nedir ki :smiley: ondan sonra arka tampon bagajda diye mesaj atma ;D ;D yükselt direkt. Lastik dolayısı ile de ilave + olur doyasıya binersin.

mrdnmz' Alıntı:
arap fikrine girdiyse zikrin de o olur ;D zaten +2 nedir ki :smiley: ondan sonra arka tampon bagajda diye mesaj atma ;D ;D yükselt direkt. Lastik dolayısı ile de ilave + olur doyasıya binersin.
sonra yanımızda merdiven taşımayalım arap :D

Benimde standart lastik kullanarak yükseltme planlarım var ama sadece helezon ve yay ile kalmıyor okuduğum kadarı ile. İyice araştırmak bilene uygulayana sormak lazım.

235 85 16 da yükseltme yapmanıza gerek yok. Lastik herhangibiryeri almaz. Fakat +2inch yüksek defender her zaman daha iyi iş yapar. Yaklaşma, uzaklaşma açısı biraz daha iyileşir. Tümseklerden daha rahat geçiş yaparsınız vs.
Sadece yay ve amortisör ile yapılan yükselmede; burçlara eskisine nazaran daha fazla yük biniyor, biraz daha kasıntılı çalışıyor. Bunu aşmak için de lastik burçları poly burç kiti ile değişmekte fayda var. Hatta mümkünse açılı burçlar var onlar kasıntıyı minimize ediyor.
Yükseltme yaptığınız için yanal eğimlerde eskisine nazaran biraz daha dikkatli sürmeniz gerekir. Yanal eğim performansını eski haline yaklaştırmak için spacer yada ofsetli jant kullanarak lastiği dışa açmakta fayda var.
Şunuda eklemek isterim araç yükseldimi eski rahatlığı kalmıyor.

tahaozak' Alıntı:
235 85 16 da yükseltme yapmanıza gerek yok. Lastik herhangibiryeri almaz. Fakat +2inch yüksek defender her zaman daha iyi iş yapar. Yaklaşma, uzaklaşma açısı biraz daha iyileşir. Tümseklerden daha rahat geçiş yaparsınız vs.
Sadece yay ve amortisör ile yapılan yükselmede; burçlara eskisine nazaran daha fazla yük biniyor, biraz daha kasıntılı çalışıyor. Bunu aşmak için de lastik burçları poly burç kiti ile değişmekte fayda var. Hatta mümkünse açılı burçlar var onlar kasıntıyı minimize ediyor.
Yükseltme yaptığınız için yanal eğimlerde eskisine nazaran biraz daha dikkatli sürmeniz gerekir. Yanal eğim performansını eski haline yaklaştırmak için spacer yada ofsetli jant kullanarak lastiği dışa açmakta fayda var.
cevap için teşekkürler
Şu an lastikler küçük ve amortisörler patlak olduğu için galiba araç bana basık geliyor. (zaten duruşu biraz değişti ön sağ aşağıda biraz) ankarada bulduğum +2 yükseltme seti oem mi yoksa bildik bir markamı ondan haberim yok. sonradan başıma sıkıntı açmasından da korkuyorum doğrusu.arabayı günlük olarakta kullandığım için uzun ömürlü birşey olmasınıda istiyorum. burçları komple yeni değiştirdim ama yinede tereddütlerim var işte.

tahaozak' Alıntı:
unutmadan lastikleri yükseltme için değiştirmiyorum. şuan kar lastikleri var arabada onları değiştirmem lazım zaten. hüseyin usta 235/85 al rahat edersin dedi o yüzden lastiklerde mecbur değişecek.

4,4 lük olsun istiyorsanız açılı kolları da almalısınız. Bana göre 2" yükselmede kollara gerek yok (çok pahalılar). Ben 1.5 yılldır 2" yükselmeli geziyorum yükselmeden dolayı sıkıntı yaşamadım. 32" lastikden büyük lastik takacaksanız ön yükseltme yaylarını hd yay alın ve gazlı değilde düz amortisör alın.

tahaozak' Alıntı:

Benim en çok takıldığım nokta son olarak yazdığınız. Zaten rahat değil hiç rahat ettirmez gibi geliyor. Üst bagaj tampon ve vinç ekledim aracıma, pıstı kaldı. Yay amortisör poly burç işçilik derken 2oootl ye gelir gittisi geldisiyle sıfır parça kullanılırsa sanırım. Takipteyim.

Yay, amortisör, poly kit 1500 bulur. Amortisörlerin pahalı olanını alırsanız dediğiniz gibi 2 bulur. Defender standart haliyle bozuk yollarda sessizdi ve yolun bozukluğunu minimize ediyordu yükselttikten sonra işler değişti :smiley:

Portal aksların hazırı var 9660 euro. Burada da 2 girişimci yapmaya çalışıyor bakalım ne çıkar.

İnşallah sabırsızlıkla bekliyoruz. Maliyeti de uygunsa bende bir takım almayı düşünüyorum.

halilugar' Alıntı:
Benimde standart lastik kullanarak yükseltme planlarım var ama sadece helezon ve yay ile kalmıyor okuduğum kadarı ile. İyice araştırmak bilene uygulayana sormak lazım.
Kafan rahat binmek istiosun sadece lastikle olmaz , +3 kit tak bin doya doya ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,165
Kayıtlı Üye Sayımız
167,058
Kaydolan Son Üyemiz
Fethiye Paraşüt

Çevrimiçi üyeler